Roberta Anastase despre declaraţiile preşedintelui privind adoptarea legilor în Parlament: „Nu ştiu despre ce e vorba. Nu comentez!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a refuzat să comenteze declaraţiile şefului statului, arătându-şi surprinderea faţă de acuzaţiile lui Traian Băsescu.

„Nu ştiu despre ce este vorba. Nu comentez! Nu ştiu la ce s-a referit preşedintele!”, a repetat Anastase. Băsescu a spus că procedura de adoptare a legilor în Parlament trebuie modificată pentru că nu mai poate continua “dictatura” preşedinţilor celor două Camere, care semnează legi trimise la promulgare deşi ştiu în ce condiţii au fost adoptate.

"Nu pot să nu observ un lucru care ţine de funcţionarea Parlamentului. Este clar că din punct de vedere al procedurilor parlamentare foarte mulţi parlamentari sunt în situaţia de a vota după deget, în necunoştinţă de cauză. Atunci nici nu mai poţi să spui că oamenii votează după conştiinţă sau după directivele de partid. Şi la Parlamentul European se face la fel. Odată cu opacizarea activităţii Parlamebtului, prin discutarea legii în comisii şi aducerea lor în plen, doar pentru vot, s-a depreciat foarte mult calitatea legii.

Cred că din respect  pentru români, procedura de adoptare a legilor trebuie modificată. Nu putem ajunge la dictatura a doi şefi de Cameră care îmi trimit legile promulgate care ştiu că nu au fost discutate sau nu sau că au fost votate de multe ori fără cvorum", a declarat, luni, şeful statului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite