Politică

articolul anterior articolul urmator

Renate Weber a fost demisă din funcţia de Avocat al Poporului. Scântei: „Vreţi să fiţi maliţioasă şi să ne sancţionaţi pentru greşeli gramaticale?”

58
16 Jun 2021 13:41:22
Autor: Radu Eremia
Renate Weber. FOTo Shutterstock
Renate Weber. FOTo Shutterstock

Renate Weber a fost revocată din funcţia de Avocat al Poporului, după ce majoritatea parlamentară a votat adoptarea proiectului de hotărâre care o viza pe aceasta. Demiterea Avocatului Poporului a dus la schimburi de replici foarte dure între Putere şi Opoziţie, dar şi între reprezentanţii Coaliţiei şi Renate Weber.

UPDATE Renate Weber a fost demisă după ce 247 de aleşi au votat pentru demiterea acesteia.

***

Renate Weber a cerut iniţial ca dezbaterea de revocare să fie în altă zi, din moment ce a primit cererea de revocare aîn jurul orei 10, iar şedinţa era 11. Avocatul Poporului a argumentat faptul că nu a avut timp să-şi pregătească apărare. 

Renate Weber i-a întrebat ironic pe cei prezenţi dacă interesează pe cineva apărarea sa. „Primul reproş e că nu am transmis Parlamentului şi Guvernului un raport special despre problemele de sistem constatate în urma crimei de la Caracal. Dacă mi-aţi fi oferit posibilitatea să xerocopiez multitudinea acţiunilor noastre aţi fi văzut că Avocatul Poporului a încercat în multiple planuri să facem lumină şi să arătăm probleme de sistem. Faptul că nu am făcut un raport special, nu e o încălcare a legii. Noi nu avem de ce să facem rapoarte tematice speciale. Din 1997 până azi niciodată parlamentul nu a cerut Av Poporului să facă un raprot special”, a declarat Renate Weber. 

La al doilea reproş, referitor la neimplicarea în problemele de abuzuri ale minorilor, Weber a atras atenţia că sunt şi greşeli în document. „Dacă vreţi să fiţi maliţioasă şi să ne sancţionaţi pentru greşeli gramaticale, nu face obiectul cererii de revocare”, a fost replica preşedintei de şedinţă, Iuliana Scântei. 

Steluţa Cătăniciu, Nicuşor Halici şi Laura Vicol au ridicat vocea de mai multe ori şi i-au luat apărarea lui Renate Weber. Conducărorii şedinţei le-au tăiat de zeci de ori microfonul celor două deputate, Cătăniciu şi Vicol. De exemplu, la un moment dat, înt două minute i-a fost tăiat microfonul de şapte ori lui Cătăniciu.

„M-am uitat pe această cererede revocare şi vă mărturisesc că nu am găsit nici măcar un singur articol din Constituţie care să justifice revocarea”, a subliniat renate Weber.

Vezi şi: Orban, după revocarea Renatei Weber: „Săptămâna viitoare va începe procedura de numire a noului Avocat al Poporului”

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

58 Comentarii

Utilizator Adevărul
16.06.2021, 13:49:24

Comentariu considerat abuziv.

Mos Tagarta
16.06.2021, 13:54:57

Una si cu una fac doua: Madame Renate este avocata oricui, numai a poporului ,NU. Ca pleaca ea si vine un alt politruc numit de gastile de infractori din Parlament, institutia ramane lipsita de substanta si de acum incolo, asa cum a fost inca de la infiintare. Bai Sacalilor, lasati poporul sa-si aleaga avocatul odata cu Presedintele, altfel schimbati-i denumirea in Avocatul Penalilor Parlamentari.

+29 (39 voturi)
gyll
16.06.2021, 13:59:07

Moșule, diavolul are mulți adepți. Vezi subsolul.

+8 (14 voturi)
adrian hora
16.06.2021, 13:55:46

daca i-a taiat microfonul de sapte ori in 2 minute inseamna ca l-a si repornit de tot atatea ori. in speranta ca personajul in cauza se va comporta civilizat mai departe. se pare ca nu a invatat nimic pesedistul. stie el de la urmasii bolsevicilor ca cine striga mai tare are dreptate.

-4 (30 voturi)
gyll
16.06.2021, 13:58:01

Pusi,diavol îmbrăcat în haine femeiești.

+11 (13 voturi)

Vezi toate comentariile (58)

Modifică Setările