Rezultate BEC. Participarea la referendum a fost de 20,96%. 91,61% dintre cei prezenţi au votat „Da“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biroul Electoral central (BEC) a anunţat, luni dimineaţă, rezultatele parţiale ale participării la Referendumul privind modificarea Constituţiei, precizând că, din datele preliminare reiese că 20,96% dintre românii cu drept de vot s-au dus în acest weekend la urne, din care 91,61% au răspuns pentru modificarea Constituţiei

Potrivit BEC, numărul de voturi pentru modificarea Constituţiei, adică răspunsul „DA“, a fost  de 3.461.581 de persoane, ceea ce reprezintă 91,61% din numărul participanţilor.

6,42% din numărul participanţilor a votat NU la referendum (242.771), iar 74.414 (1,97% dintre participanţi) şi-au anulat votul.

Preşedintele Biroului Electoral Central, Marius Ionel Ionescu, a spus că din totalul de 19.040 de secţii de votare, au fost verificate 18.724, a precizat preşedintele BEC.

Prezenţa la vot la referendumul de modificare a Constituţiei în sensul redefinirii familiei a fost de 20,96 la sută, nefiind validat.

Întrebarea la care au fost chemaţi să răspundă alegătorii este: "Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?", decizia Legislativului vizând revizuirea articolului 48 din Constituţie, în sensul că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi, aşa cum este în prezent. “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”, se arată în propunerea de modificare a art. 48 alin. (1) din Constituţia României.

Referendumul este valid dacă prezenţa la vot este de 30 la sută, iar 25 la sută sunt voturi valabile.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite