Politică

articolul anterior articolul urmator

Rezoluţie PNL: USR PLUS să denunţe „colaborarea” cu AUR şi să revină la dialogul cu PNL, „fără precondiţii inacceptabile”

24
18 Sep 2021 11:40:46
Autor: Maria Dinu
Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei
Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei

Biroul Politic Naţional al Partidului Naţional Liberal a adoptat, la propunerea lui Rareş Bogdan, o rezoluţie prin care invită USR PLUS la un „dialog direct” pentru a reface majoritatea parlamentară. PNL cere „denunţarea imediată şi totală a oricărei colaborări sau acţiuni politice comune cu Alianţa pentru unirea românilor”, despre care spune că este „o formaţiune extremistă, xenofobă şi anti-europeană”.

„Facem apel la denunţarea imediată şi totală de către USR PLUS a oricărei colaborări sau acţiuni politice comune cu Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), o formaţiune extremistă, xenofobă şi anti-europeană. Niciun partid care se pretinde democratic şi pro-european nu poate intra în parteneriate de vreun fel – făţişe sau tacite – cu apologeţi ai legionarismului sau ai comunismului, cu susţinători ai lui Corneliu Zelea Codreanu sau Nicolae Ceauşescu”, se arată în documentul adoptat de Biroul Politic Naţional al PNL. 

Partidul Naţional Liberal invită USR PLUS „la un dialog direct, nemijlocit, fără precondiţii inacceptabile, pentru a reconstrui încrederea şi a reface majoritatea parlamentară creată imediat după alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020”.

Sursa citată mai menţionează că premierul este mandatat „pentru a lua măsurile şi deciziile necesare pentru asigurarea în continuare a stabilităţii guvernamentale şi pentru respingerea tentativelor parlamentare de demitere a Guvernului prin moţiune de cenzură”.

Potrivit sursei citate, în rezoluţia adoptată de Biroul Politic Naţional al PNL formaţiunea este menţionat faptul că partidul salută aprobarea programului naţional de investiţii Anghel Saligny.  >>Salutăm recenta aprobare în Guvernul României a Programului naţional de investiţii „Anghel Saligny” şi considerăm acest program o soluţie bună şi necesară pentru modernizarea ţării, pentru dezvoltarea multor comunităţi locale<<, mai arată sursa citată. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

24 Comentarii

Dunning-Kruger
18.09.2021, 11:46:43

Haha. Daca Biroul Politic National al Partidului National Liberal a decis, asta inseamna ca USR+ trebuie sa se supuna, nu? Pa.

+19 (23 voturi)
Camelian Propinatiu
18.09.2021, 12:01:09

Întâi insulţi partenerul, apoi îl chemi la dialog! Nu ieșim din criză dacă nu se discută deloc de ce a apărut. Ocolind cauza certurilor, Corupția, cei care „legitimează” AUR sunt de la un timp chiar cei care semnalează interminabil niște apropieri mult exagerate. Literar, se vede așa: alegătorul a aflat de la tv, de când Cîțu a demis al doilea ministru USR PLUS, că ai lui Barna și Cioloș pot să stea liniștiți lângă ai lui Simion și Lavric, fără să fie sfâșiați ca de niște urși agresivi, iar aseară a venit şi CTP cu evaluarea de cap limpede că până și Ludovic Orban, încă președinte PNL, poate fi curând membru AUR!

+15 (21 voturi)
Stefan din Nord
18.09.2021, 11:50:33

In genunchi ma-ntorc la tine ? Eu nu cred ca se va intampla asa ceva Ar fi umilinta suprema pentru Barna-Ciolos

-3 (19 voturi)
Lucifer
18.09.2021, 11:52:54

Sanchi!

-8 (16 voturi)
leuldinpanjshir99
18.09.2021, 11:54:44

Fraieri ar fi plusericii sa accepte conditiile Holerei galbene, aripa #Echipa câștigătoare ... Dar mai știi ce se poate întâmpla când și-o baga coada Statu' Paralel?

-2 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (24)

Modifică Setările