Robert Negoiţă, declaraţie controversată: Pentru cei care înşală încrederea oamenilor aş introduce pedeapsa capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul sectorului 3 din Capitală a afirmat luni seară la Digi24 că ar fi de acord cu introducerea pedepsei cu moartea pentru „cei care îşi permit să înşele încrederea celor care şi-au dat votul ca să fie reprezentaţi; nu glumesc deloc”.

„Este foarte mare nevoie în politică de oameni în care să ai încredere. Să fii primar este o onoare atât de mare încât în mod normal o persoană trebuie să fie capabilă să-şi dea viaţa. Cei care îşi permit să înşele încrederea celor care şi-au dat votul ca să fie reprezentaţi, aş reintroduce pedeapsa capitală. Şi nu glumesc deloc”, a declarat Robert Negoiţă luni seară la Digi24.

Acesta din urmă a adăugat că „este inadmisibil să vezi oameni care ajung să se caţere în funcţii publice pentru a-şi satisface nevoile proprii ale camarilei.

Tot ieri, Negoiţă a anunţat că la alegerile locale din toamnă nu va ai candida din partea PSD, motivând că partidul este slăbit „de căpuşe”.

„Anunţ public, astăzi, că nu voi mai candida din partea PSD la alegerile locale din această toamnă. Despre motivele acestei decizii previzibile am tot vorbit, dar o să le punctez încă o dată pe scurt: în ultimii cinci ani, am trăit numeroase dezamăgiri şi revolte în calitate de membru PSD. Epoca Dragnea a fost o adevărată tragedie pentru cel mai mare partid din România, în care politica pumnului în gură a consfinţit dictatura absolută a unui individ ce a adus şi promovat în conducerea PSD-ului multe nulităţi, a căror singură calitate a fost aceea de a lătra la ordin şi de a asculta cu sfinţenie comanda «Stăpânului»”, a scris pe Facebook Robert Negoiţă. 

Pedeapsa capitală în România a fost abolită prin decretul-lege nr. 6 din 7 ianuarie 1990, conform Camerei Deputaţilor, fiind înlocuită cu închisoarea pe viaţă. Ulterior, în 1991, conform Capitolul 2 – Drepturile şi libertăţile fundamentale din Constituţia României, interzicerea pedepsei cu moartea a fost confirmată. Ultimele persoane condamnate la moarte şi executate au fost soţii Nicolae şi Elena Ceauşescu, pe 25 decembrie 1989.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite