Politică

articolul anterior articolul urmator

Roşca Stănescu, despre cazul Hayssam: „Băsescu a găsit de cuviinţă că nu strică să pună un fitil sub relaţiile româno-ruse. Şi să-i dea foc“

6
23 Jul 2013 20:09:09
Autor: Iulia Marin
Senatorul PNL, Sorin Roşca Stănescu FOTO Mediafax
Senatorul PNL, Sorin Roşca Stănescu FOTO Mediafax

Liberalul Sorin Roşca Stănescu afirmă, pe blogul personal, că repatrierea lui Omar Hayssam este „departe de a fi un incident criminal“, devenind „un fitil sub relaţiile româno-ruse“.

„Cazul Hayssam are puternice implicaţii, atât în politica internă, cât şi în politică externă“, scrie Roşca Stănescu, adăugând că preşedintele Traian Băsescu „a externalizat cazul Hayssam făcând din el un instrument care poate detona atât la Washington, cât şi la Moscova“.

Anterior, senatorul PNL a publicat pe blog un text în care afirmă că Hayssam a fost răpit, „drogat în propria sa locuinţă din Damasc“.

„Omar Hayssam a fost drogat la el acasă, de un grup de comando. Adormit fiind, a fost luat pe sus şi transportat în mare viteză pe teritoriul unui stat vecin. De acolo, a fost preluat de o aeronavă militară care nu aparţinea statului român“, susţine Roşca Stănescu. De asemenea, el scrie că „în acest scenariu, toată lumea are dreptate“, făcând astfel referire la declaraţiile contradictorii dintre premierul Ponta şi preşedintele Băsescu.

Cazul este, însă, unul „cu puternice implicaţii“, în condiţiile în care „premierul Ponta se pregăteşte pentru o vizită, la cel mai înalt nivel , la Kremlin“, iar preşedintele Băsescu „a găsit de cuviinţă că nu strică să pună un fitil sub relaţiile româno-ruse. Şi să-i dea foc“.

„Afirmaţia sa, repetată şi accentuată, conform căreia operaţiunea de extragere şi aducere la Bucureşti a lui Omar Hayssam este neautorizată, irită Moscova. La culme“, crede senatorul liberal.

Pe de altă parte, declaraţiile preşedintelui Băsescu, mai scrie Roşca Stănescu, „lovesc şi în parteneriatul româno-american“, „din simplul motiv că americanii au participat direct, susţinând logistic extragerea lui Hayssam, fie au fost informaţi şi au acceptat acest lucru. Băsescu, în mod indirect, îi acuză şi pe partenerii americani de complicitate la o operaţiune neautorizată“.

„Observ că opinia publică internă este şocată că Hayssam nu a apărut la procesul de azi. Nu avea cum. A fost adus drogat şi fără acte. Ca un sac de cartofi. Procedurile de identificare şi, mai ales, cele de debriefing consumă timp. Până la capătul acestei etape, Băsescu va mai iniţia atacuri“, conchide Sorin Roşca Stănescu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Dumitru Rizoaica
24.07.2013, 01:23:54

BASESCU este motul "rahatului" rau mirositor, numit clasa politica romaneasca! Iar toata aceasta mizerie va continua sa otraveasca Romania si vietile noastre, pana cand vom inlocui actuala "politica pentru Ciolan", cu "politica pentru Patrie", conform http://dumitrurizoaica.blogspot.com/! Aceasta "inlocuire" este extrem de simpla, fiind nevoie DOAR sa fie adusa in DEZBATERE PUBLICA! Iar aceasta aducere in dezbatere publica poate fi facuta de un "grup" de 10-20 de jurnalisti, de un "grup" de 100-300 de protestatari, sau de un partid in care exista un ridicat procent de PATRIOTISM! Oricare dintre acesti subiecti, TREBUIE sa ceara conducerilor tuturor partidelor, sa ALEAGA varianta pe care ele o considera mai benefica pentru Romania, dintre cele doua prezentate pe http://dumitrurizoaica.blogspot.com/. Si atunci toate partidele vor "alege", chiar fara voia lor, "politica pentru Patrie"! DE CE? Pentru ca niciun partid si niciun politician nu-si va permite sa "aleaga" actuala "politica pentru Ciolan", care prabuseste Romania de 23 de ani!

-6 (8 voturi)
Ţepeş
24.07.2013, 03:00:47

E foarte posibil ca Basescu sa nu fi "autorizat" nimic referitor la aceasta actiune si ca cei care l-au extras pe terorist sa nu fie agenti romani. Acest fapt explica declaratia lui Basescu si balbaiala lui Ponta. Totusi cum a ajuns in tara nu e asa important. Actiunea a putut fi organizata de Mosad, CIA, de englezi, francezi sau rusi. Mult mai important e cine a ordonat sa fie adus si mai ales de ce?

+3 (3 voturi)
Stefan
24.07.2013, 09:27:14

Individul asta (SRS), ca domn nu-i pot spune, bate cimpii de nu-i adevarat !!! Acum nu stiu, KKR a luat obsesia, numita Base, sau invers. Dar KKR, cel putin poate sa doarma noaptea (deci n-are procese de constiinta). Procese de constiinta n-are nici SRS, dar il dor ficatii.

+1 (1 vot)
dedak puiu
24.07.2013, 11:39:19

Nu contează cum a ajuns Hayssam în ţară. Ce contează e că a ajuns unde trebuie să fie. Restul e gargară.

Silviu Vasile Dumitrescu
24.07.2013, 11:45:11

Un idiot. Sau diversionist ordinar. Sau, cea mai bun[ varian[ă - un idiot diversioinist. Idiot pentru că are informaţii foarte sensibile şi loveşte direct în sursele lui cu riscul să le sacrifice, sau poate chiar ăsta este scopul lui, sau poate chiar asta merită sursele dacă i-au dat unui idiot asemenea informaţii..., şi dversionist pentru că el însuşi este cel care „aprinde fitilul” dar o face direct sub scaunele preşedintelui şi ale celor implicaţi în operaţiune şi prin extensie, aprinde fitilul sub diplimaţia românească. Afacderea Haysam, cel punţin până acum, nu are cu să pericliteze nici relaţiile româno-ruse, nici relaţiile româno-americane. Tocmai diversiunea lui SRS este cea care compromite (încă şi mai mult...) relaţia României cu Rusia, făcând să pară că ar fi jocul americanilor, ceea ce va produce tensiuni şi în cealaltă direcţie. De ce ar face SRS un asemenea joc murdar? Pentru că este aservit un forţe care au intereseul să compromită şi să izoleze România. O hahaleră ordinară. Nu este de mirare că toţi care au trecut pe lângă SRS de-a lungul anilor s-au lepădat de asemenea caracter mizerabil.

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările