Reforma PNL: magistraţii nu mai primesc pensii speciale şi poliţiştii nu se mai pot pensiona la 40 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, la Adevarul Live, că vârsta de pensionare pentru poliţişti ar trebui să crească. „Foarte mulţi s-au pensionat la 41, 43, 45 de ani. Nu mai poţi să accepţi să se pensioneze oameni la 45 de ani, e de neacceptat aşa ceva“, a spus liderul PNL, care acceptă pensii speciale doar pentru militari. Pentru magistraţi, ar trebui să se aplice principiul contributivităţii: salariu mare, pensie mare.

Întrebat, la Adevarul Live, dacă magistraţii ar trebui să beneficieze în continuare de pensii speciale, liderul PNL Ludovic Orban a spus: „În condiţiile în care le-ai acordat un regim preferenţial în materie de salarizare, nu poţi să dai două avantaje. Şi avantaje legate de salarizare şi avantaje legate de sistemul de pensionare. Eu cred că e de bun simţ. La actualul sistem de salarizare pentru magistraţi ies nişte pensii decente“. 

Ludovic Orban susţine ridicarea vârstei de pensionare pentru poliţişti şi interzicerea cumulării pensiei cu salariul de la stat. 

„În zona Poliţiei, foarte mulţi poliţişti s-au pensionat la 41, 43, 45 de ani. Sunt persoane active şi foarte mulţi dintre ei şi-au găsit de muncă tot în sistemul public. Nu-i normal să cumulezi aceste venituri, să împedici angajarea unor oameni care n-au venit cum au ei, din pensia respectivă, e anormal. Dacă vor să lucreze, să lucreze în privat. Şi aici trebuie umblat, la vârsta de pensionare. Nu mai poţi să accepţi să se pensioneze oameni la 45 de ani, e de neacceptat aşa ceva. Trebuie să ne uităm în toate ţările pentru că nu există nicăieri aşa ceva“, a mai spus Ludovic Orban. 

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a explicat, la Adevarul Live, când vor depune liberalii moţiunea de cenzură, cum decurg negocierile cu restul partidelor de Opoziţie şi cine va prelua guvernarea în cazul în care  Executivul Dăncilă va fi dat jos. Liderul PNL a anunţat că liberalii se vor abţine de la votul pentru Rovana Plumb în Parlamentul European.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite