Regele Mihai ar putea reprezenta România în cancelariile europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regele Mihai poate reprezenta România în cancelariile europene                           FOTO: Arhiva Adevărul
Regele Mihai poate reprezenta România în cancelariile europene                           FOTO: Arhiva Adevărul

Liderul deputaţilor PP-DD, Radu Popa, a declarat că este posibil ca Regele Mihai să reprezinte România în cancelariile europene. PP-DD a cerut ca regelui să îi fie acordată o sumă de bani pentru înfiinţarea unui oficiu care să reprezinte ţara în aceste cancelarii, propunere care urmează să fie analizată de către premierul Victor Ponta.

"Noi am cerut, prin domnul deputat Copşa, ca Regelui Mihai să îi fie acordată o sumă lunară pentru înfiinţarea unui oficiu care să reprezinte România în cancelariile europene. Domnul prim-ministru ne-a asigurat că va analiza cu maximă seriozitate. A spus că suma nu este o problemă şi că va încerca să găsească fonduri" a precizat parlamentarul.

Popa a adăugat că înfiinţarea acestui oficiu va ajuta imaginea României pe plan extern şi că premierul a precizat că amendamentele ridicate de Partidul Poporului vor fi tratate cu aceeaşi seriozitate ca cele aduse de Uniunea Social-Liberală.

"Ni s-a promis o analiză serioasă la câteva amendamente pe care le-am ridicat, este vorba de o implicare mai serioasă a regelui Mihai pentru recâştigarea imaginii României pe plan extern. Domnul prim-ministru a spus că amendamentele care au fost ridicate de către PP-DD vor fi tratate cu aceiaşi măsură ca şi amendamentele depuse de USL”, a susţinut liderul deptaţilor PP-DD.

Un proiect asemănător cu acesta a avut loc în timpul guvernării lui Călin Popescu Tăriceanu, când a fost alocată o sumă de bani principelui Radu al României pentru acţiuni de promovare a imaginii României în străinătate, fonduri care au fost sistate ulterior de Cabinetul lui Emil Boc.

Partidul Poporului a depus aproape 2.000 de amendamente, dintre care 381 la Senat şi 1.600 la Camera Deputaţilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite