Borza, deputatul ALDE care a votat împotriva moţiunii, exclus din partid. Reacţia deputatului: „Există multă laşitate, multe complicităţi de tip mafiot“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biroul Politic Central al ALDE, reunit luni, a decis excluderea din partid a deputatului Remus Borza, pentru că nu a votat moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, dar şi pentru că a purtat negocieri cu fostul premier pentru un fotoliu de ministru. Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, a declarat că ar fi semnat personal demiterea lui Remus Borza din partid, dacă ar fi fost posibil.

 UPDATE După excluderea oficială din ALDE, pe motiv că nu a susţinut, prin vot, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, deputatul Remuz Borza a comentat decizia Biroului Politic. Astfel, deputatul a declarat că a luat act, cu „regret şi îngrijorare” de decizia partidului, iar dacă Călin Popescu Tăriceanu va continua să excludă din partid, în medie, câte un parlamentar indezirabil pe lună, „în curând va rămâne singur să stingă lumina la ALDE.”

”Este descalificant şi dezonorant pentru un partid ce se pretinde liberal să sancţioneze delictul de opinie cu excluderea, marginalizarea şi ostracizarea celor care nu respectă ‘disciplina de partid’, celor care nu se supun necondiţionat conducătorului mult iubit, celor care refuză să facă parte din cooperativă. Dacă domnul Tăriceanu va continua să excludă din partid, în medie, câte un parlamentar indezirabil pe lună în curând va rămâne singur să stingă lumina la ALDE”, a declarat Remus Borza.

În acelaşi comunicat, deputatul şi-a explicat şi gestul de a nu vota la moţiunea de cenzură, explicând că el a ales să nu dea satisfacţie unor leaderi răniţi în orgoliu propriu.

„Pe 21 iunie am votat pentru stabilitate socială şi responsabilitate politică. Alţi colegi au înţeles să dea satisfacţie unor leaderi răniţi în orgoliu propriu de emanciparea, percepţia publică şi evoluţia unui premier care începea să devină o ameninţare pentru sforarii partidelor care l-au propulsat. Evident, există multă laşitate în politica românească, multe coninvente şi complicităţi de tip mafiot, vulnerabilităţi şi nevoi pe care cei ce se consideră atotştiutori şi atotputernici se pricep atât de bine să le exploateze”, a precizat deputatul Borza.

„O veste mai puţin plăcută: Biroul Politic Central a votat în majoritate pentru propunerea de excludere a domnului Borza, care va fi înaintată Delegaţiei Permanente, pentru modul în care a votat la moţiunea de cenzură", a spus Tăriceanu, după şedinţa conducerii ALDE.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat miercuri că va propune demiterea din partid a deputatului Remus Borza, care a votat împotriva moţiunii de cenzură, dar a şi avut mai multe discuţii cu fostul premier Sorin Grindeanu pentru o funcţie în Guvern,

„Remus Borza, cu o candoare greu de imaginat, le-a spus unor colegi că a fost ieri la discuţii cu Grindeanu şi i s-a propus funcţia de ministru al Energiei şi că el s-a simţit obligat să-şi respecte angajamentul şi eu l-am întrebat: dar cine te-a pus pe lista parlamentară de ai ajuns deputat? Te-a pus domnul Grindeanu cumva sau altcineva?”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE a precizat că ar fi semnat personal demiterea lui Remus Borza din partid, dacă ar fi fost posibil.

„N-am altă soluţie, am şi spus, dacă aş putea eu să semnez, dar nu pot statutar să fac acest lucru, să semnez demiterea lui, aş fi făcut-o. Voi propune structurii statutare demiterea domnului Borza din ALDE”, a mai spus Tăriceanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite