Revelion 2015. Mesajele politicienilor. Macovei: În 2015 trebuie să arătăm că suntem parte a unei naţiuni care şi-a asumat definitiv libertatea şi democraţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Politicienii români, în frunte cu preşedintele Klaus Iohannis, au transmis câteva gânduri pentru Noul An, pe conturile din reţelele sociale, unele dintre ele însoţite fie de fotografii cu familia, fie de mesaje video.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, le-a urat românilor să transforme 2015 într-un an al schimbării, şi-a exprimat dorinţa ca în viitor să nu mai fie nevoie de zile speciale pentru încredere şi speranţă şi ca 2015 să fie începutul unei Românii a normalităţii.

„Încheiem un an care ne-a adus provocări şi schimbări. Începem un an nou în care vom construi temeinic pentru ca speranţa să devină realitate. O vom face împreună. De Sărbători suntem mai buni unii cu alţii. Avem mai multă încredere şi speranţă în viitor. Lăsăm mai departe ce ne desparte şi păstrăm ce ne uneşte. Gândul meu se îndreaptă către voi toţi, concetăţenii mei de pretutindeni. Către cei mai tineri, către cei care prin munca şi iniţiativa lor duc România înainte. Către părinţii şi bunicii noştri care ne-au croit un drum în viaţă. Către cei care slujesc sub drapelul nostru şi al aliaţilor. Şi pentru cei pentru care România înseamnă acasă. Oriunde s-ar afla. Aş vrea ca de acum înainte să nu fie nevoie de zile speciale pentru încredere şi speranţă. Aş vrea ca 2015 să fie începutul unei Românii a normalităţii“, a mărturisit preşedintele într-un mesaj video înregistrat în curtea Palatului Cotroceni.

Europarlamentarul Monica Macovei a folosit Anul Nou ca bun prilej pentru a-i îndemna pe români ca în 2015 să demonstreze că România este o ţară liberă şi democrată. De asemenea, fostul candidat la alegerile prezidenţiale 2014 a asigurat că în noul an va începe transformarea României. 

„Dragi prieteni, îmi doresc ca în 2015 să arătăm că suntem parte a unei naţiuni care şi-a asumat definitiv libertatea şi democraţia, să ne bucurăm de mai multă dreptate, mai mult respect şi să ne împlinim individual şi împreuna dreptul la fericire. Luna noiembrie a anului 2014 a unit românii din ţară, exil şi diaspora. Românii au arătat că nimeni nu-i poate umili şi că luptă pentru drepturile lor. România are un viitor cu astfel de oameni puternici, drepţi şi curajoşi, România nu poate merge mai departe cu partide politice anchilozate în corupţie şi obosite de democratie. De aceea, la începutul lui 2015 ne vom reuni într-o structură nouă şi vom începe transformarea României. Vă doresc un An nou magic şi fericit, cu decizii bune pentru ţară şi pentru familiile voastre! La mulţi ani!“

Gabriela Vrînceanu Firea, purtător de cuvânt al partidului PSD, îşi petrece Revelionul în Bucovina, iar pe Facebook a postat un mesaj dedicat prietenilor, însoţit de imagini în care apare alături de soţul ei, Florentin Pandele, edilul oraşului Voluntari, şi de fiul lor. „La mulţi ani tuturor prietenilor le transmitem din Bucovina - locul de basm al vacanţelor copilăriei mele -, de la Mănăstirea Gura Humorului, cu Hramul Adormirii Maicii Domnului şi al Sfântului Gheorghe - lăcaş de cult aflat pe lista patrimoniului internaţional cultural UNESCO. Să aveţi cu toţii un an cu sănătate, binecuvântare şi belşug în toate!“

Gabriela Vrânceanu Firea, alături de soţul ei, Florentin Pandele, şi de fiul lor FOTO Arhivă personală Gabriela Vrânceanu Firea/ Facebook

image

Copreşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Alina Gorghiu, a tras concluziile anului politic 2014, pe care îl numeşte „un an al grelelor încercări, dar şi al marilor victorii“, precizând totodată că modestia, decenţa şi munca trebuie să ghideze activitatea politică.

La sfârşit de an, Alina Gorghiu a scris un mesaj pe Facebook în care afirmă, printre altele, că 2014 a fost „un an istoric pentru PNL, dar şi pentru România“. „2014 a fost un an al grelelor încercări, cu multe provocări, dar şi al marilor victorii. Un an istoric pentru PNL, dar şi pentru România. Păşesc în noul an cu încrederea că se poate, că suntem puternici pentru a înfrunta tot ce va fi să fie, dar şi responsabili pentru a ne asuma viitorul. În aceste ultime ore, le doresc tuturor petrecere plăcută şi să ne auzim sănătoşi în anul 2015. La mulţi ani!“, a scris copreşedintele PNL pe contul personal de Facebook.

image

Europarlamentarul Maria Grapini i-a îndemnat pe români să-şi amintească de realizările din 2014 şi să fie mai buni, precizând că noaptea dintre ani o va prinde la un concert al Filarmonicii din Timişoara şi asigurând că „până la anul viitor nu va mai posta“. „Ultima zi a anului 2014! A fost greu, a fost uşor?!Cred că putem să ne amintim de realizările personale şi ale familiei, cred că putem să mulţumim că suntem sănătoşi! Eu vă doresc să aveţi parte de un An mai bun şi cu sănătate. Să aveţi parte de mai multă linişte şi de multe vise împlinite. Cred că nu trebuie să uităm să fim şi noi mai buni, mai înţelegători, mai implicaţi! Vă doresc multă putere să le puteţi face pe toate. La mulţi ani! Şi ca să închei bine anul, voi merge la un Concert de excepţie la Filarmonica din Timişoara! La mulţi ani! Până la anul viitor nu voi mai posta!“

Europarlamentarul Maria Grapini, alături de colindători FOTO Arhivă personală Maria Grapini/ Facebook

image

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu a avut un mesaj adresat cu precădere celor care l-au susţinut. „Tuturor «băsiştilor» şi prietenilor paginii le doresc un an 2015 cu sănătate, bucurii şi prieteni adevăraţi, alături de cei dragi. Şi încă ceva: pe noi ţara se poate bizui“, a precizat fostul lider de la Cotroceni pe pagina personală de Facebook.

Prim-ministrul României, Victoria Ponta, a avut un mesaj foarte scurt cu prilejul trecerii într-un nou an pe care l-a adresat tuturor românilor. „La mulţi ani tuturor - şi cei care au Facebook şi celor care nu au, şi celor care ne simpatizează şi celor care ne urăsc! Sigur 2015 va fi un an bun!“, a scris liderul de la Palatul Victoria pe pagina sa de Facebook, mesajul fiind însoţit de o imagine în care apare alături de familia sa. 

   

image

Victor Ponta, alături de familia sa FOTO Arhivă personală Victor Ponta/Facebook

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, îşi propune pentru noul an să obţină rezultate mai bune şi vrea îndreptarea greşelilor din 2014. 

„Se încheie un an în care am avut reuşite, dar şi neîmpliniri, în care am muncit mult, dar poate nu am comunicat suficient, în care ne-am dorit să petrecem mai mult timp împreună cu cei dragi, dar am vrut şi să obţinem rezultate în proiectele în care ne-am angajat. Facem bilantul şi ne propunem să fim mai buni, mai uniţi, mai seriosi şi mai determinaţi. Să avem un An Nou în care să îndreptăm greşelile, să ne bucurăm unii de ceilalţi, să fim sănătoşi, să avem puterea de a munci pentru noi, pentru familiile noastre şi pentru a face din România ţara pe care o dorim pentru ai noştri şi pentru generaţiile care vor urma. Să nu ne părăsească optimismul, încrederea, realismul şi iubirea de aproape. Vă doresc tuturor, din toată inima, Mulţi ani cu sănătate şi realizări în toate!“, a scris social-democratul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite