Rezultate europarlamentare 2014: Numărătoarea BEC coboară PSD la 37,6%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rezultatele parţiale furnizate de BEC, luni dimineaţa, sunt apropiate de cele rezultate în urma numărătorii paralele a PDL FOTO Reuters
Rezultatele parţiale furnizate de BEC, luni dimineaţa, sunt apropiate de cele rezultate în urma numărătorii paralele a PDL FOTO Reuters

Alianţa PSD-UNPR-PC a obţinut 37,6% din voturile exprimate la alegerile europarlamentare, fiind urmată de PNL cu 15%, PDL cu 12,23%, independentul Mircea Diaconu cu 6,81%, UDMR cu 6,30% şi PMP cu 6,21%, potrivit rezultatelor parţiale anunţate, luni, de Biroul Electoral Central.

Restul competitorilor nu au trecut pragul electoral.

Aceste rezultate au fost comunicate după centralizarea proceselor-verbale din 99,99%% din secţiile de votare, a precizat purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ.

Din cei 17.696.946 alegători înscrişi în listele electorale, s-au prezentat la urne 5.614.814, reprezentând 32,99%. S-au înregistrat 5.382.490 voturi valabil exprimate, iar peste 300 mii au fost declarate nule.

Rezultatele parţiale furnizate de BEC luni dimineaţa sunt apropiate de cele obţinute în urma numărătorii paralele a PDL.

Numărătoarea parelelă a PDL, după centralizarea datelor din 94% din secţiile de votare, indică, potrivit unor surse democrat-liberale, un scor electoral al PSD-UNPR-PC de 37,1%, alianţa fiind urmată de PNL cu 14,9% şi de PDL cu 12,4%, PMP 6,6%,  independentul Mircea Diaconu înregistrând la rândul său 5,6%.

PDL  centralizase până la momentul transmiterii acestor cifre datele din 94% din secţiile de votare de la alegerile europarlamentare de duminică.

Sistemul de numărare al PDL este foarte simplu şi considerat totodată cel mai eficient, întrucât se bazează pe datele oficiale ale proceselor verbale înregistrate la secţiile de votare.

 

infografie sondaje europarlamentare
infografie sondaje europarlamentare

Citeşte şi:

Rezultate europarlamentare 2014: PSD a trecut de 40%. PNL nu îl salvează pe Crin de la demisie La alegerile europarlamentare de astăzi au fost aşteptaţi la urne peste 18 milioane de români. Potrivit primelor rezultate exit-poll, PSD a trecut de 40% în toate estimările, în timp ce PNL nu a reuşit să obţină scorul de 20% care i-ar fi asigurat lui Crin Antonescu, în continuare, funcţia de preşedinte al formaţiunii.

Adevărul despre ziua alegerilor. Tabloul complet al alegerilor pentru Europa, pe adevarul.roDuminică, 25 mai, este o zi crucială pentru Europa şi pentru România. Este ziua în care noi, românii, îi alegem pe cei care să ne apere interesele la Bruxelles, dar şi ziua în care hotărâm cine are cele mai mari şanse să devină preşedinte al României.

Cine a primit cei mai mulţi bani în campania electorală Alianţa PSD-UNPR-PC s-a clasat de departe în topul donaţiilor primite în campania electorală pentru alegerile europarlamentare, următorul partid, PNL, înregistrând de două ori mai puţin decât alianţa de la guvernare.

România alege. Mic îndreptar pentru ziua alegerilor Mâine, România alege. Candidaţii pentru alegerile europarlamentare, dar şi cei care se luptă pentru un loc în parlamentul României, sau pentru un loc de primar aşteaptă populaţia la urne. Ce au voie să facă şi ce este interzis într-o secţie de votare

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite