Recepţia de la Cotroceni cu ocazia Zilei Naţionale - 156 de invitaţi stabiliţi în baza Legii privind ceremoniile oficiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis la ceremonia organizată cu prilejul Zilei Naţionale FOTO Predidency.ro
Klaus Iohannis la ceremonia organizată cu prilejul Zilei Naţionale FOTO Predidency.ro

Recepţia de la Cotroceni, cu ocazia Zilei Naţionale, a fost organizată, din cauza situaţiei epidemiologice, cu 156 de invitaţi, printre care 20 de jurnalişti. Invitaţii au fost stabiliţi în baza Legii privind ceremoniile oficiale, care include şi ordinea de precădere a participanţilor la astfel de evenimente, au precizat reprezentanţi ai Administraţiei Prezidenţiale.

Precizările au venit şi în contextul informaţiilor vehiculate în spaţiul public privind faptul că lideri ai prtidelor parlamentare, precum Dacian Cioloş şi George Simion, nu au fost invitaţi la evenimentul de la Palatul Cotroceni, în aceeaşi situaţie aflându-se şi primarul Capitalei Nicuşor Dan.

Conform sursei citate au fost transmise 156 de invitaţii la recepţie, 20 dintre acestea fiind adresate juranliştilor.

Alegerea persoanelor oficiale invitate s-a făcut în baza Legii 215 / 2016 privind ceremoniile oficiale, care stabileşte ordinea de precădere a participanţilor la astfel de ceremonii.

Ca atare, printre cei invitaţi s-au regăsit membri ai corpului diplomatic, presedinţii şi vicepresedintii Camerelor, membrii Guvernului, conducătorii unor instituţii cu rang de ministru, şefii SRI, SIE, SPP, preşedintele Curţii Constituţionale.

În contextul speculaţiilor referitoare la neinvitarea reprezentanţilor USR şi AUR, surse politice au declarat că deputatul USR Cristina Prună a fost invitată în calitate de vicepreşedinte al Camerei, însă aceasta nu a dat curs invitaţiei.

Deputatul USR Cristian Seidler reclama că până marţi după-amiază liderul partidului Dacian Cioloş nu primise invitaţie la recepţia organizată de preşdintele Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei Naţionale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite