Politică

articolul anterior articolul urmator

Replica UDMR la acuzaţiile de „extremism etnic din Transilvania”: Acum nu mai vorbiţi limba maghiară, acum ne puteţi jigni. Ruşine!

63
31 May 2020 19:13:05
Autor: Radu Eremia
Csilla Hegedus, pe vremea când semna pentru a fi ministru. FOTO presidency.ro
Csilla Hegedus, pe vremea când semna pentru a fi ministru. FOTO presidency.ro

Purtătorul de cuvânt al UDMR, Hegedüs Csilla, a comentat, duminică, referirea la „extremismul etnic din Transilvania” a parlamentarului USR Lucian Viziteu. „Nu e campanie, acum nu mai vorbiţi limba maghiară, acum ne puteţi jigni”, a scris Hegedüs Csilla, pe Facebook.

„Iată cadoul oferit de USR comunităţii maghiare cu ocazia Rusaliilor. Off, nu e campanie, acum nu mai vorbiţi limba maghiară, acum ne puteţi jigni...ruşine”, a scris, duminică, pe Facebook, Hegedüs Csilla.

Deputatul USR Lucian Viziteu, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor şi membru în Comisia de control al activităţii SRI, afirmă că "majoritatea pesedistă refuză să aprobe rapoartele SRI în Parlament ca să nu afle românii despre extremismul etnic din Transilvania".

„Majoritatea pesedisto-aldistă-udemeristă a refuzat de fiecare dată în ultimii 4 ani să aprobe rapoartele anuale ale Serviciului Român de Informaţii, pentru că acestea conţin informaţii oficiale îngrijorătoare despre ameninţările reprezentate de extremismul etnic din Transilvania. Dacă aceste informaţii ar fi devenit publice, acest lucru ar fi putut deteriora relaţiile politice dintre PSD şi UDMR-ului. În ultimii ani, PSD şi ALDE au făcut numeroase concesii UDMR şi chiar au promovat sau susţinut prin artificii parlamentare iniţiative legislative care încalcă Constituţia României. Au făcut acest lucru pentru a-şi asigura sprijinul în Parlament”, avertizează Lucian Stanciu-Viziteu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

63 Comentarii

borris borris
31.05.2020, 19:22:22

Iar au capatat ungurii glas... Din fericire nu-i baga nici Dracu' in seama.

+9 (25 voturi)
bios
31.05.2020, 19:22:56

Este foarte simplu ..udmr si toate celelalte organizatii/partide constituite pe criterii etnice sa fie scoase in afara legii. Punct.

+5 (23 voturi)
StefanB
31.05.2020, 19:23:35

Cine v-a jignit, doamna? In loc sa va ocupati de problemele reale cu care se confrunta comunitatea dumneavoastra si toata Romania, de fapt, dumneavoastra mergeti cot la cot cu PSD si cu orice alt partid care va garanteaza inca un mandat fara sa faceti nimic. Rusine!

-1 (17 voturi)
Ionel Niculaie
31.05.2020, 19:30:37

Comentariu considerat abuziv.

ovidiu preda
31.05.2020, 19:30:07

Cilo...votez orice partid ne scapa de voi ca oricum autostrazi nu fac sau nu opresc mafia lemnului

+1 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (63)