Alegeri parţiale 2014. Dan Diaconescu, candidat pentru un post de deputat în Satu Mare, a reclamat la Poliţie că maşina staff-ului a fost vandalizată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe zone din ţară au rămas fără reprezenare în Parlament FOTO Mediafax
Mai multe zone din ţară au rămas fără reprezenare în Parlament FOTO Mediafax

Dan Diaconescu, candidatul PPDD pentru un post de deputat într-un colegiu din Satu Mare, a depus o plângere la Poliţie în care reclamă că maşinile staff-ului său de campanie au fost vandalizate, iar persoane necunoscute i-ar fi tăiat bannerele. Ilie Năstase, candidatul PSD-PC-UNPR pentru postul de senator lăsat vacant de Dan Voiculescu, a venit la vot însoţit de ministrul Nicolae Bănicioiu şi de primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

UPDATE 20:00 - Faţă de alte judeţe, hunedorenii s-au arătat mai interesaţi de vot, deşi mulţi dintre cei care şi-au ales astăzi candidaţii la Camera Deputaţilor au spus că nu îi cunosc pe cei cărora le-au dat votul.

În timp ce marea majoritate a românilor sunt invitaţi duminică, 25 mai, să-şi aleagă viitorii parlamentari europeni, maramureşenii din oraşul Borşa îşi vor alege şi primarul. Peste 22.900 de persoane au drept de vot în această localitate, iar în competiţie s-au înscris şapte candidaţi.

Dan Diaconescu, candidatul PP-DD la alegerile parţiale 2014 din Colegiul II Satu Mare, a votat duminică, 25 mai, la Şcoala “Ion Creangă”. Acesta este convins că în această seară la Satu Mare se va întâmpla o minune care va duce la dispariţia definitivă a USL-ului de pe scena politică.

UPDATE 11.26 La Poliţia municipiului Râmnicu Sărat a fost depusă, sâmbătă dimineaţă, o plângere din partea PDL legată de suspiciune de mită electorală. Unul dintre responsabilii pesedişti ai campaniei pentru alegerile anticipate de primar este acuzat că a strecurat bancnote de 50 lei în ziarul de campanie al PSD, distribuit în noaptea de vineri spre sâmbătă.

UPDATE 11.04 Dan Diaconescu, candidatul PPDD în Colegiul II, Satu Mare, la Camera Deputaţilor, a făcut o sesizare în această dimineaţă la poliţie. Acesta reclamă că cineva i-ar fi tăiat cauciucurile de la maşinile staff-ului şi că azi noapte, de asemenea, persoane necunoscute i-ar fi tăiat banerele din municipiul Satu Mare. Dan Diaconescu va vota la ora 13.30, la Şcoala „Ioan Creangă“ din cartierul 17, Satu Mare.

UPDATE 10.50 Ioan Antohi, viceprimarul în funcţie al comunei Dimitrie Cantemir, şi candidat pentru funcţia de primar, a înaintat o contestaţie Biroului Electoral Comunal prin care solicită anularea alegerilor parţiale din comună, după ce prefectul judeţului a dispus înlocuirea a patru dintre cei cinci preşedinţi de secţii de votare, fără a avea aprobarea preşedintelui Tribunalului Vaslui. Pentru cei 2.018 de cetăţeni cu drept de vot, pe raza comunei au fost organizate cinci secţii de votare, la Hurduci, Grumezoaia, Guşiţei, Plotoneşti şi Urlaţi.

UPDATE 9.38  Vicepremierul Liviu Dragnea a votat, duminică dimineaţă, la Liceul Xenopol din Bucureşti, declarând că a votat pentru „cei care în final, prin munca lor, vor ajuta la bunăstarea României“. Dragnea a precizat că „lucrurile sunt foarte bine organizate“.

„Am votat pentru europarlamentarii care vor fi mândri de ţara lor, pentru cei care vor merge la Bruxelles să spună că România este o ţară cu drepturi egale, cu toate ţările din Uniunea Europeană, care vor merge la Bruxelles să spună tuturor că avem aceleaşi drepturi, şi pentru cei care, la Bruxelles, vor lupta pentru ca ţara noastră să fie o ţară puternică în Europa şi pentru cei care, în final, prin munca lor, vor ajuta la bunăstarea României“, a spus Liviu Dragnea.
Întrebat dacă are atribuţii în organizarea alegerilor, ca vicepremier, Dragnea a răspuns negativ.

Întrebat dacă are atribuţii în organizarea alegerilor, ca vicepremier, Dragnea a răspuns negativ.

Liviu Dragnea voteaza la colegiul A.D. Xenopol FOTO Mediafax

UPDATE 08.30 Ilie Năstase, candidat al Alianţei Electorale PSD-UNPR-PC pentru mandatul de senator din colegiul 8 din Sectorul 4 al Capitalei, post rămas vacant după demisia lui Dan Voiculescu, a votat de la primele ore ale dimineţii.

Ilie Năstase a venit la ora 8.30 la secţia de votare de la Şcoala nr. 190 de la Big Berceni însoţit de ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, de liderul PC Daniel Constantin şi de primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.


Candidaţii noştri, urmaşii noştri

La fel ca şi Năstase, un novice al politicii, Mihnea Costoiu face parte din noua garnitură a social-democraţilor. Proaspăt intrat în PSD, Costoiu va candida pentru a reprezenta judeţul Gorj. El este un apropiat al Ecaterinei Andronescu, iar carierele celor doi s-au întrepătruns adesea: în perioadele în care Andronescu a fost ministrul Educaţiei, Costoiu a fost secretar de stat, iar în 2012, a devenit rectorul Politehnicii Bucureşti şi, astfel, a succedat-o în funcţie pe Andronescu.

Un caz similar se poate regăsi şi în sânul PNL. Mai precis, la Hunedoara, unde liberalul Sorin Ştefoni candidează pe locul vacantat de către Dan Radu Ruşanu. Nu este prima dată când Ştefoni cochetează cu Legislativul, întrucât i s-a mai oferit un loc la Camera Deputaţilor. Cu toate acestea, a refuzat în sprijinul fostului ministru al Muncii, Mariana Câmpeanu. Ulterior, devenită ministru, Câmpeanu l-a instalat pe Ştefoni în poziţia de secretar de stat.

Tot în PNL, în colegiul 9 Galaţi, liderul de filială l-a propulsat pe Alexandru Dănăilă, fost şofer şi consilier al său, pentru a ocupa locul vacantat în iunie 2013 de către fostul deputat PSD Aurel Nechita.

Ovidiu Silaghi vrea, din nou, în Parlament

Deşi este cercetat penal, europarlamentarul liberal Ovidiu Silaghi doreşte să revină în Parlamentul României, în calitate de deputat. Liberalul a renunţat la mandatul său de parlamentar anul trecut, din cauza problemelor cu Justiţia, şi a obţinut un post în Parlamentul European. La acea dată, deşi se afla pe lista scurtă a PNL pentru un loc de europarlamentar, Silaghi avea totuşi nevoie de noroc pentru ca şapte persoane aflate înaintea sa să refuze avantajele postului de la Bruxelles. În cele din urmă, fostul ministru al Transporturilor a obţinut locul în PE, prin bunăvoinţa colegilor săi, care s-au declarat mult prea implicaţi în proiectele din ţară.

Monica Ştirbu va candida, la Timiş, din partea PNL, pentru a ocupa locul vacantat prin demisia Mariei Grapini, care se grăbeşte să prindă un post în Parlamentul European. În perioada Guvernului Tăriceanu, Ştirbu a fost numită consul la Sevilla, însă numirea a  fost urmată de scandal, deoarece aceasta, de meserie inginer zootehnist, nu avea cunoştinţele necesare.

Ea a recunoscut, însă, la acea dată, că a ajuns consul la Sevilla datorită prieteniei cu actualul şef al SIE, Teodor Meleşcanu. Ştirbu a deţinut, anterior, un mandat de deputat. În cei aproape doi ani petrecuţi în Parlament, ea a luat cuvântul în plen de patru ori şi a vorbit, în total, mai puţin de patru minute.

Două dintr-o lovitură

Liderul PDL Galaţi, Doruleţ Resmeriţă, este candidatul democrat-liberalilor pentru un post de deputat. La scrutinul din 25 mai, însă, ar putea obţine un loc la Bruxelles, de vreme ce candidează simultan la alegerile europarlamentare şi cele parlamentare. Resmeriţă ocupă poziţia 22 pe lista candidaţilor PDL pentru Parlamentul European şi a subliniat că PDL l-a trecut pe lista pentru Bruxelles doar pentru a creşte scorul formaţiunii.

adevarul.ro: maraton jurnalistic duminică, 25 mai, ziua alegerilor Europarlamentare

Citeşte şi:

Adevărul despre ziua alegerilor. Tabloul complet al alegerilor pentru Europa, pe adevarul.ro Duminică, 25 mai, este o zi crucială pentru Europa şi pentru România. Este ziua în care noi, românii, îi alegem pe cei care să ne apere interesele la Bruxelles, dar şi ziua în care hotărâm cine are cele mai mari şanse să devină preşedinte al României.

Cine a primit cei mai mulţi bani în campania electorală Alianţa PSD-UNPR-PC s-a clasat de departe în topul donaţiilor primite în campania electorală pentru alegerile europarlamentare, următorul partid, PNL, înregistrând de două ori mai puţin decât alianţa de la guvernare.

România alege. Mic îndreptar pentru ziua alegerilor Mâine, România alege. Candidaţii pentru alegerile europarlamentare, dar şi cei care se luptă pentru un loc în parlamentul României, sau pentru un loc de primar aşteaptă populaţia la urne. Ce au voie să facă şi ce este interzis într-o secţie de votare?

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite