Politică

articolul anterior articolul urmator

România - încercuită de conflicte, Iohannis - în ţările calde

5
7 Apr 2015 13:41:24
Bogdan Diaconu
Presa din Madeira l-a dat de gol pe preşedintele fugit în concediu
Presa din Madeira l-a dat de gol pe preşedintele fugit în concediu

În timp ce Rusia îşi aranjează apele în Basarabia de Sud, acolo unde preşedintele Iohannis nu a catadicsit să ajungă, în România e vacanţă prezidenţială. Pardon, nu în România, ci în Madeira, un loc liniştit, cu soare, departe de lumea-nvolburată. Nici nu ştiu ce e mai grav: faptul că preşedintele pleacă din ţară pentru concediu, ca şi cum ţara lui ar fi nesatisfăcătoare, sau faptul însuşi că într-o asemenea situaţie Iohannis şi-a luat concediu.

Nici nu ştim câte vile de protocol are RAPPS pentru vacanţele demnitarilor, întreţinute de români cu bani grei. Dar le ţinem degeaba, că oricum ţările calde sunt mai interesante. Din ce bani s-a dus Iohannis în Madeira? Ni se spune că din banii lui. Dar angajaţii prezidenţiali, cheltuielile lor sunt suportate tot de familia prezidenţială? Şi cum e condusă România din Madeira? Din câte se vede, foarte bine. Rusia ne încercuieşte din toate părţile, românii din Basarabia de Sud se vor trezi mâine cu forţe ruseşti peste ei, dar preşedintele stă la soare şi se simte bine. Românii sunt evacuaţi din Yemen, dar desigur că acest lucru nu trebuie să strice tihna preşedintelui.

Aş vrea ca şi România să se simtă la fel de bine ca preşedintele Iohannis, să stea la soare şi să nu-i pese de nimic, să-şi permită o vacanţă de zece zile în străinătate, eventual în ţările calde, neapărat cu slujitori dedicaţi pentru confort sporit. Poporul român se bucură însă prin intermediul reprezentantului său, aşa cum era o vorbă în perioada comunistă că românii beau şampanie prin intermediul liderilor.

Rusia ne încercuieşte din toate părţile, românii din Basarabia de Sud se vor trezi mâine cu forţe ruseşti peste ei, dar preşedintele stă la soare şi se simte bine. Românii sunt evacuaţi din Yemen, dar desigur că acest lucru nu trebuie să strice tihna preşedintelui.

Dacă tot avem un preşedinte de Facebook, aşteptăm selfie-uri cu familia prezidenţială din Madeira, ca să ne bucurăm cu toţii de luxul pe care, în generozitatea sa, îl oferă statul român Alesului său. Şi am descoperit şi cum poate fi suspendat preşedintele Iohannis: prin căderea reţelei de socializare amintite. Dacă cineva ar interzice Facebook în România, aşa cum face Erdogan în Turcia, noul prieten al lui Iohannis pe care îl şi vrea membru în UE, preşedintele s-ar trezi pur şi simplu suspendat! Adică ar dispărea cu totul şi nu am mai şti nimic de el. Nu că acest lucru ar fi foarte diferit de ceea ce se întâmplă în prezent.

Rămâne întrebarea dureroasă: oare România mai are preşedinte?

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Kinga Toma
7.04.2015, 16:58:57

Președintele țării e angajat tot cu contract de munca valabil pentru toți cetățenii țării. Are dreptul la concediu. Atribuțiile sale sunt delegate legal unor persoane. Uneori e nevoie de detasare pentru a vedea lucrurile dintr-o perspectiva mai larga. Sper să aiba un timp bun acolo.

+2 (10 voturi)
Zsoldos Maria
7.04.2015, 19:23:35

Presedintele Iohannis trebuie sa mearga in fruntea a 100 de divizii de razesi in Basarabia, acum de Paste, sa se bata cu Putin. Domnul deputat asa facea daca era la putere

0 (4 voturi)
Jean Marian
8.04.2015, 03:57:02

Aveti dreptate doamna/domnisoara. Dupa mai bine de o 100 de zile de facut nimic (si acel nimic criticat tot timpul) cu adevarat ai nevoie de un concediu. Nu stiam ca un angajat cu contract de munca are dreptul la concediu asa repede, dar deh depinde de angajat...

-2 (6 voturi)
Realist
8.04.2015, 21:10:48

Kinga Toma Ce replica infantila mai e si asta ? "E om si el si are dreptul !" Si ce drepturi mai are nemtalaul nostru iubit ? La Spa ? La coafor ? La popice ? Stand up comedy ? Pai e presedinte de colhoz sau Presedintele Romaniei ? Esti fan Johannis ? Si eu ! Atunci, sa-i facem un bine : sa-l criticam mai acerb decat inamicii lui ! Cascati ochii si recunoasteti ! Inceputul lui de mandat E SLAB ! Iar daca nici cu nemtalaul nu facem un pas mare inainte spre lumea civilizata, inseamna ca nu mai e nimic de facut cu tarisoara asta, cel mult - vorba unuia - sa declaram razboi Germaniei si sa ne predam.

-2 (4 voturi)
Gonzo Broscoiul
9.04.2015, 14:32:00

Daca acest parlament plin de nesimtiti si hoti si-a luat concediu de Paste, de ce n-ar avea dreptul si Presedintele ? Tu ce faci Bogdane in aceste zile, stai cu mitraliera la frontiera cu Ungaria?

-1 (3 voturi)
Modifică Setările