Robu: Deciziile majore în PNL sunt luate netransparent de grupuleţe de persoane bănuite de înrolare şi în alte structuri-discrete sau secrete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto:Adrian Paclasan
Foto:Adrian Paclasan

Copreşedintele PNL Timiş şi vicepreşedinte al partidului la nivel naţional, Nicolae Robu, afirmă că rezultatele alegerilor locale sunt ”mult sub aşteptări, fără a fi însă catastrofale” şi că este timpul să înceteze ”tranzitoratul postfuziune” între PNL şi PDL.

”E timpul să ieşim din tranzitorat! Rezultatele obţinute de PNL la alegerile locale din 5 iunie sunt mult sub aşteptările noastre, ale liberalilor, fără a fi însă catastrofale, cum încearcă să inoculeze că ar fi PSD şi maşina sa de propagandă. O analiză serioasă se impune, însă, a fi făcută cât mai grabnic. Asta pentru a putea corecta cât mai rapid ce avem de corectat şi, evident, sunt lucruri de corectat! Eu nu-mi propun acum să fac eu acea analiză serioasă. Dar câteva opinii vreau să exprim, ca om care, din 2008, de când am intrat în politică – până atunci n-am fost niciodată membru al vreunui partid -, am tras din greu pentru PNL pe toate fronturile”, arată primarul Timişoarei, Nicolae Robu, într-un comunicat de presă transmis miercuri seară.

El susţine că deciziile majore în partid sunt luate ”total netransparent de grupuri - grupuleţe de persoane neîndrituite statutar în acest sens”.

”Am constatat, din 2008 până în prezent, că deciziile majore în partid sunt luate total netransparent de grupuri - grupuleţe de persoane neîndrituite statutar în acest sens, de multe ori bănuite de înrolare şi în alte structuri - discrete sau secrete -, forurile statutare fiind mereu puse în situaţia unor fapte împlinite, lor nerămânându-le altceva de făcut decât să valideze acele decizii, altminteri riscând să creeze partidului imagine negativă”, mai spune liberalul.

Nicolae Robu afirmă că este timpul unei schimbări în partid care ar trebui să fie condus de ”oameni care şi-au dovedit greutatea politică”.

”E timpul să nu se mai întâmple astfel, e timpul ca partidul să fie condus de oameni care şi-au dovedit greutatea politică prin voturile obţinute de la cetăţeni. Exact aşa cum fotbalul se joacă pe goluri, politica se face pe voturi! Partidele nu au, nu trebuie să aibă o existenţă pentru ele însele! Cu atât mai mult pentru alte structuri! Ele trebuie să fie reflectarea opţiunilor cetăţenilor, iar opţiunile cetăţenilor sunt exprimate prin vot! Desigur, ideea enunţată presupune modificări în statutul PNL. Dar nu e, oare, timpul să facem o reformă autentică şi la nivelul statutelor partidelor?!”, a mai scris Robu.

Liberalul, care a fost reales pentru cel de-al doilea mandat de primar al municipiului Timişoara, a mai spus că desemnarea candidaţilor la diverse funcţii sau poziţii politice ”să se facă prin proceduri riguroase, pe principii de merit”.

”E timpul ca promovarea în partid, inclusiv desemnarea candidaţilor pentru diverse funcţii/poziţii politice sau administrative să se facă prin proceduri riguroase, pe principii de merit - merit însemnând portofoliu de performanţe, de performanţe deja atinse, nu în stadiul de ţinte, şi nu discreţionar, clientelar, sub influenţe exogene partidului sau pompieristic, în cel mai nevinovat caz. Faptul că lucrurile nu stau aşa cum am afirmat mai sus, că ar fi timpul să stea, se reflectă în îndepărtarea partidului de agenda cetăţeanului. Eu, ca primar, în contact direct cu cetăţenii, preocupat să cunosc nevoile, năzuinţele, aşteptările lor, să le răspund, chiar ataşat profund partidului cum sunt - atât raţional, cât şi sufleteşte -, simt asta şi nu pot să nu mă întreb: ce simt, atunci, simpli simpatizanţi sau cetăţenii fără parti-pris-uri?!”, mai arată Robu.

Liderul liberal a mai precizat că are convingerea că PNL este partidul cu cel mai mare potenţial din România.

”N-aş fi scris nimic din cele de mai sus, dacă nu aş fi avut convingerea că PNL, cu toate minusurile sale, este partidul din România de departe cu cel mai mare potenţial, este partidul cu o întreagă pleiadă de oameni de valoare şi în plus cinstiţi, tineri şi mai puţin tineri. Deopotrivă, este partidul cel mai pliabil pe interesele naţionale şi locale, respectiv pe cele individuale. Îmi exprim speranţa că demersul meu va fi corect receptat, atât în interiorul partidului, cât şi în afara sa, ca un act de imaculată bună-credinţă, total depersonalizat”, a spus Robu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite