România s-a săturat de imunităţi şi privilegii

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Singura şansă de a popula Guvernul României cu oameni oneşti este să anulăm imunitatea miniştrilor
Singura şansă de a popula Guvernul României cu oameni oneşti este să anulăm imunitatea miniştrilor

Clasa politică învechită a stabilit de mult regula în România: politicienii au numai drepturi, dar nicio responsabilitate. Au putere, dar nu dau socoteală pentru ea. Iar în faţa justiţiei beneficiază de ziduri de protecţie, precum Varujan Vosganian sau Laszlo Borbely. Luni, la Parlament, voi depune alături de ceilalţi doi parlamentari PRU un proiect de lege care să le taie pofta miniştrilor să mai încalce legea, anulându-le superimunitatea.

Ştim cu toţii ce bătălie se dă pentru posturile de miniştri în momentul în care se anunţă o schimbare de Guvern sau chiar a unui singur portofoliu. Ce îi mână pe politicienii învechiţi în rele să se dea de ceasul morţii ca să ajungă miniştri? Salariul? Nu cred, nu depăşeşte 1.500 de euro. Iar pentru un portofoliu în Guvern se duc adevărate lupte în partidele aflate la guvernare şi se cheltuie bani grei. Legea răspunderii ministeriale (nr. 115/1999, cu modificările şi completările ulterioare) este, la această oră, o lege a iresponsabilităţii ministeriale. Ca dovadă, foştii miniştri Varujan Vosganian şi Laszlo Borbely au stopat efectiv orice investigaţie asupra lor pe baza acestei legi. 

 Poate că, în felul acesta, vom avea şi miniştri oneşti şi competenţi, dacă îi vom speria suficient de tare pe cei care aleargă după portofolii din alte interese. 

Dacă în cazul parlamentarilor dosarul de urmărire penală merge înainte indiferent de votul din Parlament pentru reţinere, arestare sau percheziţie, atunci când este cazul, în cazul miniştrilor sau foştilor miniştri dacă cererea de urmărire penală nu este votată de Parlament se închide dosarul! Acest lucru înseamnă efectiv că miniştrii sunt deasupra legii!

Partidul România Unită va depune de aceea la Parlament pe data de 16 martie o modificare a Legii 115/1999 care să-i coboare pe miniştri din ceruri şi să-i aducă printre ”muritorii de rând”. Poate că, în felul acesta, nu vom mai vedea bătălii pe posturile de ministru. Poate că, în felul acesta, vom avea şi miniştri oneşti şi competenţi, dacă îi vom speria suficient de tare pe cei care aleargă după portofolii din alte interese. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite