Ruptură în PNL. Orban şi alţi 16 liberali au demisionat din partid: Demisia este un început. Vom începe o construcţie solidă | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban va forma un nou partid, împreună cu liberalii care au demisionat din PNL. FOTO: Captură
Ludovic Orban va forma un nou partid, împreună cu liberalii care au demisionat din PNL. FOTO: Captură

Ludovic Orban a demisionat, marţi, din Partidul Naţional Liberal, alături de 16 colegi parlamentari. Aceştia critică actuala conducere a partidului pentru alianţa cu PSD la guvernare. Fostul lider PNL a anunţat formarea unui nou partid, alături de liberalii care îl susţin.

„Astăzi este pentru mine o zi crucială, o zi în care pur şi simplu am fost obligat sa părăsesc PNL, partidul în care mi-am petrecut toată viaţă matură Este o decizie pe care o iau cu mare greutate. (...)

Am fost obligat să aleg între a fi loial PNL şi a fi loial cetăţenilor români care ne-au acordat încrederea şi şi-au pus speranţele în noi.  O familie nu se poate întemeia decât între oameni care se iubesc şi au încredere unul în celălalt. Relaţiile între oameni, toate se bazează pe incredre reciprocă. Politica devine imorală atunci când este făcută de oameni imorali.

GALERIE FOTO

Aproape toate lucrurile în care cred nu se mai regăsesc astăzi în conducerea PNL. Şi-au făcut loc toate lucrurile pe care le-am detestat: minciuna, trădarea, lenea, prostia, slugărnicia. Motivul esenţial pentru care astăzi am decis să demisionez este acela că eu sunt loial oamenilor care au crezut în noi, iar obligaţia mea morală este sa îi reprezint. Din păcate, colegii din conducerea PNL au trădat grav, au comis cea mai gravă încălcare a regulilor dintr-o democraţie, au trădat încrederea oamenilor care şi-au pus bazele în noi”, a transmis Orban de la sediul partidului, alături de liberalii care au demisionat. 

Fostul preşedinte al PNL a criticat dur decizia partidului de a merge la guvernare alături de PSD, precizând că principalul discurs din campania electorală s-a bazat pe faptul că liberalii sunt diferiţi şi că îi vor scăpa pe români de social-democraţi. „Conducerea partidului a trădat aceşti oameni. Eu nu sunt trădător, sunt un om onest”, a subliniat Orban.

Ludovic Orban a anunţat că va întemeia un nou partid alături de liberalii care au demisionat împreună cu el, formaţiune care va promova valori liberale autentice. „Demisia nu este un sfârşit, ci este un început. Nu mă las, oricâte aluzii şi ameninţări am primit de-a lungul ultimelor luni. Vom începe împreună o construcţie solidă, care să se bazeze pe oameni de caracter, de onoare, harnici, de bun simţ”, a spus fostul liderl PNL.

„PNL, din adversar al ciumei roşii, s-a transformat într-un răspândac al acesteia. Nu este altceva decât un PSD mai mic şi mai nepriceput”, a mai spus Orban.

Violeta Alexandru, apel către liberalii „care au curaj” să li se alăture

Violeta Alexandru, fost preşedinte al PNL Bucureşti şi susţinătoare a lui Ludovic Orban, a transmis că în partid este „prea multă laşitate” şi i-a îndemnat pe toţi liberalii care au curaj şi vor să facă altfel politică să li se alăture.

„Când un om este laş, este greu să pleci cu el la luptă, să faci reforme în România, să iei decizii care nu întotdeauna sunt comode. Nu vrem să înşelăm încrederea oamenilor în clasa politică din România. (...) Nu acesta este modul în care aş vrea să fac politică. Pentru toate aceste considerente mi-am depus demisia şi merg mai departe, invitându-i pe toţi liberalii care ştiu că nu aşa se face politică. Îi chemăm alături de noi pe toţi liberalii care au coloană vertebrală, care au curaj”, a spus aceasta, după ce şi-a depus demisia. 

Şi Adrian Oros, fost ministru al Agriculturii, se numără printre liberalii care au demisionat din partid. Acesta a transmis că „actuala echipă de conducere a partidului a confiscat PNL” şi l-a aruncat „la picioarele PSD” împreună cu întreaga ţară.

Lista celor care şi-au înregistrat demisiile din PNL:

Ludovic Orban (deputat)

Alexandru Kocsis (deputat)

Ovidiu Florean (senator)

Ion Ştefan (deputat)

Ionel Dancă (deputat)

Constantin Şovăială (deputat)

George Ionescu (deputat)

Adrian Oros (senator)

Bogdan Bola (deputat)

Claudiu Chira (deputat)

Nicolae Giugea (deputat)

Antonel Tănase (deputat)

Gabriel Plăiaşu (deputat)

Ion Iordache (senator)

Violeta Alexandru (deputat)

Adrian Miuţescu (deputat)

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite