REGIONALIZARE Partidele îşi antrenează baronii locali pentru controlul regiunilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicepresedintii regionali au fost alesi in 20 aprilie, in cadrul Congresului PSD
Vicepresedintii regionali au fost alesi in 20 aprilie, in cadrul Congresului PSD

Proiectul regionalizarii Romaniei, care ar trebui implementat incepand din acest an, evolueaza cu pasi mici, dar contureaza deja polii de influenta ai viitoarelor unitati teritoriale, in contextul in care partidele politice si-au ales candidatii pentru "noua categorie socio-profesionala a baronilor regionali". Business24 prezinta oamenii care isi vor imaparti Romania dupa regionalizare.

Partidele cu cele mai puternice structuri teritoriale, PDL si PSD, si-au adaptat schema de conducere noilor realitati administrative ale Romaniei si au ales vicepresedinti responsabili de regiunile de dezvoltare. Doar ca numele alesilor se confunda cu insusi conceptul de baron local. PNL este singurul partid din "liga greilor" care nu a ales, deocamdata, aceasta forma de organizare in teritoriu.

Potrivit proiectului de regionalizare al PSD, conducerea Consiliilor Regionale va fi aleasa prin vot. Doar ca in perioada 2014-2016, vor fi infiintate Consilii Regionale provizorii, care vor functiona cu atributii primite, pregatind institutiile pentru primele alegeri directe. Presedintii acestor consilii provizorii vor fi alesi de primari, consilieri locali si judeteni, deci de oamenii partidelor. Intr-un astfel de scenariu, vicepresedintii regionali vor avea toate sansele sa preia conducerea unei regiuni, acolo unde influenta partidului este mare.

Afla cine sunt vicepresedintii promovati de partidele politice pentru controlul regiunilor de dezvoltare, in continuarea articolului, pe Business24.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite