Reforma justiţiei şi ridicarea MCV, teme abordate de Grindeanu la întâlnirea cu vicepremierul bulgar Ekaterina Zaharieva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-ministrul Sorin Grindeanu şi vicepremierul bulgar Ekaterina Zaharieva, au discutat, în întrevederea de miercuri, despre reforma justiţiei, lupta anticorupţie şi colaborarea bilaterală pentru ridicarea cât mai rapidă a Mecanismului de Cooperare şi Verificare şi pentru eliminarea controalelor pentru zborurile interne Schengen în aeroporturi.

În cadrul întrevederii, care a avut loc la Palatul Victoria, cei doi oficiali au discutat şi despre relaţiile bilaterale de bună vecinătate între cele două state, precum şi despre modalităţile în care acestea pot fi dezvoltate, atât în ceea ce priveşte agenda europeană, cât şi pe proiecte comune punctuale, precizează Guvernul într-un comunciat de presă.

„Cooperarea româno-bulgară este o prioritate, sunteţi vecini şi parteneri europeni“, a declarat Sorin Grindeanu, subliniind trendul pozitiv al cooperării economice, dar şi posibilităţile de dezvoltare a relaţiilor între cele două state în domeniile energiei, industriei, transporturilor şi mediului.

Liderul de la Palatul Victoria a evidenţiat obiectivele prioritare comune în ceea ce priveşte agenda europeană, cu accent asupra menţinerii politicii de coeziune şi a Politicii Agricole Comune. La rândul său, viceprim-ministrul bulgar a salutat relaţiile strânse dintre România şi ţara sa, subliniind că acestea trebuie menţinute şi întărite inclusiv prin coordonarea poziţiilor în toate aspectele de interes comun, relevă comunicatul Guvernului. În context, a fost adus în discuţie faptul că Bulgaria va prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene în prima parte a anului 2018, iar menţinerea politicii de coeziune şi a Politicii Agricole Comune va fi una dintre priorităţi.

Poziţiile comune pe teme ca Brexit, aderarea la Spaţiul Schengen şi problema siriană au fost abordate în întrevederea dintre cei doi oficiali. Un alt punct asupra căruia premierul român şi viceprim-ministrul bulgar au stabilit că se impune găsirea de soluţii rapide vizează îmbunătăţirea traficului la punctele de frontieră comune, astfel încât să fie eliminată problema cozilor la vămi.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite