Politică

articolul anterior articolul urmator

România şi-a asumat, prin PNRR, o lege privind prevenirea separării copilului de familie

0
20 May 2022 14:43:47
Autor: News.ro
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Preşedinta Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, Elena Tudor, anunţă că România şi-a asumat, prin PNRR, o lege privind prevenirea separării copilului de familie. În paralel, în cadrul unui proiect european, autorităţile române lucrează pentru identificarea copiilor aflaţi în situaţii de vulnerabilitate şi a nevoilor acestora, nu doar sociale, ci şi educaţionale şi de sănătate.

„Importantă este acum prevenirea separării copilului de familie şi întărirea capacităţii autorităţilor administraţiei publice locale (...) să-şi facă treaba şi a ajuta autorităţile locale financiar, pentru că nu putem să cerem autorităţilor locale să ofere servicii de calitate dacă nu asigurăm resursa umană specializată şi nici nu le acordăm sprijinul financiar. Lucrul ăsta se va întâmpla cât de curând, pentru că avem în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă asumată o lege, Legea privind prevenirea separării copilului de familie şi toate lucrurile care nu au funcţionat foarte bine cu siguranţă îşi vor regăsi acolo soluţii legislative”, a declarat Elena Tudor vineri, într-o conferinţă de presă susţinută alături de reprezentanţi ai UNICEF. 
 
Aceasta a subliniat că este nevoie ca autorităţile să „ştie exact” care este situaţia copiilor aflaţi în situaţii de vulnerabilitate la nivel local, iar în acest sens se lucrează pentru un proiect eruopean pentru identificarea copiilor la nivel local pentru a şti care sunt nevoie lor din punct de vedere social, dar ţi din punctul de vedere al educaţiei şi al sănătăţii pentru că „nu poţi lua decizii la nivel naţional, dacă nu ştii exact pe ce stai”. 
 
Tudor a precizat că România este într-o perioadă în care lucrează pentru a pune la punct o nouă strategie în domeniul drepturilor copilului, documentul fiind, în prezent, în dezbatere publică.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările