Politică

articolul anterior articolul urmator

România lucrului bine tăcut

9
6 Jan 2015 15:52:00
Bogdan Diaconu
Lucrul bine făcut a devenit lucrul bine tăcut
Lucrul bine făcut a devenit lucrul bine tăcut

Anumite organizaţii şi persoane din Diaspora s-au agitat, nemulţumite de consilierii lui Iohannis, imaginându-şi că, dacă l-au votat pentru Cotroceni, au şi drepturi asupra celui ales sau, culmea nesimţirii, că noul preşedinte trebuie să le dea socoteală alegătorilor. Li s-a răspuns, în schimb, cu România lucrului bine tăcut.

De fiecare dată când cineva va avea vreo nemulţumire la adresa lui Iohannis, va primi, conform primelor demonstraţii, un lucru bine tăcut. Adică făcut şi mut. Mut în privinţa explicaţiilor. Doar nu scrie nicăieri că un preşedinte trebuie să dea socoteală. Prostia asta trebuia să le iasă de mult românilor din cap, iar după fiecare tură de alegeri s-a lucrat puternic în acest sens. În chiar seara când USL a câştigat alegerile, în toamna lui 2012, Victor Ponta anunţa că vrea UDMR la guvernare, acelaşi UDMR care fusese ţinta criticilor anterioare şi care susţinuse ferm şi fără ezitare politicile PDL şi ale lui Traian Băsescu împotriva cărora USL câştigase alegerile. Dar Victor Ponta nu a dat socoteală. 
 

 

Atenţie alegătorilor: nu mai cereţi ce nu vi se va da. Şi, în general, nu mai cereţi nimic. Mergeţi la vot, faceţi-vă datoria, păcăliţi-vă cu speranţe, şi apoi ciocul mic, că după alegeri nu mai aveţi niciun drept. Aceasta este România alegătorilor bine făcuţi, adică făcuţi pe faţă.

 
Într-o mişcare similară, imediat ce a ajuns la Cotroceni, Iohannis şi-a ales consilier un fost premier al guvernării PDL, guvernare taxată deja de alegători. Cei care cer socoteală pentru acest lucru sunt naivi din punct de vedere al realpolitikului românesc: când au dat vreodată politicienii socoteală alegătorilor lor? Faptul că Iohannis a promis o altfel de politică nu înseamnă că acest lucru se va şi întâmpla. Când alegătorii săi îşi vor da seama de acest lucru va fi însă prea târziu. Despre Ponta se ştia deja că nu are nici în clin, nici în mânecă cu dorinţele românilor. De aceea a şi fost învins în alegeri, nu mai păcălea destul, fiind deja în act, nu o promisiune. Aşa încât Iohannis a avut şansa de a veni cu promisiunea lucrului bine făcut care s-a transformat, chiar mai şocant decât în alte dăţi, în lucrul bine tăcut. 
 
Aşa încât atenţie alegătorilor: nu mai cereţi ce nu vi se va da. Şi, în general, nu mai cereţi nimic. Mergeţi la vot, faceţi-vă datoria, păcăliţi-vă cu speranţe, şi apoi ciocul mic, că după alegeri nu mai aveţi niciun drept. Aceasta este România alegătorilor bine făcuţi, adică făcuţi pe faţă.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Jean Maurer
6.01.2015, 20:14:43

Cum le stie si le intelege domnu' Diaconu pe toate, mai bien ca baba Varga. Cata putere de anticipatie, cata clar-viziune. Dansului nu-i trebuiesc dovezi, sunt suficiente indicii. Bine ca la descoperit pe Johannis ce-i poate pielea cu adevarat, ca altfel, noi alegatorii riscam sa ramanem prosti. Vorba unui forumist de calitate "bai, mai puneti mana pe carte si apucati-va de munca".

+3 (3 voturi)
rolari
7.01.2015, 01:01:10

Tizule, si eu mai critic, dar nici asa de dragul criticii, cand esti in rol de "formator" nu se cade. Eu m-ai dau cate un sut pretinilor mei abrutizati - dar si la 5-7 de prin higf life-ul blog-arilor Pe J - l-am pocnit ca si pe P cu stampila, s-ar zice ca sunt si pro si contra, simultan sau alternativ, sau vice-versa. Sa stii ca chestia cu mutulica - chiar daca da cu interesul presei la cos - mie imi place, al dreakului de mult. Presa s-a invatat cu saltimbacul de ochios. Parca politicienii exista doar pentru subiectele lor idioate de presa? Eu cred ca este timpul sa revenim la protectia strugurilor cu botnite ca n'o sa mai avem vin !

Pintilie Ilie
7.01.2015, 09:33:09

Asa ca stimați alegători, la următoarele alegeri votați pe președintele Partidului România Unită, domnul Diaconu zis și Bogdan și o sa aveți " România lucrului bine Contrafăcut"!

+2 (2 voturi)
KrantzRo
7.01.2015, 10:38:11

După 10 ani de "lătrături" continue în urechile noastre, liniştea de acum ce vine dinspre preşedinte ni se pare stranie. Ceva nu e în regulă. Aşa e, ceva nu e în regulă, dar cu noi! Am uitat să discernem. Am uitat că vorbele cele mai multe e necesar să vină din partea prim-ministrului, care are datoria să facă chestiile arzătoare pentru ţară. Chestiile alea importante cum ar fi: autostrăzi, spitale, şcoli, pensii şi salarii, etc. Dintr-un reflex pavlovian, ne-am obişnuit să salivăm doar la vorbele preşedintelui, deşi constituţional, "mâncarea" nu ne-o asigură acesta. Avem totuşi o scuză: aşa am fost învăţaţi. Poate că e timpul să ne amintim şi că orice învăţ are şi dezvăţ. Mai ales dacă acesta înseamnă o revenire la normalitate.

+3 (3 voturi)
barbu brailoiu
7.01.2015, 12:44:09

ca şi gorbaciov, la vremea lui, iohannis se confruntă cu aceeaşi problemă: de unde să ia alţii? deocamdată, se lucrează cu materialul clientului. să arate PRU că poate fi matur credibil, lucid, ponderat... şi, atunci, poate, va avea de oferit măcar un om care să-l înlocuiască pe MRU. deocamdată, ăştia-s oamenii... cu ăştia defilăm.

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările