Politică

articolul anterior articolul urmator

Să găsim şi soluţii, nu doar vinovaţi

11
11 Oct 2017 03:54:14
Mihnea Dumitru

11 Comentarii

trinatati
11.10.2017, 07:44:17

DUMITRU " Unde dracului mai suntem, dacă nu întindem o mână altora ca noi? " Tare spovedania asta . Da nu v-ati gandit niciodata sa pledati pentru organizarea unui grup care sa ii desfinteze pe proeuropeni pentru tot ce au facut si fac? De exemplu PSD sa se organizeze intr-un grup si sa desfinteze DNA care e politie politica proeuropeana. Apoi Coalitia pentru Familie sa se organizeze intr-un grup si sa alunge casatoriile homosexualilor. Apoi romanii sa se organizeze intr0-un grup si sa se puna in fata tankurilor NATO ce brazdeaza tara in lung si lat ca sa atraga razboaie internationale. Nu v-ati gandit sa le explicati politicienilor din toate partidele astea ? V-ati ocupat cu consultanta de spalare pe creier a romanilor cum ca sunt mai inferiori ca europenii, si trebuie exploatati de europa, iar acum va spovediti ca nu ati reusit sa-i schimbati pocnind din degete ! Ce va nemultumeste? Ca huliganii care au iesit in strada in decembrie acum s-au dat la fund? Pai de vina e Soros care nu le-a platit nimic. Cum sa vandalizeze pe burta goala ? Trebuia sa-i educati sa vandalizeze din oficiu. Aici va dau dreptate ca ati esuat. PS Vedeti ca ati esuat in educatie si la domnul Plesu, care nu mai e in focul actiunii, ceva l-a returnat.

0 (4 voturi)
trinatati
11.10.2017, 07:46:57

Poza aia e de la protestele huliganilor din decembrie? Acolo a fost apogeul proeuropenismului, apoi s-a ales praful. Doamna rozmarin cred ca a emigrat deja demult in tarile calde.

0 (4 voturi)
Exilatul Gica
11.10.2017, 14:41:16

Nea Mitica, de unde dracul ai aparut pe aici? Sa-ti spun eu, ca un exilat, ce se vede de la distanta de 24 000 Km, de Romania. Se vede ca suntem tari la proteste (mai ales daca sunt sustinute de ficusul-palton de la Cotroceni sau de hoardele finantate de Soros et comp, si suntem al dracului de indaratnici cand este vorba de munca, de asanarea societatii, de stoparea coruptiei (nu aia cu DNA, care este politie politica precum SS sau NKVD sau STASI sau....SRI. Bine zice trinatati. Un om lucid, si nu tarmbitas de jurnalist vandut. Asta e tara, in care oamenii, batraniisi copii mor de frig, de boli, de foame si de inima rea, in timp ce Paltonul-Ficus de la Cotroceni, se faleste cu miliardele cheltuite pe avioane de vanatoare, harburi americane sau se lauda in afara tarii ce darnic este el (hotul de case si de meditatii, el penalul si incompatibilul cu dosarele in stand-by) cu Nato, cu UE, cu americanii si canadienii, cu aurul tarii si padurile tarii. El, nenorocitul asta stie. Lemn si....salam de Sibiu. Mor copii fara vaccinuri, mor copii de foame, nu stiu ce e aceea o alvita, o gogoasa, o mancare buna sau apa potabila, sunt prin camine sau prin case cu cate 79 intr-o camaruta ca o cocina, murdari si fara carte, bolnavi si nemancati, iar "nenorocitul si nenorocitii votati se razboiesc intre ei pe putere. Aceasta este tara mea? Si neamul meu cel romanesc? Aici vreau eu (si noi) sa traiesc? - Tudor Gheorghe sau......Foaie verde si-o lalea/ Frumoasa esti tara mea. Doar tu si cu dragostea. Cin' ti-o rupe crengile/ scurtai-s-ar zilele/Cin' ti-o rupe vreun boboc/ sa n-aibe'n lume noroc/sa n-aibe loc in mormant/nici casa pe acest pamant ....Maria Lataretu. Am spus tot.

0 (4 voturi)
eu doar constat
11.10.2017, 17:55:53

Un consultant este un fel de consulier, dar cu vechime mai mica, adica cu experienta mai mica. El face parte din tagma celor pe care Petre Tutea ii considera "sfatuitori de prosti", asa cum declara chiar el ca a fost toata viata. Acest "prost" nu trebuie inteles ca persoana cu mintea dusa, ci o persoana ignoranta, nepregatita pentru functiile pe care politica i le-a rezervat, dar care trebuia sa faca fata cerintelor postului si, pentru aceasta a apelat la consilier sau consultant. Un om inteligent, nu neaparat si educat sau instruit, apeleaza la acesti consultanti/consilieri, dar politica romaneasca dovedeste ca majoritatea celor ajunsi in functii inalte cad in sindromul "Ceausescu", care ajunsese cel mai bun fiu al poporului roman si le stia pe toate, cand de fapt nu stia nici macar cum sa faca o pereche de pantofi-meseria sa adevarata. Basescu in ambele mandate a schimbat zeci de consilieri la Cotroceni, pentru ca avea nevoie numai de acele persoane care ii fundamentau cu argumente, sau doar "suspiciuni rezonabile" ideile. Daca venea unul cu un sfat contrar trebuia sa plece. Adrian Severin, cat a fost presedinte al AP OSCE, a avut o consiliera, care a fost si la Ion Ratiu cand era seful delegatiei romane la AP a Atlanticului de Nord, care si-a curatat locul in jurul sefului, tarnand pe oricine care ii periclita locul (Ion Ratiu a intentionat sa o dea afara, pentru ca era si betiva si intra in sedinte duhnind a votca - cica, votca nu miroase! Aiurea!). Deci sunt consilieri si consilieri, asa cum sant si consultabili si consultabili. Ideea de baza a autorului este insa, intoleranta din politica romaneasca, in situatia in care o astfel de atitudine este letala. Nu exista niciun partid care sa obtina majoritatea in parlament, asa ca fiecare trebuie sa aibe in vedere intrarea intr-o coalitie. Asta inseamna sa pastrezi o usa deschisa negocierilor si, fara indoiala compromisului, pentru ca fiecare partid daca iti da ceva iti cere ceva in schimb. Ei bine, intoleranta din PNL si USR nu le deschide perspective "luminoase". Pentru ca niciun partid oponent nu va dori o alianta cu ele si, atata timp cat nici nu prea au priza in electorat, nu vor fi in masura sa obtina majoritatea in parlament si deci acces la guvern. Poti sa ai idei si doctrina diferita, dar intr-o negociere, sau intr-o alianta trebuie sa faci abstractie de ceea ce te desparte si sa te bazezi pe ceea ce te-ar putea apropia. Toti isi dau cu caramida in piept ca vor binele tarii: ei bine, asta este principalul element de la cere ar trebui sa se porneasca. Daca ramanem inchistati in intoleranta si chiar ura nu vom realiza nimic.

Paun Al
11.10.2017, 19:35:01

Ne-ati insiruit ce drepturi avem ... Nu ne-ati spus ce responsabilitati si ce obligatii avem ca o societatea sa poata fi numita democratica ... Nu traim intr-o democratie , ci intr-un regim clientelar , in care grupurile de interese numite partide ,se mai schimba la putere . Sunt bune drepturile ...Dar ceva responsabilitati , obligatii ...nimic ? Democratie nu este nici in Occident ... Si acolo este de fapt plutocratie .

0 (2 voturi)