Politică

articolul anterior articolul urmator

România în Epoca lacheilor

27
18 Apr 2018 10:34:46
Daniel Gorgonaru
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

În mod evident, din dezbaterile publice care animă viaţa noastră politică au dispărut oamenii cu greutate, acele personalităţi, care, indiferent de coloratura lor politică, aveau capacitatea intelectuală şi forţa interioară necesară să nu susţină anumite idei doar pentru că ele izvorau din mintea şefului de partid.

Trecând peste afinităţile personale, nu putem să contestăm faptul că la nivelul tuturor partidelor politice asistăm la o degradare a resursei umane. Nu mai există aristocraţi, adică oameni cu o foarte bună pregătire profesională, respectaţi de colegii de breaslă, care să aducă în momente importante dezbaterea publică în zona raţiunii şi a bunului-simţ. Dau doar câteva exemple, care pot fi sau nu acceptate, dar care, în opinia mea, aveau acest statut: Antonie Iorgovan, Valeriu Stoica, Oliviu Gherman şi Alexandru Paleologu.

Avem parte în aceste momente, într-un context politic intern şi internaţional extrem de delicat, de o adevărată dominaţie a lacheilor. Servitori ai cuvântului exprimat de patronii lor. Indivizi care se năpustesc să lingă ideile şefului şi să le pună pe frunte ca pe nişte veritabile timbre poştale. „Fraiere, eu sunt mai lacheu decât tine!“, este reality show-ul pe care îl vedem zilnic derulându-se pe ecranele televizoarelor. Suntem  asaltaţi de oameni incolori, inodori şi insipizi, care capătă formă doar când şeful lor glăsuieşte sau gesticulează.

Duşmanii lor personali devin duşmanii ţării şi sunt puşi la zid cu virulenţă de lacheii specializaţi în linşaj media. Aşa funcţionează România în Epoca lacheilor.

Din acest motiv, agenda dezbaterilor publice este limitată la nevoile unor personaje ca Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu. Problemele lor penale devin problemele ţării şi sunt dezbătute de lachei pe toate posturile tv. Duşmanii lor personali devin duşmanii ţării şi sunt puşi la zid cu virulenţă de lacheii specializaţi în linşaj media. Aşa funcţionează România în Epoca lacheilor.

Haideţi să facem un exerciţiu! Rostiţi în gând numele următoarelor personaje şi asociaţi-le cu ceva: Viorica Dăncilă, Florin Iordache, Claudiu Manta, Tudorel Toader, Carmen Dan… Eu mă opresc. Toţi capătă mustaţă în mintea mea... În Epoca lacheilor, nici joaca nu mai are farmec.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

27 Comentarii

Vanatorul/d.c.
18.04.2018, 10:42:06

Romania e tinuta pe loc de ceea ce, datorita politicienilor si mentalitatii iobagimii lor electorale (pesediste, liberale, udemeriste, iohanniste), a devenit caracteristica nationala: lichelismul de masa.

-7 (15 voturi)
Vanatorul/d.c.
18.04.2018, 10:44:58

”Lupta de PR, nu e o inventie a zilelor noastre-cand se intampla ceva conteaza versiunea care ajunge mai intâii la urechea poporului si nu adevarul” (Sever Voinescu) „În vremuri de înselaciune generala, rostirea adevarului pare un act revolutionar.” (George Orwell)

-3 (15 voturi)
pathfinder
18.04.2018, 12:58:42

Mai bine ne povesteai ceva din Israel...

+5 (7 voturi)
un motan intransigent
18.04.2018, 11:32:13

Dle. Daniel Gorgonaru , -Combinatia de "democratie" cu "republica" favorizeaza accederea la conducerea societatii "afectate" de fenomen a celor fara scrupule , dotati cu mentalitatea de haita . Aminteati de lipsa aristocratilor ? Sa-mi permiteti sa aduc aminte ca in lumea moderna , cele doua rele combinate au fost aduse de revolutia franceza . Au fost plamadite din timp , dar dau rod acuma - la noi . Indarjirea cu care a fost respinsa revenirea la forma monarhica de conducere a statului roman e logica prin prisma de vedere a intereselor similare ale uzurpatorilor atat ale celor din 1789 ( in Franta ), cat si ale celor din 1947 , si din 1989 ( la noi , si daca vom accepta ideea unei bizarerii - monarhie comunista ) . Aristocrati ? Personalitati ? S-au dus ! In locul lor au venit plebeii fripturisti , care vor rezista mult si bine , pentru ca au "codul genetic" simplu dar rezistent . Cu stima !

+1 (5 voturi)
Lucifer
18.04.2018, 13:23:40

Hei, cei mai mari lachei/ lichele( eu le-aş zice mercenari) sunt în presă. Vezi A3, RoTV, B1TV, TVR dar şi "maeştri" ai lichelismului ca Ion Cristoiu, Nistorescu, Roşca Stănescu, CTP, etc, etc, etc. Practic, aşa zisa deontologie/ profesionalism al presei NU MAI EXISTĂ, 90% dintre jurnalişti sunt lachei/ lichele/ mercenari.

+8 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (27)