Politică

articolul anterior articolul urmator

Ce înţeleg românii din mesajele electorale: „Miţa Biciclista? Şi fetele de pe şoseaua de centură merită mai mult respect decât ăsta“ REPORTAJ VIDEO

7
21 Nov 2020 21:37:52
Autor: Alexandra Cheroiu
Alegătorii au comentat afişele electorale din campania pentru alegerile parlamentare de anul acesta
Alegătorii au comentat afişele electorale din campania pentru alegerile parlamentare de anul acesta

Pe 6 decembrie, românii ies din nou la vot pentru a-şi alege parlamentarii. Oraşele sunt împânzite de afişe şi pliante de campanie cu mesaje care mai de care mai „promiţătoare“. Ce spun, însă, alegătorii despre cei care se vor regăsi anul acesta pe buletinele de vot şi promisiunile acestora?

Mai sunt două săptămâni până la alegerile parlamentare, iar politicienii se luptă, ca în fiecare campanie electorală, să convingă românii prin lozinci sonore şi atotcuprinzătoare că merită să le reprezinte interesele pentru următorii patru ani.

Alegătorii, însă, au devenit tot mai exigenţi şi nu mai pleacă urechea la promisiuni făcute cu atâta uşurinţă de politicienii care s-au perindat în ultimii zeci de ani prin Parlamentul României, atingând prea puţine dintre obiectivele fluturate în faţa poporului în timpul campaniilor.

Aşa am pornit pe străzile Bucureştiului, în mână cu „Colecţia 2020“ a afişelor electorale, pentru a afla cum comentează românii mesajele de campanie şi care mai este părerea lor despre candidaţi.

Cât de duri au fost oamenii la adresa partidelor, a politicienilor şi a sloganurilor de anul acesta, aflaţi în videoreportajul „Adevărul“.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Nirolf
22.11.2020, 08:12:55

Mantuitorii nostri De ce candideaza domnii care vor sa ne reprezinte in Parlament ? Ce-i mana pe ei in lupta ? Ce mecanism intim se activeaza incat simt nevoia imperioasa sa devina deputati sau sanatori ? Ce inrebari naive ? ... Este de domeniul evidentei axiomatice ca avem de a face cu niste eroi a caror moralitate ii determina sa se sacrifice pentru comunitate . Pentru a ne face noua bine , noua celor fara putere , ei isi cheltuie energiile , isi irosesc resursele pentru ca noi poporul sa atingem acea stare de gratie divina numita fericire . Cand ma trezesc din dulcele somn cu cosmaruri electorale am sa fac un dus rece .

+7 (7 voturi)
Ludwig
22.11.2020, 09:30:34

Va mai aduceti aminte: "Si daca ramuri bat in geam si tu votezi cu Bombo, eu im pabg p..a in el de neam si emigrez in Congo!"

+7 (9 voturi)
Utilizator Adevărul
22.11.2020, 08:15:34

Comentariu considerat abuziv.

Vanatorul/d.c.
22.11.2020, 08:58:00

”Imperiile politice au fost înlocuite cu imperiile financiare, transfrontaliere, aproape insensizabile pentru cei mai mulţi dintre oameni. Imperii care pot avea ţări supuse sau ţări colonii (...)Armata de ocupaţie este înlocuită de trădătorii din interior, a căror trădare este cumpărată şi astfel devin şantajabili (...)Atunci când un popor îşi pierde suveranitatea şi ţara lor devine o colonie, parte a unui imperiu, se aplică politica de distrugere a sistemelor de educaţie, învăţământ şi sănătate(...)Dictatorul care a trădat va face tot posibilul să distrugă atât sistemele de însănătoşire a poporului său dar va sprijini cu sarcasm hemoragia de specialişti, de tineri valoroşi, către imperiul căruia îi este supus prin trădare”(Adrian Majuru)

-10 (12 voturi)
Vanatorul/d.c.
22.11.2020, 09:02:05

"Tara de secaturi, tara minora, cazuta rusinos la examenul de capacitate în fata Europei… Aici ne-au adus (in ultimii 6 ani -n.m.) politicienii ordinari (Ponta, Dragnea, Tariceanu-n.m.) , hotii improvizati astazi în moralisti (Iohannis, Ludovic Orban, Vasile Blaga-n.m.) ministrii (pesedisti si penelisti-n.m.) care s-au vândut o viata întreaga, deputatii contrabandisti (penelisti, pesedisti, udemeristi, etc -n.m)… Nu ne prabusim nici de numarul dusmanului, nici de armamentul lui, boala o avem în suflet, e o epidemie înfricosatoare de meningita morala (lichelism de masa-n.m.)" (O.Goga)

-3 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările