Politică

articolul anterior articolul urmator

România - o cauză pierdută?

12
10 Nov 2018 08:06:51
Mircea Morariu

Marţi, preşedintele Klaus Iohannis a avut, în fine, reacţia aşteptată şi destul de fermă la ticăloşiile şi nemerniciile în cascadă comise de binomul Liviu Dragnea şi Tudorel Toader.

Dl. Iohannis nu s-a scumpit la vorbe şi i-a calificat în termenii potriviţi pe infractorul Dragnea care s-a cocoţat în posturi,  chiar în fruntea Statului român, dând ţeapă peste ţeapă şi făcând promisiuni fără acoperire, dar şi pe insul care sluţeşte însăşi ideea de justiţie în România şi care se cheamă Toader Tudorel.

Sigur, reacţia dură, aproape fără precedent, a d-lui Iohannis nu poate fi privită izolat de jignirea ce i-a fost adusă de infractorul de rang înalt, numitul Dragnea Nicolae Liviu, luni, înaintea CExN al PSD. De o vulgaritate fără seamăn şi de natură nu doar să îl jignească nu numai pe preşedintele României care are în spate 6 milioane de voturi, ci şi întreaga comunitate a etnicilor germani. Ce şi-a permis luni numitul Dragnea Nicolae Liviu îl plasează pe preşedintele PSD în descendenta unui Gheorghe Gheorghiu-Dej sau Nicolae Ceauşescu. Reamintesc că primul a admis trimiterea la muncă forţată, în lagărele sovietice, a etnicilor germani din România în vreme ce al doilea i-a transformat în marfă.

Din nefericire, nu am auzit nici măcar o singură voce din rândul pretinşilor social-democraţi români, nici măcar una din flancul disidenţilor, să ia distanţă, să protesteze faţă de ticăloşia fără seamăn a numitului Dragnea Nicolae Liviu. Laşitatea se dovedeşte iarăşi una dintre mărcile de identificare ale celor înregimentaţi în PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis are însă datoria de a fi ferm şi de aici încolo. Nu numai punctual şi nu doar din motive personale.Şi nici eminamente din raţiuni electorale. Nu doar din cauza faptului că urmează 13 luni decisive pentru şansele domniei-sale în vederea obţinerii unui al doilea mandat de cinci ani la Cotroceni. I se cere fermitate d-lui Iohannis nu numai în respingerea argumentaţiei şchioape, resentimentare, descalificante pentru un profesor universitar, prin care tot mai respingătorul domn Tudorel Toader încearcă să obţină demiterea procurorului general al României ori în aceea a candidaturii unei ambuscate pentru postul de procuror şef al DNA.

În cursul acestei săptămâni a ieşit pe piaţă draftul Rezoluţiei pentru România în Parlamentului European, Rezoluţie în care acesta se arată profund îngrijorat de felul în care ţara noastră, mai exact guvernul ei, îşi îndeplineşte angajamentele luate în momentul aderării la UE, îndeosebi în domeniul justiţiei. Se pare că ziua decisivă în această privinţă va fi marţi, 13 noiembrie.

Preşedintele Iohannis are obligaţia să îşi asume riscul de a admite că reproşurile aduse sunt justificate şi să nu facă dovada unui fals patriotism, să recurgă la stratageme de îndulcire, aşa cum se pare că se pregătesc să facă, de pildă, liberalii.

Rezoluţia cu pricina înseamnă, din păcate, doar prefaţa pentru viitorul Raport MCV despre care iarăşi se ştie că este mai dur ca niciodată. Se pare că prefaţa va veni la pachet cu MCV-ul. Şi iarăşi dl. preşedinte va trebui să arate cu degetul vinovaţii, adică guvernul, coaliţia aflată la guvernare, numiţii Dragnea Nicolae Liviu, Popescu-Tăriceanu Călin, Dăncilă Vasilica Viorica, Toader Tudorel. România este o ţară tot mai periferică în geografia Uniunii Europene. Aşezată în vecinătatea morală a Ungariei lui Orban. Periferică, dar nu uitată. Ce se întâmplă cu ţara noastră înseamnă motiv de îngrijorare. O reacţie fermă din partea Administraţiei Prezidenţiale, dar şi din aceea a societăţii civile ar reprezenta indiciul că România nu este o cauză pierdută. Încă.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

Jorj
10.11.2018, 11:52:26

Ceausescu are multe pacate, dar le-a facut un bine germanilor lasandu-i sa plece in Germania de Vest, si cred ca orice roman ar fi vrut sa li se alature la momentul respectiv sau mai tarziu. Ideea ca a profitat de pe urma eliberarii lor din lagarul socialist poate ca repugna dar, indiferent de motivele sale, germanii si israelienii i-au platit pretul si au iesit in castig. De-am fi avut si noi romanii pe cineva caruia sa ii pese suficient incat sa ne mituiasca gardienii la inchisoare sa ne dea drumul. A fost, mai degraba, o crima contra poporului roman, care a fost vaduvit de energia si priceperea lor. Asa cum si migratia de astazi, bazata pe un privilegiu dobandit de Romania, de a accesa piata muncii din alte tari, dar si pe un drept fundamental al oamenilor de a face un exit din tara lor catre tara dispusa sa ii primeasca, este totusi o crima contra natiunii romane. Nu cred ca s-a inchipuit cineva ca lumea nu va fi un loc complicat pt noi.

+1 (3 voturi)
Ghita Bizonu'
10.11.2018, 12:59:32

Ancilaritatea se dovesdeste genetica in cazul unor ardeleni. Desteptarea Morare! Unuio trium s-0a abrogat si tu roman estiu in tara ta stapan!

0 (2 voturi)
iosif kiszely
10.11.2018, 14:03:28

D-le Ghta Bizonu impresia ca tu roman esti in tara ta stapan este eronata. Aproape integral economia, bancile, o patre importanta din pamantul agricol este deja in stapanirea altora, iar faptul ca aproape peste 4 milioane din populatia tarii a parasit aceste meleaguri confirma ca romanul nu este stapan in aceasta tara.

+2 (4 voturi)
MV R.
10.11.2018, 15:22:14

Obiectivitatea se numește ancilaritate,adicătelea slugărnicie,dom'Bizoane? Este România,aflată la Centenar,vreun succes?Se poate compara actualul prim ministru măcar cu Alexandru Marghiloman? Când s-a mai emigrat în halul în care se emigrează azi,din patria-mamă? Sunt legate între ele temeinic,indestructibil,cele trei provincii istorice românești? Am fost de curând în Olanda,și am reușit să vizitez în 4 zile 4 orașe,ptr.că am avut cum să ajung rapid de tot în fiecare...

+2 (2 voturi)
Ghita Bizonu'
10.11.2018, 13:38:29

eI ...domn profesor dom profesor ... Din Wiki Ordinul sovietic de deportare avea în vedere toți bărbații cu vârstele cuprinse între 17 și 45 de ani și toate femeile cu vârste între 18 și 30 de ani. Erau excluse numai femeile gravide, cele cu copii de sub un an și persoanele inapte de muncă. La 13 ianuarie 1945, când ridicarea germanilor începuse în București, Brașov și Timișoara, guvernul Rădescu a înaintat o notă de protest către vicepreședintele sovietic al Comisiei Aliate de Control pentru România, generalului Vinogradov. În notă se arăta că Tratatul de armistițiu (încheiat la 12 septembrie 1944) nu prevedea deportări și că industria românească avea de suferit în urma deportării unei forțe de muncă atât de numeroase, în special a unui procent ridicat din forța de muncă calificată, din sânul populației germane. În încheierea notei, Rădescu sublinia aspecte umanitare: soarta femeilor și a copiilor rămași acasă. Deoarece reacția SUA la deportările ordonate a fost firavă, iar cea a Angliei reținută, autoritățile României ocupate de armata sovietică nu au avut niciun mijloc de a se opune dispoziției sovietice de deportare. Deci in ianuarie 1945 Ghita Dej nu era inca factotum.. Si mai ales in ianuarie 1945 Romania era , neoficial dar de facto, ocupata de RKKA . Armata romana, partea combativa era in Vest si lupta in Budapesta si Cehoslovacia. Cam slab dotata ... Armata din tara ... putina si prost dotata. In aceste conditii se putea zice "Ni haciu ! Iditi ciort!!" ? Da.. numai daca doreai sa devii a a XVI , a XVII si poa XVIII republica sovietica si sa vizitezi padurile estului f indepartat .... Caz in care dvoastra v-ati fi dat doctoratul la Irkusk cu o teza despre Lermontov ... si ati fi vestejit romanii ca e fascisti!

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările