Politică

articolul anterior articolul urmator

România lui Dragnea – România „1984“

2
10 Feb 2016 09:05:18
Marcel Răduţ
"Dacă vrei o imagine a viitorului, închipuie-ţi o cizmă zdrobind mutra unui om – şi asta pentru vecie.” (George Orwell, "1984")
"Dacă vrei o imagine a viitorului, închipuie-ţi o cizmă zdrobind mutra unui om – şi asta pentru vecie.” (George Orwell, "1984")

Defăimare socială - fapta sau afirmaţia prin care o persoană este pusă în situaţie de inferioritate pe temeiul apartenenţei sale la un anumit grup social. „Categorie de persoane care se disting din punct de vedere social prin una sau mai multe trăsături de gen, vârstă, rasă, religie, origine etnică, limbă maternă, tradiţii culturale, orientare sexuală, origine socială, avere..." (din Legea "Defăimării" a lui Dragnea)

Clasa politică din România - care se dovedeşte a fi populată tot mai mult de indivizi cu apucături antinaţionale, antidemocratice şi trădătoarea - primeşte un cadou nesperat de la domnul Dragnea: LEGEA DEFĂIMĂRII.
 

Fac precizarea, de la bun început, raportându-mă la această viitoare lege, că articolul meu va avea în conţinutul său multe afirmaţii defăimătoare la adresa originii sociale, tradiţiilor culturale (a se citi „mentalităţi“) şi averii unora dintre indivizii care fac parte din clasa politică românească.

Într-o argumentaţie demnă de cartea lui George Orwell "1984", Legea Dragnea a Defăimării vine şi se alătură altor aberaţii legislative - precum "legea antilegionară" sau iniţiativa de eliminare a disciplinei Istorie din programa şcolară, prin aşa-zisa noua reformă a învăţământului - aberaţii prin care se încearcă remodelarea şi/sau ştergerea trecutului naţional, conform intereselor şi viziunii strâmbe a unei adunături de indivizi mediocri şi cu tradiţii culturale comunisto-staliniste, uniformizarea cenuşie a prezentului, după poftele unor indivizi care sunt deranjaţi de resturile de libertate pe care le mai avem, care resturi îi încurcă în jaful prin care îşi rotujnesc averile, toate acestea probabil în scopul de a se construi un viitor în care cetăţeanul nu trebuie să fie mai mult decât un "minion" al sistemului, un "sclav pe plantaţie".

Să-l întrebăm pe domnul Dragnea:

1. Dacă zic şi fac dovada că în PSD, PNL, PMP, în diferite alte partide şi/sau în instituţii ale statului român sunt membri de seamă mulţi indivizi care şi-au început cariera colaborând cu PCR, ba chiar şi cu Securitatea, în vremea lui Ceauşescu, ESTE DEFĂIMARE?

2. Dacă zic şi fac dovada că mulţi dintre membrii de marcă ai aşa-ziselor elite româneşti actuale sunt odrasle de foşti politruci stalinisto-comunişti, dovediţi că prin funcţiile lor au susţinut dictatura comunistă, odrasle mediocre promovate în sistem datorită relaţiilor familiei lor, care odrasle au aceeaşi atitudine marxisto-ateistă şi anti-naţională în activitatea lor, ESTE DEFĂIMARE?

3. Dacă zic că PSD, PNL şi PMP sunt partidele care au dat cel mai mare număr de corupţi din mediul politic românesc - evident, PSD ocupă locul I, dar nici cu PNL sau PMP nu ne ruşinăm - indivizi care au distrus economia şi stabilitatea democratică a statului român, ESTE DEFĂIMARE?

4. Dacă zic că România a fost şi este condusă de guverne care au subordonat interesul naţional unor interese străine şi au transformat România într-o colonie pentru marile corporaţii multinaţionale, ESTE DEFĂIMARE?

5. Dacă public un studiu istoric şi arăt apartenenţa la o anumită etnie a miilor de indivizi care au condus la nivel înalt, în anii 50, aparatul de partid şi represiv din Republica Populară Română, mulţi dintre ei aduşi în ţară de Armata Sovietică a lui Stalin, indivizi care au asasinat în Gulagul comunismului românesc elita intelectuală, politică şi economică a României interbelice, ESTE DEFĂIMARE?

6. Dacă, în calitate de creştin şi preot, afirm public, în studii şi în predică, faptul că Biblia condamnă anumite comportamente sexuale şi le consideră păcate grave care nu trebuie acceptate, ridicate la rangul de valori aşa-zis morale în societate, ESTE DEFĂIMARE?

7. Dacă, în calitate de creştin şi preot, afirm public, în studii şi în predică, faptul că o femeie care ucide pruncul din pântec, prin avort, comite o crimă împotriva unei persoane umane nenăscute şi este prin urmare, o ucigaşă de copii, ESTE DEFĂIMARE?

8. Dacă zic că Ion Iliescu şi alţii ca dumnealui sunt nişte politruci cinici şi nişte comunişti notorii, unii dintre ei autorii morali ai crimelor comise la Mineriade sau în Piaţa Universităţii, ESTE DEFĂIMARE?

9. Dacă dau "share" pe Facebook, la caricaturi, bancuri, glume etc. despre moravurile unora dintre liderii politici, religioşi, din mediul de afaceri etc. ai societăţii româneşti actuale, ironizându-le apucăturile, ESTE DEFĂIMARE?

10. Dacă spun că legea propusă de dumneata, domnule Dragnea, este o lege tâmpită, nedemocratică, un "căluş în gura presei" şi că, prin urmare, dumneata, domnule Dragnea nu poţi avea o minte altfel decât legea pe care ai gândit-o, ESTE DEFĂIMARE?

Lista cu întrebări poate să fie nesfârşită, atât de mare este impactul negativ al Legii lui Dragnea asupra libertăţii de gândire şi de exprimare. Vă las pe dvs., dragi cititori, să completaţi această listă, cu întrebările dvs. către domnul Dragnea.

Eu vă ofer, în finalul acestui text, un fragment din "1984", să înţelegeţi mai bine spre ce viitor ne îndreptăm...

„Cum îşi exercită un om puterea asupra altui om?

Făcându-l să sufere. Ascultarea nu ajunge. Dacă nu-l faci să sufere, cum poţi fi sigur că ascultă de voinţa ta şi nu de-a lui? Puterea constă în a-l umili şi a-i provoca durere. Ai putere atunci când rupi conştiinţa omului în bucăţi, iar bucăţile vii şi le rearanjezi în forme noi, pe care tu însuţi le hotărăşti. Incepi să înţelegi, acuma, ce fel de lume pregătim noi? Este exact opusul acelor utopii hedonistice cretine, pe care şi le imaginau vechii reformatori. Este o lume a fricii, a trădării, a chinurilor, o lume în care calci în picioare şi eşti călcat în picioare, o lume care, pe măsură ce se va perfecţiona, va deveni nu mai omenoasă, ci mai puţin omenoasă.

În lumea asta, progresul va însemna progresul durerii. Vechile civilizaţii pretindeau că sunt întemeiate pe iubire şi dreptate. Civilizaţia noastră are la temelie ura. In lumea noastră, singurele sentimente vor fi teama, furia, triumful şi auto-umilirea. Vom avea grijă să le distrugem pe toate celelalte – pe toate. Deja suntem pe cale de a jugula anumite atitudini care au supravieţuit dinainte de Revoluţie. Am rupt legăturile dintre copil şi părinte, dintre bărbat şi femeie. Cine mai îndrăzneşte, în ziua de astăzi, să aibă încredere într-o nevastă, într-un copil, într-un prieten? Iar în viitor nu vor mai exista nici neveste, nici prieteni. Copiii vor fi luaţi de la sânul mamei de mici, cum iei ouăle de la găină. Instinctul sexual va fi eradicat. Procreaţia va deveni o formalitate anuală, cum este, de exemplu, reînnoirea unei cartele. Vom aboli orgasmul. Chiar în momentul de faţă neurologii noştri lucrează în direcţia asta.

Nimeni nu va mai fi loial decât Partidului, nimeni nu va mai iubi pe nimeni altcineva decât pe Fratele cel Mare. Nu se va mai auzi un alt râs afară de hohotul celui care triumfă la înfrângerea unui duşman. Nu vor mai exista nici artă, nici literatură, nici ştiinţă. Când vom fi atotputernici, nu vom mai avea nevoie de ştiinţă. Nu va mai fi nici o deosebire între frumos şi urât. Nu va mai exista curiozitate şi nici o bucurie a vieţii. Orice plăcere va fi anihilată. Dar întotdeauna va exista intoxicaţia puterii, din ce în ce mai insistentă şi mai subtilă, întotdeauna şi în orice moment va exista fiorul victoriei, senzaţia indescriptibilă pe care o ai când calci în picioare un duşman neputincios.

Dacă vrei o imagine a viitorului, închipuie-ţi o cizmă zdrobind mutra unui om – şi asta pentru vecie.” (George Orwell, 1984 p.190-191)

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Vanatorul/d.c.
10.02.2016, 12:35:52

E incredibil ce tupeu de..bolsevici au penalii PSD-lui..! Pentru ca asta e Dragnea: un condamnat cu tupeu de bolsevic..! Numai unul ca el putea sa incerce sa legifereze intr-o tara membra UE, bagatul pumnului in gura presei sau a celor care devoaleza manariile mafiotilor. majoritatea pesedisti..! Iar sociatate civila, doarme pe ea..! Nimanui nu-i trece prin cap sa mearga in fata sediului PSD si sa le strige mafiotilor notorii de-acolo ”iesi afara javra ordinara”..! Acum, pana nu se voteaza legea si pana nu o semneaza (promulgand-o) figurantul de la Cotroceni, care si el doarme pe el..!

+2 (2 voturi)
mihu florescu
10.02.2016, 15:02:53

Astazi a fost condamnat definitiv un criminal abject, Visinescu ! Facand o paralela peste ani ,se pot observa asemanari izbitoare intre ultimii 26 ani de la anul 1989 si anii '45- '65 : - desfiintarea armatei, formata din oameni educati ,instruiti ,profesionisti,loiali statului,natiunii si comandantului suprem ,acestia fiind inlocuiti cu bisnitari vorace ,mari amatori de tinichele si parade. - alungarea prin orice mijloace a functionarilor onesti si competenti din institutiile statului. - inlocuirea conducatorilor intreprinderilor performante cu indivizi de cea mai joasa speta morala si total incompetenti profesional. - desfiintarea practica a invatamantului si sanatatii publice prin subfinantare ,prin umilirea personalului acestor institutii cu salarii sub nivelul de subzistenta . - lichidarea industriei cu tehnologie de varf, a industriei de aparare si vanzarea acestora ca deseu. - vanzarea exploatatiilor agricole la preturi infime ,inimaginabil de mici . - concesionarea exploatatiilor forestiere la preturi modice si pe suprafete ce au redus practic suprafata impadurita a tarii la jumatate. In 26 de ani,Romania a pierdut 4500000 locuri de munca ,60 % din industrie, 40 % din terenul agricol ,50 % din paduri si 25 % din populatie. De la marea eliberare din '89 ,Romania a suportat cel mai mare exod de populatie din istoria multimilenara a locuitorilor acestor meleaguri. Oare nu sesiseaza nimeni forurile internationale : ONU , CEDO si de ce nu Tribunalul Penal International despre actiunea de lichidare a poporului roman ? Iata motivul pentru care bolsevici ca Dragnea , camarila sa din PSD dimpreuna cu complicii lor din celelalte partide vor ca aceasta tara sa fie bine "antifonata" . Legal ! "Liniste,aici se ucide !" ,era titlul unei lucrari ce descria activitatea unor inaintasi europeni ai PSD .