Roşca Stănescu: „Guvernul Ponta s-ar putea confrunta cu un boicot al parlamentarilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu susţine că „Guvernul Ponta ar putea să se vadă confruntat, în viitor, nu numai cu un boicot tacit, ci chiar cu un boicot explicit al parlamentarilor“, după „respingerea cvasigenerală a proiectelor de legi iniţiate de parlamentari ai diferitelor partide“.

Într-o postare publicată miercuri pe blogul personal, liberalul susţine că Guvernul Ponta „blochează activitatea Parlamentului“.

„Mă refer la respingerea cvasigenerală a proiectelor de legi iniţiate de parlamentari ai diferitelor partide“, explică Sorin Roşca Stănescu, adăugând că „în urmă cu o săptămână, Guvernul Ponta a dat aviz negativ pentru nu mai puţin de 19 proiecte de legi, neexistând nicio situaţie de aviz favorabil“.

„Îmi exprim, pe de-o parte, consternarea în raport cu acest dispreţ constant manifestat faţă de puterea legislativă şi, în al doilea rând, îngrijorarea întrucât orice analiză lucidă a agendei şedinţelor de Guvern ne aduce la concluzia că asemenea avize negative (...) nu pot fi în mod obiectiv documentate şi analizate în mod serios în timpul scurt de numai o săptămână, scurs de la o şedinţă la alta“, precizează Roşca Stănescu.

Totodată, el avertizează asupra pericolului care vizează „golirea de conţinut a actului democratic“.

„Dacă Guvernul Ponta persistă în asemenea practici, ar putea să se vadă confruntat, în viitor, nu numai cu un boicot tacit, ci chiar cu un boicot explicit al parlamentarilor“, conchide liberalul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite