Politică

Românul defazan. Liberalii şi înflăcăraţii

38
30 Mar 2019 11:31:40
Péter Demény

Partidul Naţional Liberal vrea să cumpere performanţa. În acelaşi timp, Cenaclul Flacăra a renăscut! Vai de mine şi de noi toţi.

Nu ştiu cînd am citit la Traian Ungureanu într-una din articolele sale sportive geniale că Portugalia a vrut să cumpere performanţa prin contractul oferit lui Luiz Felipe Scolari la cîrma naţionalei. Tot aşa PNL vrea să cumpere performanţa. Prima dată a făcut asta cu Klaus Iohannis, a doua oară încearcă cu Rareş Bogdan.

Nu-mi fac iluzii că o să înţeleg vreodată ceva din politica românească, nu pretind nici măcar că ar trebui să înţeleg, dar dacă preşedintele Klaus Iohannis a construit totuşi un Sibiu foarte fain, Rareş Bogdan nu cred că a făcut ceva în afara unor strigăte patriotarde şi a unor gesturi de român de cancan şi maidan. Sper ca cetăţenii români să nu fie totuşi atît de uşor impresionabili deşi văd peste tot în lume că paseismul îşi trăieşte renaşterea.

Iată de pildă afişele Cenaclului Flacăra. Acest festival naţionalist se tot renaşte prin fiul bardului comunist de-o vîrstă cu mine şi mi se acreşte inima cînd mă gîndesc cu ce lehamite şi frică am urmărit groaznicele transmisii din epoca de aur şi ce sentimente am încercat ca maghiari din România. Cenaclul a fost adîncul zoaielor din anii dictaturii, cu un bard complet furat de rolul „românismului” nereflectat. Acum, se alătură oameni pe care chiar i-am respectat la această iniţiativă ruşinoasă. Pot înţelege că artiştii pe care nu-i numesc au ceva de mulţumit lui Păunescu, dar nu cred că gratitudinea trebuie să se scalde în lături.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

38 Comentarii

Lucifer
30.03.2019, 11:46:33

Pişta-baci, dar Orban al Hungariei are voie?

+5 (15 voturi)
Arsenie Bujor
30.03.2019, 12:56:04

ha ha ha, tanti Luci ai lovit dur dar un raspuns de ungur ar fi ca acum nu discutam de Ungaria... măi. Dar, ai dreptate, Horban are voie pt ca ungurii s-au dovedit mai prosti decat noi sustinand un iliberal dictator,.... iata un motiv de optimism pt noi, pana devine draknea la fel ca Orbanul:))

+4 (14 voturi)
Radu Mircea
30.03.2019, 11:50:30

# Domnu' Demeny , tot nu inteleg de ce nu candideaza UDMR-ul in Ungaria . Ori poate nici Orbanul dvs. nu va considera unguri adevarati , ci de import . De ce va mai amariti zilele prin politica romaneasca ???

+5 (15 voturi)
Paun Al
30.03.2019, 12:12:15

In primul rand nu ati inteles ca in politica nu se cumpara performanta ci notorietate , celebritate ...adica persoane care aduc voturi . In al doilea rand ar trebui sa ne spuneti de ce UDMR , adica reprezentantii comunitatii maghiare sustin si sunt complici cu dl Dragnea si coruptii din Romania ? Sau asta face parte din planul maghiar de subminare a Romaniei ?...:))))

+3 (9 voturi)
Ion Tamis
30.03.2019, 12:57:47

Daca te iei de PNL si Rares Bogdan, corect si simetric ar fi sa amintesti ca si pe latura PSD-ista se lucreaza si mai dur: ex. recenta achizitie sclifosita, demna de canapeaua unui psihanalist, facuta de Dragnea in persoana unei penibile mimoze cu vibratii intelectualiste, de la A3, care, peste noapte, s-a declarat aderenta infocata la PSD si adulatoare ridicola (ea fiind infinit mai articulata!) a "oratoriei" unei agramate cum rar au vazut romanii si strainatatea in fruntea unui guvern roman. Omisiunea autorului nu surprinde, ea este in pas cu politica ferma a UDMR de a sprijini fara rezerve dictatura psd-ista inculta a lui Dragnea, ca garantie ca in acest fel Romania va fi tot mai slabita in fata atacurilor din partea unor vecini aroganti.

+11 (13 voturi)

Vezi toate comentariile (38)

Modifică Setările