Politică

articolul anterior articolul urmator

România, singurul stat european fără partid naţionalist

16
30 Jun 2019 23:45:24
Lulea Marius Dorin
Partidele naţionaliste capătă putere în toată Europa.
Partidele naţionaliste capătă putere în toată Europa.

În toată Uniunea Europeană există partide naţionaliste parlamentare care realizează un echilibru pe scena politică internă şi externă. În România nici un astfel de partid nu şi-a regăsit locul pe scena politică, majoritatea proiectelor fiind dinamitate încă din faze incipiente de factori interni sau de propaganda externă.

În primul rând, pe scena europeană nu prea există partide extremiste, aşa cum le ştim noi din istorie. Cea mai mare parte a partidelor declarat extremiste sunt în fapt partide naţionaliste, cu un discurs moderat şi modern, integrat în vremurile de astăzi. Ele au apărut ca o necesitate, pentru că era nevoie ca pe plan intern şi extern să se asigure un echilibru în care interesele cetăţenilor ţării în cauză să primeze în faţa invaziei de discursuri şi politici aşa spus liberale, în fapt anti-naţionale.

Ne dorim sau nu ne dorim Europa este una a naţiunilor şi este imposibil să compari acest spaţiu cu SUA. Fiecare din statele Europei are o cultură proprie, o istorie proprie şi în general chiar o limbă proprie ce o desparte de celelalte. Acestea sunt aspecte neglijate de către aşa-zişii susţinători ai globalizării şi care văd un spaţiu total deschis, uitând a spune că de fapt bunăstarea existentă acum în Uniunea Europeană este tocmai consecinţa unor politici naţionale.

În fapt aceste partide nu sunt deloc extremiste ci doar naţionaliste. Asociarea lor cu partidele extremiste se face în mod voit pentru a duce votantul la perioada dinaintea celui de al doilea război mondial şi astfel alegătorul să trăiască cu falsa iluzie că despre violenţă este vorba. Este o tehnică de manipulare folosită de partidele ce au acces la cercul de putere şi resursele statelor în cauză şi care încearcă astfel să limiteze  accesul partidelor naţionaliste la scena politică.

Fă ca ei, nu ceea ce spun ei

Vi se spune permanent la televizor sau se promovează prin reţele de socializare ideea că a fi naţionalist, a fi patriot reprezintă un concept depăşit, uzat, expirat. Nu mai este necesar să îţi cunoşti istoria, nu mai ai voie să îţi aperi valorile, să discuţi despre eroii tăi, să aperi steagul sub care noi ne aflăm.

Cea mai bună cale de a distruge un stat şi de a-l controla este de a te asigura că acei cetăţeni nu mai cred în funcţionarea lui. Ori noi ne aflăm acum exact în acel moment.

Dar eu spun să nu ne uităm la ce spun americanii sau europenii, ci la ceea ce ei fac şi să facem şi noi la fel. Americanii construiesc ziduri către Mexic, iar propaganda patriotică este la cote extrem de mari. Luaţi numai filmele americane cu supereroi şi în nici unul nu lipseşte ţara, imnul şi steagul. În acelaşi timp, în Germania, Franţa şi Italia echillibrul politic este asigurat de partide naţionaliste.

România, singurul stat european fără partid naţionalist

România este la moment singurul stat european ce nu are un partid naţionalist cu o relevanţă deosebită, adică un partid parlamentar sau cu eurodeputaţi.

La noi încrengătura politico-securistă ce controlează ţara după 1989 are grijă să discrediteze încă din faze incipiente orice formă de manifestare politică patriotică. Acestea sunt imediat catalogate drept extremiste şi o armată bine pregătită de analişti politici încep să repete la unison aceeaşi poveste pentru opinia publică.

O altă formă de împiedicare a dezvoltării unor partide naţionaliste o reprezintă injectarea partidelor noi cu persoane dubioase, sau realizarea de false partide cu personaje ce provin din alte medii politice, cu un trecut dubios şi ce cu greu pot să devină simboluri ale unei mişcări naţionaliste puternice. În fapt tehnica este una de discreditare.

O altă tehnică o reprezintă dezbinarea. Românii sunt deschişi spre teoria conspiraţiei, dar şi mai deschişi spre a nu lucra în echipă. Neîncrederea unui român într-un al român reprezintă o resursă utilizată pentru a ţine oamenii dezbinaţi. Asta vedem de 30 de ani: ură şi dezbinare.

Are România nevoie de un astfel de partid?

Cu siguranţă că are şi numai pentru simplul motiv că ceilalţi au. Faptul că acum ne aflăm într-o alianţă economico-politică nu înseamnă că ea va fi veşnică, aşa cum nici un alt proiect similar, URSS, nu a fost veşnic. Ori este important cum vei ieşi din toată această poveste, ca nu cumva să fii la fel de nepregătit cum am fost în 1940, când tot sistemul de alianţe în care am crezut s-a prăbuşit ca un castel de cărţi.

De ce ar fi necesar un astfel de partid? În primul rând pentru că aproximativ 25% din electoratul român acum nu este reprezentat. În al doilea rând el poate realiza un echilibru asupra politicilor globaliste atât pe plan intern şi mai ales pe plan extern. Oricând un partid naţionalist puternic poate fi utilizat în negocierile internaţionale pentru a-ţi justifica anumite acţiuni sau alegeri.

Este nevoie de un partid puternic care să discute exclusiv de drepturile românilor, de conservarea valorilor naţionale, de exploatarea resurselor naturale în interesul românilor, de modul discreditar în care este utilizat banul public, de furturile de miliarde de euro făcute în ultimii 30 de ani.

Rămâne de răspuns însă la întrebarea: se va găsi oare acea persoană publică, fără trecut politic, care să dispună de carisma necesară dezvoltării unui astfel de proiect? Căci în politică nu de bune intenţii este nevoie cât mai ales să ai priză la electorat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

16 Comentarii

Pano
1.07.2019, 00:02:18

Lulea, smecherasule, partidele nationaliste nu realizeaza niciun echilibru cum zici matale la inceput, ci derapaje ca sa intelegi, printr-un termen mai apropiat de interesele culturale a lu matale (inginerie, sport si can-can).

-1 (7 voturi)
Lulea Marius Dorin
1.07.2019, 00:07:29

Treceți de frazele introductive și citiți tot articolul.

-3 (7 voturi)
Vanatorul/d.c.
1.07.2019, 00:17:37

”România: singurul stat european fără partid naţionalist.” Ba s-avem pardon, dar Romania are un partid nationalist, si inca unul dintre cele mai extremiste din UE..! UDMR..! Si..echilibreza foarte bine raportul de forte din Romania, ajutandu-i la jafuri si devalizari cand pe cu mafiotii PSD , cand pe mafiotii PNL. Insa asta numai cand UDMR-ul nu-i ocupat cu..ecologia..! Pai precis cu..padurile si alte chestii care polueaza vartos aerul curat pe care-l scot pe teava de esapament camioanele electrice hibride (”hibrid” adica incarcate cu copaci in Romania si descarcate cu mobila la IKEA). E drept ca le mai fac ceva concurenta pe ramura ecologica austriecii de Schweighofer Holzindustrie, dar cum tot austriacul e la fel de neamț ca si Klaus Iohannis, nu se poate pune la socoteala la nationalisti pentru ca, Iohannis e liberal, deci nu-i nationalist, si asta o demonstreaza chiar faptul ca o perioada a fost fuhrer-ul suprem al organizatiei cosmopolite Forumul Democrat al Germanilor Chinezi, Malgasi si Papuasi din România.

+2 (6 voturi)
Vanatorul/d.c.
1.07.2019, 00:41:15

Si am mai primit acum un mail: ”Domnu Vanatoru, noi arabim facut doctori si profesori de limba rumana in Rumania, estem prieteni buni la bobor roman bobor care nu estem nationalist. NU, NU, de 3 ori NU, brieteni rumani nu nationalisti. Iar noi arabim , brieteni buni la bobor roman, nu facem bum-bum la avioane, pentru ca romani nu nationalisti si pentru ca oricum avioane la bobor roman cade si singure. Noi, cum spune broverb roman ”gandit stramt si stat lemn” , ca daca la bobor roman nu este bartid nationalist, noi bobor arab brieten buni, facem, bartid natinalist arab si spunem ca-i roman, numai ca sa fie si la Rumania bartid nationalist, asa cum estem in toade boboarele occidentate la care avioanele nu cade singure, si trebuie sa le ajutam tot noi”

-1 (1 vot)
Manole Scarlat
1.07.2019, 00:51:05

Aveţi dreptate. Vă felicit pentru articol. Din păcate, "predica" Dv. răsună în pustiu, românii au creierele spălate de propaganda antinaţională.

-2 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (16)

Modifică Setările