Politică

articolul anterior articolul urmator

Relaţia de prietenie dintre R0mânia şi China, faza gesturilor: Zgonea se ţine de mână cu premierul chinez

1
26 Sep 2014 13:45:23
Autor: Sebastian Zachmann
Zgonea şi Gaoli FOTO Facebook
Zgonea şi Gaoli FOTO Facebook

Vicepremierul Chinei, Zhang Gaoli, s-a aflat ieri într-o vizită în România. A avut întrevederi cu vicepremierii Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea, dar şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, care a postat pe contul de Facebook o fotografie inedită: el şi premierul chinez ţinându-se de mână.

La finalul întâlnirii pe care Zhang Gaoli a avut-o la Parlament cu Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, acesta a postat pe contul  personal de Facebook o serie de fotografii surprinse cu ocazia acestui moment. Una dintre ele arată legătura foarte strânsă a parteneriatul româno-chinez: Zgonea şi Gaoli se ţin strâns de mână.


Descrierea albulmului foto este următoarea: "Relaţia tradiţională dintre România şi China impune, în anul 2014, activarea colaborării între legislative ţărilor noastre. Cunoaşterea mecanismelor care stau la baza legislaţiei româneşti, precum şi a cadrului juridic generat de Adunarea Naţională Populară, vor face posibilă trecerea la o etapă concretă a proiectelor economice angajate între ţările noastre".

După ce Zgonea a fost ironizat pentru atitudinea sa, preşedintele Camerei Deputaţilor a reacţionat: „Dragi prieteni, am observat reacţii virulente la una dintre fotografiile cu vicepremierul chinez. Poate ar trebui să fim mai atenţi la ce presupune cultura altor state şi să renunţăm la a mai privi lumea prin lentila îngustă a ceea ce ne este familiar. Înaintea unor comentarii şi articole care vor să vândă senzaţionalul, aş fi apreciat o minimă documentare şi ceva mai multă deschidere faţă de un gest specific altor culturi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

bonfire bonfire
26.09.2014, 14:15:04

Luati-va o camera, dragutilor :))))

+1 (1 vot)