Reuşită pentru Victor Negrescu: A fost inclusă în rezoluţia PE solicitarea sa de a aloca 2% din Planul european de relansare către sectorul creativ şi cultural

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Negrescu
Victor Negrescu

Propunerea europarlamentarului PSD Victor Negrescu, de a aloca 2% din Planul european de relansare către sectorul creativ şi cultural, a fost inclusă în rezoluţia care a fost aprobată astăzi de Legislativul european.

Vicepreşedinte al Comisiei pentru Educaţie şi Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu a fost cel care a solicitat în plenul Legislativului european alocarea acestor sume către acest sector grav afectat de pandemie şi care înainte de criză contribuia cu aproape 10% din PIB-ul României şi angaja peste 300.000 de persoane.
Eurodeputatul avertizează, după adoptarea în plen a rezoluţiei, că pasul următor trebuie făcut de către Comisia Europeană şi guvernele statelor membre, pentru a salva acest sector care reprezenta în medie 4% din PIB-ul european şi angaja 7,8 milioane de persoane.

„Salut adoptarea de către plenul Parlamentului European a rezoluţiei privind sprijinul de care sectorul creativ şi cultural are mare nevoie în aceste momente. Am susţinut activ această rezoluţie şi încă din luna iulie am solicitat Comisiei Europene şi reprezentanţilor statelor membre alocarea a 2% din Planul european de relansare pentru salvarea acestui sector puternic afectat de criza coronavirus. Votul de astăzi demonstrează că această solicitare a avut ecou la nivelul Parlamentului European şi sper ca vocea tuturor celor care activează în domenii precum cinematografia, teatrul, muzica, literatura, fotografia sau industria cărţii, arhitectura, publicitatea, design sau divertisment să fie auzită de către liderii europeni şi de către guvernele statelor membre”, a declarat europarlamentarul român. 

Victor Negrescu consideră că rezoluţia promovată de Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European este o formă de respect şi de solidaritate cu oamenii de cultură şi susţine o intervenţie mai amplă din partea Uniunii Europene şi a statelor membre pentru susţinerea sectorului creativ şi cultural.

„Este o formă de solidaritate şi o modalitate de a ne arăta respectul pentru oamenii de cultură şi pentru cei care activează în industriile creative. Toţi aceştia trebuie să ştie că le suntem aproape şi că încercăm să le oferim perspective pentru un viitor mai bun. Există şi iniţiative de sprijin de la nivelul societăţii, aşa cum este şi platforma CulturaDeAcasa.ro, pe care am lansat-o împreună cu colegii din PES activists România şi care încearcă să promoveze cultura, oferind un spaţiu ce reuneşte informaţii despre activităţi, soluţii, evenimente şi proiecte culturale. Dar este nevoie de intervenţii mai ample şi mai consistente din partea Uniunii Europene şi a statelor membre. Şi nu este vorba doar despre sprijin financiar, ci şi despre un cadru european care să ofere garanţii celor care activează în sectorul creativ şi cultural”, a precizat Victor Negrescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite