România - încercuită de conflicte, Iohannis - în ţările calde

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce Rusia îşi aranjează apele în Basarabia de Sud, acolo unde preşedintele Iohannis nu a catadicsit să ajungă, în România e vacanţă prezidenţială. Pardon, nu în România, ci în Madeira, un loc liniştit, cu soare, departe de lumea-nvolburată. Nici nu ştiu ce e mai grav: faptul că preşedintele pleacă din ţară pentru concediu, ca şi cum ţara lui ar fi nesatisfăcătoare, sau faptul însuşi că într-o asemenea situaţie Iohannis şi-a luat concediu.

Nici nu ştim câte vile de protocol are RAPPS pentru vacanţele demnitarilor, întreţinute de români cu bani grei. Dar le ţinem degeaba, că oricum ţările calde sunt mai interesante. Din ce bani s-a dus Iohannis în Madeira? Ni se spune că din banii lui. Dar angajaţii prezidenţiali, cheltuielile lor sunt suportate tot de familia prezidenţială? Şi cum e condusă România din Madeira? Din câte se vede, foarte bine. Rusia ne încercuieşte din toate părţile, românii din Basarabia de Sud se vor trezi mâine cu forţe ruseşti peste ei, dar preşedintele stă la soare şi se simte bine. Românii sunt evacuaţi din Yemen, dar desigur că acest lucru nu trebuie să strice tihna preşedintelui.

Aş vrea ca şi România să se simtă la fel de bine ca preşedintele Iohannis, să stea la soare şi să nu-i pese de nimic, să-şi permită o vacanţă de zece zile în străinătate, eventual în ţările calde, neapărat cu slujitori dedicaţi pentru confort sporit. Poporul român se bucură însă prin intermediul reprezentantului său, aşa cum era o vorbă în perioada comunistă că românii beau şampanie prin intermediul liderilor.

Rusia ne încercuieşte din toate părţile, românii din Basarabia de Sud se vor trezi mâine cu forţe ruseşti peste ei, dar preşedintele stă la soare şi se simte bine. Românii sunt evacuaţi din Yemen, dar desigur că acest lucru nu trebuie să strice tihna preşedintelui.

Dacă tot avem un preşedinte de Facebook, aşteptăm selfie-uri cu familia prezidenţială din Madeira, ca să ne bucurăm cu toţii de luxul pe care, în generozitatea sa, îl oferă statul român Alesului său. Şi am descoperit şi cum poate fi suspendat preşedintele Iohannis: prin căderea reţelei de socializare amintite. Dacă cineva ar interzice Facebook în România, aşa cum face Erdogan în Turcia, noul prieten al lui Iohannis pe care îl şi vrea membru în UE, preşedintele s-ar trezi pur şi simplu suspendat! Adică ar dispărea cu totul şi nu am mai şti nimic de el. Nu că acest lucru ar fi foarte diferit de ceea ce se întâmplă în prezent.

Rămâne întrebarea dureroasă: oare România mai are preşedinte?

 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite