Politică

articolul anterior articolul urmator

România are nevoie nu de remanieri, ci de alegeri anticipate

11
22 Nov 2018 11:46:58
Adrian Niţă

Am scris în textul meu de acum câteva zile că România începe să arate diferit de Uniunea Europeană. Sub conducerea unor politicieni care nu respectă statul de drept, care nu dau pe democraţie sau libertate nici cât pentru o ceapă degerată, România a luat-o încet dar sigur pe un drum anti-european.

Faptul că nu România ar trebui pedepsită pentru o responsabilitate ce ţine de guvernanţi a fost deja înţeles de către toate instituţiile europene. Totuşi, problema rămâne: cu un guvern anti-european ce promovează încetarea statului de drept şi a democraţiei, România nu poate conduce o instituţie europeană cum este Consiliul Uniunii Europene. Nu de remanieri este vorba în această discuţie, ci de schimbarea guvernului prin alegeri anticipate.

Alegerile anticipate sunt cerute nu numai pe considerente ce ţin de valori şi principii europene, dar şi de simplii cetăţeni, care îşi văd pe zi ce trece viaţa tot mai săracă, văd instituţii de educaţie tot mai slabe, văd spitale tot mai nesigure. Dar dacă strada cere alegeri, care ar fi piedica? Dacă au ieşit în stradă în ultima vreme câteva milioane de oameni, de ce nu se elimină acest guvern iresponsabil şi anti-european? Cred că cea mai mare piedică este tocmai partidul de la guvernare, căci deja sondajele arată o clară scădere a încrederii în PSD. Prin urmare, partidul lui Liviu Dragnea se va opune din răsputeri să se ajungă la alegeri anticipate.

Ajungem astfel la remaniere, ce se dovedeşte că, de fapt, nu are nici cea mai mică legătură cu performanţa administrativă, ci cu răsplata pentru obedienţă şi slugărnicie. Sau, pentru unii, o sinecură din care se pot culege comisioane grase. Sau, în cazul Ecaterinei Andronescu, o răsplată ca să înceteze să fie critică faţă de şeful de partid.

La asta a ajuns partidul de guvernământ, adică cel lăsat să ,,guverneze” de către preşedintele Iohannis, adică să fure în continuare, să ne îndepărteze în continuare de la calea europeană, să modifice legi, reguli, norme astfel încât cei nemerituoşi să fie promovaţi, cei hoţi să fie eliberaţi, cei ticăloşi să fie în fruntea administraţiei. A se aduce în fruntea unuia din cele mai importante ministere, cel al Educaţiei, o persoană care a făcut rău întregului sistem în celelalte trei mandate nu din raţiuni de bună administrare, ci ca o răsplată, arată felul cum înţelege PSD să guverneze.

Dacă în urmă cu câteva luni, parcă tot mai erau speranţe că guvernul nu e chiar atât de slab şi de anti-european, s-a ajuns în momentul de faţă să se vadă clar de către toată lumea (opinia publică, agora, piaţa, strada, partidele politice, instituţiile europene) că alegerile anticipate au rămas singura soluţie pentru revenirea României în Europa.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

Ramona Georgescu
22.11.2018, 12:04:10

Dar au rost anticipatele ținând cont de "apetitul" pentru vot manifestat de români?

-15 (21 voturi)
Tomescu Tom
22.11.2018, 18:22:55

Ramona Georgescu Legislatia aia .. " electorala " .. tu ce crezi ca incurajeaza ? Ca doar nu or fi p*osti , deja alesii boborului , sa inlesneasca procesul de votare ...Altfel cum crezi ca ar mai deveni a*alfabetii majoritari la vot ?

+1 (3 voturi)
Alfa Omega
22.11.2018, 20:23:54

De mult ma intreb ...are ceva ramona in cutiuta de sus ca in aia de jos stim ce are... Mai asta ce te dai femeie romani nu au votat la ultimul referendum datorita intrebari controversate de modificarea Constitutiei si ca referendumul a fost organizat de partidele penale aflate la guvernare asa ca sigur vor vota la anticipate! Nu trebuie sa iti faci griji ca romani nu vor vota la urmatoarele alegeri ,ci mai repede sa iti faci rost de bani de operatii estetice ca asa proasta cum esti daca mai esti si urata fuge si skaraoski de tine !

-1 (1 vot)
eu doar constat
22.11.2018, 15:54:00

Nitza, vino seara la portita, sa-ti dea USR gurita. Pe vremea lui Barladeanu, speaker in Senatul Romaniei, aparuse un curent al lupilor tineri, care se luau de proto-comunistii din toata societatea noastra. Si ce s-a intamplat? Toti acesti lupi tineri - Adrian Nastase, Adrian Severin, Alexandru Sassu, Cazimir Ionescu,Petre Roman, Traian Basescu etc., s-au lichefiat in massa proto-comunista, sau au iesit din politica. Unii s-au lichefiat in asa masura ca au devenit din lupi, doar lichele. Dar toti, la vremea respectiva s-au ridicat impotriva celor de la putere, nu pentru a-i da neaparat jos, ci pentru a-si face si ei loc la cazanul cu ciolane, chiar si cu riscul de a incalca Constitutia; nu mai spun de cadavrele propriilor aliati. Ce vrea dl Nitza acum? Alegeri anticipate? Tot cu incalcarea Constitutiei, pentru ca altfel nu sunt posibile. Ma tem ca dl Nitza devine tot un fel de lup, nu chiar asa de tanar (are 54 de ani), dar care mai degraba urla la luna (tot un fel de propaganda). Altele sunt prioritatile momentului - alegerile europarlamentare (doar peste 6 luni, dar campania deja a inceput) si cele prezidentiale, (peste 12 luni, - dar Johannis a inceput campania imediat dupa depunerea juramantului). Chiar credeti ca Johannis risca acum sa provoace alegeri anticipate si sa iasa tot PSD inainte de alegerile din decembrie 2019? Pentru ca sondajele nu sunt cele enuntate de dl Nita, citez:"..deja sondajele arată o clară scădere a încrederii în PSD". Din contra, CURS da PSD la 38%, si ALDE la 15%, iar PNL doar la 15%.

+2 (6 voturi)
M Costi
22.11.2018, 20:04:01

@Adrian Nita - Texte si lozinci propagandistice ! Sunteti sigur ca dupa alegeri anticipate nu veti intra iar in depresie ?

+2 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (11)

Modifică Setările