România are 27 de ministere, iar Germania 15 la o populaţie de patru ori mai mare. De ce?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

România are dacă nu mă înşel, 27 de miniştri, Ungaria are mai puţin de jumătate, la o populaţie tot jumătate. Mai mult, Germania are 15 miniştri la o populaţie de 4 ori mai mare. Dacă nu e cu supărare, PSD-ule, de ce vă trebuie atâţia miniştri, că oricum nu faceţi nimic? Ca să hrăniţi clientela imensă de partid, cumva? Clienţilor voştri le este ruşine să muncească la McDonald’s? Ştiu oameni cu doctorat în inginerie care au făcut-o.

Veţi spune că Germania are alt regim politic, republică federală parlamentară, dar poate o ţară aşa avansată să aibă mai puţine probleme ca noi? Pentru că asta e de fapt un minister, o structură care rezolvă o nevoie a populaţiei. Om fi noi latinii mai complicaţi şi mai sofisticaţi ca vizigoţii? Posibil, dar puţin probabil. Eu vă voi atrage un pic atenţia înspre trei personaje pe care le consider monstruoase, odioase, aducătoare de stare de greaţă, fără să le cunosc, my fault, însă cel mai probabil de trei ori mai rele în viaţa reală.

Lia Olguţa Vasilescu - încă după nume, Vasileasca, ţi se întoarce stomacul. Măcar Tora Vasilescu avea umor. Când o văd la Antena 3, când aflu că a fost în PRM şi că e din Craiova, tot respectul pentru olteni, şi că fostul soţ e ăla de habar nu are ce ar trebui să ştie, la banii ăia ca vice la ASF, nu pot să nu mă gândesc la Dragnea. O fi văzut în ea mai mult ce putem vedea noi cu metafizica. Dar pensie alimentară ea îi plăteşte soţului, nu invers.

Mihai ‘Hagi' Tudose - nu pot să nu remarc că e din Brăila. Fără supărare pentru brăileni, dar noi gălaţenii vă considerăm cei mai proşti şoferi din ţară. Vă daţi seama la cele trei Mercedes-Benz-uri, cât are Tudose în curte, cât de mare pericol e pe străzi? Noroc că acum are coloană oficială, cât e prim-ministru răsuflu uşurat. Nu pot să nu închei cu faptul că sunt câteva poze cu el, în care arată cum arătam eu după trei zile de petrecut în facultate. La vârsta mea se mai scuză compulsivitatea şi escapismul, dar la vârsta respectabilului, nu cred. O fi el în criza de mijloc, dar atunci nu e cazul să fie ministru. Vă daţi seama ce coordonare face domnul prim-ministru în caz că îl mai apucă nostalgiile din tinereţe şi îşi comandă lada de cognac Curvoisier? Dacă ne atacă sârbii în timp ce el are ditamai mahmureala? Noroc că i-au pus supraveghetor, că altfel în caz de cutremur, ar muri jumătate de Bucureşti.

Ilan Laufer - de băiatul ăsta mi-e cel mai greu să mă iau, că e cam de vârsta mea şi îi ştiu metehnele pe de rost, fiindu-mi foarte greu să le fac publice, că facem de râs generaţia, pardon. Nu că am face parte din aceeaşi clasă, dar cu McDonald’s am crescut amândoi, sunt sigur. Că el pe lângă asta mânca creveţi, iar eu cremwurşti, e foarte probabil de asemenea. Să zicem că a trecut de criza de la douăzeci şi ceva de ani şi că şi-a găsit nevastă, în caz că e hetero. Tot mai are insecurităţile legate de locul de muncă şi frustrări faţă de şefi, care la el, fie vorba între noi, cred că e taică-su. Fiind din altă clasă, are tot ce nu am eu, adică bani, şi îi lipseşte tot ce am eu: ambiţie, carismă, forţă de muncă. Bine că l-au pus la un minister unde ministrul nu prea contează, şpaga luându-se acum mult timp de business-uri, de mai marii zilei de azi. De aia e şi aşa mare costul de intrare pe orice piaţă acum în România. Dacă nu e deja cvasi-monopol, te mănâncă reglementatorii.

De asta zic, reforma structurilor ministeriale şi administrative, tată. Cioloş începuse ceva bine, dar mai sunt partide noi, care vor apărea şi care sunt stângist-reformiste. Ne-am săturat de voi, băi corupţilor! E timpul ca tinerii oneşti şi etici să câştige alegerile.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite