Politică

articolul anterior articolul urmator

Renate Weber povesteşte cum i-au cerut foşti parlamentari PNL să atace la CCR desfiinţarea pensiilor speciale: „Mi-au înroşit telefonul”

28
4 Mar 2021 01:33:29
Autor: News.ro
Renate Weber / FOTO Shutterstock
Renate Weber / FOTO Shutterstock

Avocatul Poporului, Renate Weber, afirmă că eliminarea pensiilor speciale se poate rezolva ”mâine”, dacă se doreşte acest lucru, cu excepţia pensiilor de care beneficiază magistraţii. Weber susţine că foşti parlamentari PNL au ”înroşit telefonul” cerându-i să atace la CCR legea care prevedea desfiinţarea pensiilor de care beneficiau foştii deputaţi şi senatori.

Renate Weber a vorbit, miercuri seară, la TVR, despre eliminarea pensiilor speciale: ”Pot s-o rezolve mâine, dacă vor, pentru că decizia 900 din 15 decembrie 2020 a Curţii Constituţionale este foarte categorică: singura categorie de profesionişti la care poţi găsi o susţinere în Constituţie sunt magistraţii... sunt şi cei de la Curtea Constituţională, dar toţi magistraţii. De ce? Pentru că numai cu referire la ei Constituţia vorbeşte de independenţă, vorbeşte de incompatibilităţi. Toate celelalte categorii…, inclusiv parlamentarii, că au fost tare supăraţi că nu am atacat la Curtea Constituţională tăierea pensiilor... Vai de mine, mi-au înroşit telefonul. Deci niciodată, eu de când sunt în funcţia asta, niciodată nu am primit telefoane câte am primit pentru pensiile parlamentarilor. Şi cei mai mulţi erau din PNL, credeţi-mă!

Întrebată de ce a fost sunată de parlamentari liberali, Renate Weber a răspuns: „Să atac la Curtea Constituţională, pe cuvânt! (…) Mă sunau cei care deja nu mai erau parlamentari, erau beneficiarii pensiei şi, în loc să se ducă să facă lobby la colegii lor de partid, făceau la mine, să atac când o să fie votată”.

Ea a explicat că tocmai în baza deciziei CCR care arată că sunt constituţionale pensiile de serviciu ale magistraţilor, fiind singura categorie prevăzută de legea fundamental, nu a atacat la CCR eliminara pensiilor speciale ale foştilor deputaţi şi senatori.

”Deci, au început cu parlamentarii. Dacă mâine vor, mâine pot să dea legi pentru fiecare din celelalte, pot să facă acest lucru fără probleme, peste tot, credeţi-mă!”, a adăugat Avocatul Poporului.

Aceasta a precizat că, în opinia sa, ”problema cea mare” este legată de vârsta la care beneficiarii pensiilor de serviciu se pot pensiona.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

28 Comentarii

Vasile Marcus
4.03.2021, 02:20:21

Eee. Acum inteleg de ce nu mai pleci in Madagascar. In vacanta. După asemenea stres.

-9 (17 voturi)
LaShaniqua Zevescu
4.03.2021, 03:19:46

Poate erau mai multi PNListi fiindca fostii PSDisti nu traiesc din pensia aia.

-6 (20 voturi)
Nirolf
4.03.2021, 07:43:17

PNL-istii "e" buni . Ei nu vor pensii speciale . PSD-istii "e" rai . Ei vor pensii speciale . Atentiune ! Numai grupul infractional organizat al magistratilor au dreptul constitutional de a fura din bugetul tarii sub forma pensiilor speciale . Ce inalta moralitate are frumoasa doamna Renate Weber , Catavenc al poporului .

+11 (17 voturi)
dumitru lazar
4.03.2021, 07:47:15

Daca este adevarat , vrem lista cu fosti coledzi pnl , sau fosti pdl , dar si cu intreaga turma psdista care te sustine .Corb la corb isi scoate ochii ?

-1 (17 voturi)
IonIon Codreanu
4.03.2021, 07:47:19

Și trebuie să o credem pe Renate?!

-4 (20 voturi)

Vezi toate comentariile (28)

Modifică Setările