articolul urmator

Resetarea României

3
31 Oct 2018 15:16:44
Andrei Vlasceanu

3 Comentarii

pathfinder
31.10.2018, 15:31:55

Domnul meu, total de acord cu tine, dar iarasi SNSPA??!!?? Mergeti oameni buni si faceti masteratul/doctoratul oriunde altundeva...

eu doar constat
31.10.2018, 19:38:03

Un mega-esseu, prea lung si prea inconsistent. Trateaza ceva, ce s-ar dori sa existe, dar nici nu e vorba despre aceasta. Imi amintesc de un banc al unui alt Vlasceanu (nu stiu daca era al lui, dar de la el l-am auzit), fost director de export la Upetrom Ploiesti (1 Mai): "- Te-a prins vreodata nevasta masturbandu-te dupa usa in baie? - Nu! - Ai vazut ce loc bun e acolo?" Cam la fel si cu argumentele aduse targetului propus. Cele doua probleme majore în funcţionarea normală şi predictibilă a statului român, sesizate de autor mi se par false si in afara realitatii romanesti. Nu este vorba despre "neintelegere", atunci cand este vorba despre politicieni versati si unsi cu toate alifiile. Este vorba despre incalcarea si nerespectarea cu buna stiinta a regulilor si chiar a legilor care stau la baza statului de drept Romania. Argumentarea cu neintelegerea deturneaza adevarul spre musamalizare, desi este vorba despre culpabilitati grave, la care colaboreaza (sau compatimesc impreuna, vorba lui Caragiale) atat demnitari din institutiile cele mai inalte ale statului, cat mai ales grupuri si persoane din lumea nevazuta, dar determinanta a intregii vieti sociale - din finante, servicii secrete, lumea interlopa, chiar mafiota, atat din tara si mai ales de afara. Blocajul politic, datorat lipsei dialogului nu este un rezultat al luptei politice corecte, ci un rezultat al inducerii atmosferei de ura si intoleranta, mai ales prin propaganda din afara partidelor, intretinuta prin dezinformare de catre aceleasi cercuri si persoane care s-au infiltrat in viata societatii. Si aceasta ura este intretinuta permanent si poate fi gasita si in articolele care apar in Adevarul si mai ales in postarile la aceste articole. Lipsa dialogului, de fapt intoleranta, care duce la aceasta, face parte din doctrina unor partide de genul USR si chiar si la PNL (fost PDL), tactica profund daunatoare acestora, cand nerealizand majoritatea necesara pentru a accede la guvernare, se declara impotriva singurului mijloc de a castiga in politica - compromisul. Astfel de partide, daca vor atinge candva o majoritate (evident intr-o alianta) reprezinta cel mai mare pericol pentru Romania de a reveni in dictatura, asa cum s-a comportat PDL pe vremea guvernelor Boc-Basescu.

-1 (1 vot)
Priviți Atent, Treziți-VĂ !
2.11.2018, 20:17:42

Domnule Andrei Vlășceanu, Ultima frază în stil de concluzie-soluție-morală : „Titulescu ne-a lăsat cheia, iar România trebuie s-o folosească.” ESTE, la ideea-articolul „Resetarea României” de UN CEVA ....... ABOMINABIL ! „România” nu este un Concept, un Logiciel, un Obiect, ceva Abstract ! NU se poate „Reseta” ! Pe ce BAZE ? De către CINE ? CUM ? în CÎT Timp ? „România” nu este O Ființă, un Funcționar, un Om, care știe „să folosească” ! Domnule A.V., oare știți că de la Titulescu încoace s-au schimbat mii de Broaște, Monștri, Șerpi(veninoși), și altele-ntr-același NON-sens ? Oare puteți realiza măcar „Puțintel” ce-au însemnat, ce înseamnă 70 de ani de Comunism și Post-Comunism Criminal Distrugător Laminator ORBITOR ? Se pare că DELOC ! Sînteți Complet OUT ! D-le. A.V., aveți un noroc chior, DAR vă scutesc gratuit de-a analiza toate incongruențele nenumărate și abisale din „eseul” dumneavoastră. De-altfel nici n-aș putea, dumneavoastră aveți Studii Superioare Rare și un masterand la SNSPA(?) !