Reprezintă partidul Pro România o primejdie reală pentru PSD?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

La extrem de puţine ore după pronunţarea achitării domnilor Victor Ponta şi Dan Şova în dosarul Turceni-Rovinari, PSD şi vectorii săi de imagine au luat cu asalt televiziunile şi site-urile prietene spre a-şi exprima  pretinsa solidaritate cu cei doi, cu ani în urmă membrii de seamă şi cu funcţii ai partidului.

Sigur, totul a fost o simplă mascaradă. O solidaritate de faţadă. Lacrimi de crocodil în cascadă. De fapt, un instrument politic căruia, în strategia PSD, îi revenea rostul de a exploata la maximum din ce în ce mai pronunţata vulnerabilitate a DNA, în contextul  mai mult decât curioaselor achitări pe bandă rulantă pronunţate de instanţe. Îndeosebi de ICCJ.

Nici nu se gândeau în acele ore pesediştii cât de împotriva intereselor lor şi ale preşedintelui partidului, dl. Liviu Dragnea, se vor dovedi la scurtă vreme după aceea achitările cu pricina. Cum vor trebui vorbeţii de serviciu ai partidului să îşi înghită limba. Mai mult. Să scuipe convingător şi partinic rănile pe care au mimat că le-ar linge devotat şi sincer.

Plouă de atunci în PSD cu demisii, pleacă oameni cu funcţii, iar, pe surse, se amplifică zvonurile ce vorbesc despre alţi şi alţi parlamentari,primari, consilieri locali şi judeţeni care şi-ar negocia trecerea la partidul Pro România al domnilor Victor Ponta şi Daniel Constantin.

Concomitent, creşte vizibil nervozitatea şefilor de astăzi ai PSD. Însuşi dl. Liviu Dragnea şi-a pierdut calmul şi i-a calificat pe doi nenumiţi foşti premieri ai partidului nici mai mult, nici mai puţin decât şobolani. Este indubitabil vorba nu doar despre dl. Victor Ponta, ci şi despre dl. Mihai Tudose. În vorbă s-au băgat tot felul de doamne şi domniţe agramate şi cu şcoală  puţină de genul poliţistei telefonizate Carmen Dan ot Videle care tună şi fulgeră la ordin. Furios s-a dovedit şi dl. Oprişan. S-a înscris la cuvânt si chinuitul la vorbe şi idei Paul Stănescu. Nu au stat degeaba nici doamna Firea, nici tovarăşa Rovana. Orele şi zilele care urmează se vor arăta, după părerea mea, la fel de inflamate. Arsenalul de vorbe de sorginte stalinistă va fi reactivat în forţă. PSD se teme vizibil că îşi va pierde, din cauza hemoragiilor ce nu vor putea fi stopate doar cu ajutorul imprecaţiilor domnilor Dragnea şi Vanghelie, a doamnei Dan &co confortabila majoritate parlamentară. Devenind, în consecinţă, din ce în ce mai vulnerabil în faţa ALDE şi a preşedintelui acestuia dl. Călin Popescu-Tăriceanu. Care, aşa după cum anticipam într-un comentariu apărut în primele zile ale săptămânii pe site-ul contributors.ro, începe să guste şi domnia sa, tot după achitare, deliciul bătutului cu pumnul în masă.

Reprezintă, însă, în realitate, partidul Pro România un pericol pe termen lung pentru PSD şi pentru preşedintele acestuia, dl. Liviu Dragnea? După părerea mea, nici vorbă. Dl. Ponta, cu atât mai puţin dl. Constantin, nu au nici pe departe forţa necesară pentru a face opoziţie reală. Spre a deveni o ofertă de stânga reală. Totul se va limita la a transforma partidul Pro România într-un fel de canal colector în care îşi vor vărsa năduful nemulţumiţii îndepărtaţi de Dragnea din funcţiile de atât amar de ani deţinute la vârful PSD, dar şi la lupta de uzură desfăşurată îndeosebi pe ecranele televiziunilor aflate în disperată căutare de rating. Noul partid al domnilor Ponta şi Constantin nu dispune nici de timpul,nici de forţa de a se organiza temeinic până la viitoarele alegeri. Va însemna, cred,  mult mai puţin decât a însemnat la vremea ei repausata întru Domnul Alianţa pentru România a d-lui Teodor Meleşcanu. La scurtă vreme după eliminarea din fruntea PSD a d-lui Liviu Nicolae Dragnea, vor urma mai mult ca sigur revenirile la matcă cu pupăturile în Piaţa Endepenţi aferente. Imoralitatea din politică nu piere!

Text apărut concomitent pe blogurile adevărul.ro şi pe site-ul contributors.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite