Restartarea complexului politico-mediatic „USL-Antene“

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ceea ce s-a întâmplat la Antene a fost pus în scenă chiar de către cei ce se victimizează şi de către „apărătorii” lor. Asistăm, de fapt, la o procedură de restartare a complexului politico-mediatic USL-Intact. Venirea actualului guvern a fost doar pauza necesară pregătirii relansării acestuia în vederea prezervării şi sporirii puterii celor ce guvernează cu adevărat România.

Mulţi dintre români au avut senzaţia că USL a murit, că odată cu înfrângerea lui Ponta la alegeri şi cu plecarea lui tardivă de la guvernare, în pofida multiplelor motive pentru care ar fi trebuit nici să nu intre în cursa pentru prezidenţiale, vom intra într-o perioadă de normalitate, de bună relaţie cu partenerii euroatlantici (după puseurile antieuropene şi proasiatice ale iresponsabilului plagiator) şi de necesară salubrizare a vieţii politice. Nu a fost aşa cum au vrut cei ce s-au mobilizat la alegerile prezidenţiale pentru a spăla trei ani de ruşine naţională. Sistemul este puternic. Sunt câteva aspecte care explică ceea ce afirm mai sus.

1. Nicio clipă nu a fost vorba de închiderea televiziunilor trustului „Intact”. Tot ceea ce au prezentat panicaţi clovnii-propagandişti de la „Antena 3” nu a conţinut datele elementare care să demontreze faptul că temerile şi reacţiile lor erau justificate. Nimeni nu a văzut documentul lăsat de cei de la ANAF la sediul „Intact”. În presă a apărut doar comunicatul ANAF despre notificare şi poveştile anteniştilor. Ei, cei care ne bombardau cu fel de fel de documente care „îngropau” în fiecare zi câte un „demon”, nu au prezentat, aşa cum era firesc, documentul care, spun ei, le ameninţă existenţa ca post de televiziune.

Întreaga echipă de la „Antena 3” ţipa ca din gură de şarpe că, în afară de somaţie, fostul şef al ANAF mai dăduse dispoziţie pentru tăierea utilităţilor. Până la prezentarea dovezilor, eu cred că au fost precauţi şi şi-au pregătit minciuna de rezervă. După cum a precizat şi premierul Cioloş în faţa Senatului, somaţia era pentru evacuarea voluntară, fapt ce nu înseamnă că cineva îi evacua forţat după cinci zile. E doar un început de procedură legală pe care au parcurs-o mii de societăţi, printre care şi societăţi de mass media, din România. Celebrii avocaţi cu care tot fac paradă anteniştii ştiau, cu siguranţă, acest lucru. De aceea, pentru a arăta că e vorba de o „execuţie”, au inventat povestea cu utilităţile. A văzut cineva acel document prin care se dispunea tăierea utilităţilor? Nu. (Poate le mai vinde vreun fost securist unul gata făcut)

De ce a cerut ANAF eliberarea spaţiilor aparţinând statului? După cum a spus şi Premierul, ANAF era obligat încă din 2014 să facă asta. Ponta le-a promis că hotărârea judecătorească nu se va aplica şi asta a făcut. Ministru de finanţe din guvernul Ponta, Teodorovici, a încercat să schimbe legea pentru antenişti, dar Curtea Constituţională a decis că ordonanţa era neconstituţională. Ponta a plecat, protecţia a căzut iar ANAF a plecat să aplice hotărârea.

Despre dosarul acestor imobile a scris în detaliu Ionuţ Dorobanţu pe site-ul www.adevarul.ro, pe 24 ianuarie 2016, arătând că banii de chirie plecau de la Antene tot la Voiculescu. Adică, statul e propietar iar firma lui Voiculescu încasează chiriile de la Antene. Ca răspuns, cei de la Intact au trimis un comunicat în care arată că niciun acţionar nu a încasat bani de la Antene. Posibil. Dar, în acest caz, întreb: banii s-au dus la stat? Cei de la Antene nu ne-au arătat un document prin care să dovedească faptul că au plătit chirie statului român, ci doar au spus că sunt în litigiu. Bine-bine, litigiu-litigiu, dar pentru perioada august 2014-februarie 2016 au plătit Antenele statului şederea în acele spaţii? Faptul că ai drept de preempţiune nu îţi dă dreptul de a sta într-un spaţiu pe gratis.

Pentru că minciuna are picioare scurte dar, în cazul anteniştilor, are mâinile foarte lungi, clovnii-propagandişti au fost contrazişi chiar de către omul lor, în faţa CNA. Nu a fost desant, nu au fost intimidări. La sediul în care era şedinţa Consiliului de administraţie, a venit un singur om de la ANAF şi a predat pe semnătură notificarea, conform procedurii. Aaa, că era însoţit de încă zece, că au venit cu girofar... Păi, asta au creat partenerii lor de complex, Ponta şi Oprea: girofariada. Aşa merge ANAF-ul la oricine, nu doar la Antene. Sunt organele cu girofar ce au împânzit România spre spaima contribuabililor. Asta e, a venit România adevărată şi la Antene.

2. Deci, tot teatrul jucat este o mare minciună pusă la cale de ei. Gâdea ne-a şi spus: „nici Preşedintele şi nici Primul ministru nu au ştiut de această mişcare”. Îl cred că nu le-a spus nimeni, pentru că Cioloş nu face parte din complexul politico-mediatic amintit iar Preşedintele este pentru ei o cantitate neglijabilă care le face servicii involuntar, ori de câte ori grăieşte fără servită, fără foiţa cu discursul.

De ce au dat drumul la acest circ? Răspunsul la întrebare a venit chiar în a doua seară, când artiştii-propagandişti erau bucuroşi nevoie mare de culmile ratingului pe care le atinseseră în prima seară a vodevilului, din gura „celui mai precis sociolog”, cum l-a prezentat Gâdea pe Marius Pieleanu: „ratingul se va transforma în voturi”. Deci, întreaga mascaradă este primul episod din campania electorală. Că Pieleanu este un sociolog aşa de precis încât nu s-a lipit de nicio victorie electorală... fie la ei! E aşa de precis că nu ştie că niciodată ratingul nu se transformă în voturi. Şi eu m-am uitat în seara cu pricina, şi nu votez ceea ce îmi sugerează sacerdoţii manipulării de la Antene. Şi dovezi ale faptului că gura precisului Pieleanu vorbeşte fără acoperire ştiinţifică sunt toate marile meciuri pierdute de „Antena 3” (care este cel mai vizionat post „de ştiri”): suspendările lui Băsescu şi două campanii prezidenţiale. Cu astfel de ziceri, pretinsul sociolog de studio rămâne precis doar un simplu Pieleanu.

3. Campania a început, dar de ce cu un scandal? Eu cred că din următorul motiv: relansarea unui clivaj menit să aducă rating şi, după credinţa lui Pieleanu, voturi. Lumea se cam plictisise de antibăsism, ratingul devenea flasc. Flaşnetele antibăsiste se uzaseră, publicul era obosit. Era nevoie de un nou duşman, pe care publicul îl urăşte oricum: ANAF. Cine iubeşte ANAF-ul?! Dar şi ANAF-ul nu este aruncat în joc la întâmplare, ci tot ca instituţie „băsistă”. Şi, în contrapartidă, vine noul cuplu, care va înlocui de acum încolo cuplul de tristă amintire Crin-Ponta: Dragnea-Tăriceanu.

Mecanismul a fost montat şi deja a început să funcţioneze. În a treia seară de vodevil, noul cuplu a fost prezent pentru a primi consacrarea de la pastorul manipulării. Şi cuplul a şi început să cupleze: Dragnea a dat asigurări că dacă Guvernul nu ia măsuri va depune o moţiune, sugerând că întreaga mascaradă ar porni de la Guvern: „refuz să cred că nimeni din Guvern nu a ştiut”. Repet: eu cred că nu a ştiut nimeni, că nu au spus nimănui. Imediat, i s-a adus aminte publicului telespectator faptul că Cioloş a fost făcut om de către... Băsescu! O spuse deja în plenul Senatului oaia cu „michimauşi” a democraţiei. De acum, tema va fi readusă în discuţie şi tocată zi de zi, ceas de ceas. Şi lumea va fi chemată în stradă, pentru a protesta împotriva a ceva ce nu s-a întâmplat. Sigur, şi împotriva lui Băsescu.

4. Marele câştigător al acestei restartări este Tăriceanu, iar mişcarea a fost făcută pentru ca ALDE să rupă din electoratul PNL. Iar pentru asta a folosit în mod abuziv Senatul României, de parcă se instituise starea de necesitate. În seara a doua, s-a transmis de la Bruxelles, s-a primit mesaj de susţinere de la liderul european al ALDE, s-a exprimat colosala Norica Nicolai, o adevărată morsă angajată în spargerea gheţarului ce înţepeneşte drepturile omului. Ce mai? ALDE a devenit partidul aflat pe buzele tuturor. Trebuie remarcat aici faptul că Tăriceanu a dat lovitura. O lovitură în interes de partid, dată cu ajutorul Senatului României. Din postura de politician minor dar util, ce se târa umil să cerşească o fărâmiţă de putere de la Ponta, a ajuns partener principal al PSD. Asta şi pe fondul căderii UNPR. Vom asista la o migraţie spre ALDE, dacă alde Tăriceanu nu va fi chemat pe la DNA cu niscava treburi.

Ce urmează? Cred că va veni o perioadă trasă la indigo după cea a USL. Va urma o  avalanşă de acte normative abuzive. Dragnea a început deja să ameninţe în stânga şi-n dreapta pentru faptul că nu i-a trecut legea defăimării. Doamne, cât iubeşte omul ăsta libera exprimare! Până şi pe morţi i-a făcut să se exprime. Noul cuplu îşi va jura credinţă, ca şi precedentul, până când DNA îl va despărţi. Începe o perioadă grea pentru guvernul Cioloş, pentru că noul USL are o mare teamă: să nu dea Cioloş o ordonanţă de urgenţă prin care să se aleagă primarii în două tururi (eu surpriza asta le-aş face-o!). Nu îi mai văd zile multe acestui guvern, pentru că noul USL nu are încredere în Cioloş ca să-i lase pe mâini oprganizarea alegerilor, iar restartarea complexului politico-mediatic a reuşit. În doar trei zile.  

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite