Românii din Italia, grav afectaţi de schimbarea Codului rutier. PNL, către Guvernul Dăncilă: Opriţi discriminarea la care sunt supuşi românii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban
Ludovic Orban

Românii din Italia sunt nemulţumiţi de modificările Codului rutier care interzic persoanelor care au rezidenţa în Italia de mai mult de 60 de zile să circule cu un vehicul înmatriculat în străinătate, presa relatând cazuri în care şoferi având maşini cu numere de înmatriculare româneşti au fost opriţi de poliţie şi sancţionaţi. Liderul PNL Ludovic Orban solicită intervenţia autorităţilor.

Liderul PNL Ludovic Orban solicită intervenţia autorităţilor în cazul românilor din Italia afectaţi de modificările Codului rutier, conform cărora persoanele care au rezidenţă mai mare de 60 de zile nu pot circula cu maşini înmatriculate în străinătate. Orban consideră că sunt încălcate principii referitoare la dreptul de proprietate şi la libera circulaţie şi acuză Guvernul de nepăsare şi incapacitate cronice, susţinând că "probabil sute de mii de români sunt prejudiciaţi şi puşi într-o situaţie extrem de dificilă în pragul sărbătorilor".

"Guvernul României a atins un nivel de nepăsare şi incapacitate cronice, nefiind în stare să mai apere interesele românilor din străinătate sau măcar să fie la curent cu modul în care le sunt încălcate drepturi fundamentale, precum cel la proprietate sau liberă circulaţie. Somez Guvernul să întreprindă toate demersurile necesare faţă de autorităţile italiene pentru a opri discriminarea la care sunt supuşi cetăţenii români, care ar trebui să se bucure de aceleaşi drepturi în cadrul Uniunii Europene", afirmă liderul PNL Ludovic Orban.

În opinia sa, este vorba de încălcarea gravă a două principii fundamentale, referitoare la dreptul de proprietate şi la libera circulaţie.

"Implicit, este vorba de încălcarea Tratatului Uniunii Europene prin care probabil sute de mii de români sunt prejudiciaţi şi puşi într-o situaţie extrem de dificilă în pragul sărbătorilor", subliniază Orban.

Românii din Italia sunt nemulţumiţi de modificările Codului rutier care interzic persoanelor care au rezidenţa în Italia de mai mult de 60 de zile să circule cu un vehicul înmatriculat în străinătate, presa relatând cazuri în care şoferi având maşini cu numere de înmatriculare româneşti au fost opriţi de poliţie şi sancţionaţi. Ambasada României la Roma a postat pe pagina sa Facebook modificările Codului Rutier, iar comentariile sunt diverse, unii români considerând că trebuie să fie respectate legile statului în care se află, alţii invocând principiul liberei circulaţii, iar alţii solicitând intervenţia ambasadei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite