Ruşanu: "Salariul meu va fi în concordanţă cu cele ale membrilor CA al BNR"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Radu Ruşanu va conduce ASF
Dan Radu Ruşanu va conduce ASF

Candidatul la preşedinţia ASF, Dan Radu Ruşanu, a anunţat că salariul său va fi stabilit de către Consiliul ASF, urmând a fi în concordanţă cu salariile membrilor CA al BNR.

Întrebat ce salariu va avea la conducerea ASF, Ruşanu a răspuns: "Salariul va fi stabilit de Consiliul ASF prin regulamentul de organizare şi funcţionare şi va fi în concordanţă cu cel al BNR. Va fi stabilit în prima şedinţă după ce suntem validaţi. În tot cazul, nu va mai atinge ţintele care au fost până acum".

El a arãtat cã nu poate spune în acest moment dacă salariul său va depăşi suma de 10.000 de Euro. "Deocamdatã nu pot să vă spun acest lucru, va fi stabilit de Consiliu în concordanţă cu cei care sunt membri în CA al BNR", a spus Ruşanu.

El a mai spus cã salariile existente acum în CSA, CNVM şi CSSPP vor fi armonizate.
"La ora actulă sunt trei categorii de salarizare pentru trei entităţi: Pensii Private, Asigurãri şi CNVM. Se va face o armonizare a celor trei salarizări", a mai spus Ruşanu.


Salariile din ASF, care include Comisiile de Supraveghere a Asigurărilor, Valorilor Mobiliare şi Pensiilor Private, vor fi încadrate în standardele BNR, a afirmat premierul Ponta, care a arătat că în aceste autorităţi se câştigă lunar sume între 62.000 lei şi 188.000 lei.


 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite