Românca, o curvă de milioane de voturi

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
...mă întreb, care va fi reacţia românilor în 2016 la alegeri, când se vor gândi că Ioan Rus le-a zis câtorva milioane dintre ei "Mă-ta-i curvă!"
...mă întreb, care va fi reacţia românilor în 2016 la alegeri, când se vor gândi că Ioan Rus le-a zis câtorva milioane dintre ei "Mă-ta-i curvă!"

No, românii uită, dar nu iartă. Încă nu îmi dau seama dacă PSD arată ca Titanicul după tot ce s-a ciocnit de gheţar, dar cu siguranţă nu merge în direcţia bună cu tot ce se întâmplă în ultima perioadă.

Atât specialişti, cât şi urmăritori ai fenomenului politic au convingerea că ceea ce s-a întâmplat ieri a fost doar praf în ochi pentru ca românii interesaţi de evoluţia cazului Ponta (urmărirea penală) să îşi mute privirea în altă parte. Într-o altă ordine de idei, poate chiar pentru a atrage atenţia de la moţiunea de cenzură depusă de PNL, care se votează astăzi.


Îmi permit să nu fiu de acord cu niciuna din variante. Ar fi un preţ mult prea mare şi fără logică plătit de PSD, mai ales în perioada asta în care Victor Ponta pare lovit din toate părţile. Nici nu ştiu dacă Ioan Rus a vrut doar să scape de PSD sau de guvern, dar oricum ai calcula, dă cu minus. Pentru că sunt români anti-PSD pentru că nu pot uita mineriadele, privatizările şi alte isprăvi ale anilor 90' care au lăsat oameni în stradă, pe alţii schingiuiţi sau mai rău, mă întreb, care va fi reacţia românilor în 2016 la alegeri, când se vor gândi că Ioan Rus le-a zis câtorva milioane dintre ei "Mă-ta-i curvă!".

Preţul plătit pe isprava făcută ieri de Ioan Rus va fi plătit cu vârf şi îndesat la alegerile din 2016, locale şi parlamentare. Şi e un preţ mare cât numărul kilometrilor de autostradă vizaţi în celebrul Master Plan.

Încă un lucru care arată haosul din PSD este mutarea făcută cu Ministerul Cazanciuc. Din punctul meu de vedere, UNPR a fost foarte aproape de a face un pact cu PNL, şi a dat ALL IN la ultima mână cu Ponta. Nu cred că ar surprinde pe nimeni dacă Oprea ar face o astfel de mutare. Să nu uităm că prietenii despre care vorbeşte Ponta că îi are în perioada asta, inclusiv naşul, este acelaşi care în urmă cu 3 ani vorbea la tribuna Parlamentului cât de diabolic este actualul şef al guvernului.

Şi mă întreb, care ar trebui să fie cele mai importante atribuţii ale unui guvern? Oare cele de mai jos?

  • Să fie cel care are grijă de viziunea, misiunea şi valorile ţării;
  • Să supravegheze activitatea financiară;
  • Să monitorizeze performanţele instituţiilor;
  • Să asigure financiar şi organizaţional proiectele de ţară sustenabile.


Pentru cetăţeni, asta va fi ţinută minte pe viaţă, pentru urmăritori ai fenomeniului şi mai ales pentru analişti, consilieri şi aşa mai departe, este o perioadă numai bună de mâncat popcorn şi luat notiţe. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite