Politică

articolul anterior articolul urmator

Să fi pierdut oare dl. Ludovic Orban controlul asupra PNL?

57
5 Apr 2020 09:32:46
Mircea Morariu

Am scris şi publicat ieri un comentariu în care atrăgeam atenţia cât de dăunătoarea este limbariţa de care suferă mult prea mulţi componenţi ai actualei echipe guvernamentale.

Excesiva poftă de vorbă a mărimilor liberale face ca pe piaţă să se lansează tot felul zvonuri despre o seamă de decizii majore care, dacă vor fi luate, nu doar că vor avea consecinţe majore asupra nivelului de trai al unor consistente segmente ale populaţiei, ci vor antrena şi mari costuri electorale pentru PNL.

Grav e că în canon vorbesc nu doar miniştrii din guvern, ci şi tot felul de alte personaje cu funcţii în partid. Încă şi mai grav e că aceştia nu doar vorbesc, ci şi acţionează de parcă misiunea lor ar fi aceea de face astfel încât PNL să piardă cu un scor nimicitor alegerile şi să confirme zicerea ce se aude tot mai frecvent în rândul populaţiei, adică al cel care vor vota- PSD şi PNL, aceeaşi mizerie.

Trec acum peste întrecerea socialistă în care par să se fi angajat liberalii întru reafirmarea doctrinei pedelisto-băsiste a urii la adresa bugetarilor. Povestea cu  graşii care trăiesc pe seama slabilor din care s-a nutrit fostul preşedinte al României şi partidul care l-a susţinut frenetic. Nimeni altul decât compromisul PNL. Doctrina pedelisto-băsistă este repusă în circulaţie,  mascată sub numele de solidaritate. Observ că numărul liberalilor ce îşi dau astfel arama pe faţă creşte, apologeţilor ei de pe acum, doamna Alexandru şi dl.Cîţu, alăturându-li-se dl. Florin Roman. Căruia pesemne nu îi ajunge că s-a făcut de râs prin bâlbele emise  atunci când i-a căzut pe cap măgăreaţa de a face primul anunţul privitor la predarea mandatului de premier desemnat de  acelaşi obsedant domn Cîţu.

Nu pot trece însă peste iniţiativa legislativă a doamnei Alina Gorghiu, iniţiativă care a trecut con brio la Senat, cu largul concurs al tuturor forţelor politice. E vorba despre legea privind punerea în libertate a unui consistent număr de puşcăriaşi.

De fapt, doamna Gorghiu a izbutit ceea ce nu a reuşit în ianuarie 2017 dl. Florin Iordache.  A dobândit asentimentul pentru Ordonanţa 13. Nu mai repet cine este d-na Gorghiu. Mă mulţumesc doar să reamintesc că, implantată dintr-un capriciu al preşedintelui Klaus Iohannis în fruntea PNL, ilustrissima cucoană a fost principala autoare a dezastrului electoral al partidului la alegerile parlamentare din decembrie 2016. Doamna Gorghiu dă semne că îşi continuă conştiincioasă şi cu sârg lucrarea şi va izbuti acelaşi lucru şi la viitoarele alegeri.

Întrebat ce părere are despre isprava colegei sale de partid, dl. Ludovic Orban a spus că respectiva doamnă s-ar fi descalificat. Ce facem însă acum când, iată, s-a aflat că, graţie unei mânării, printre iniţiatorii legii cu privire la purtarea brăţării electronice se mai numără şi alţi liberali de frunte? Nişte “grei” din guvernul Orban. Adică domnii Cătălin Predoiu, nimeni altul decât Ministrul Justiţiei, dl. Ioan Marcel Vela, subinginer la bază şi posesor al unei licenţe în Drept de la „prestigioasa” Universitate Europeană Drăgan din Lugoj, adică Oxfordul României, ministru de Interne, şi veşnic călcătorul în străchini Florin Vasile Cîţu, ministru de Finanţe. Care joacă perfect rolurile unor Florin Iordache, Eugen Nicolicea sau Şerban Nicolae.

Nu poţi, nu ai cum să nu te întrebi cum au făcut sus-numiţii asta fără să se consulte cu şeful lor pe linie de partid şi de guvern? Nu au ştiut ce fac? Sunt iresponsabili? Gândesc cu picioarele?  Au comis doar o greşeală la fel cum zice dl. Barna că ar fi făcut senatorii  USR? Proiectul legislativ a fost depus în iarnă. De ce nu a fost retras? Nici d-na Gorghiu, nici domnii Predoiu, Cîţu, Vela nu i-au sesizat inoportunitatea? Halal demnitari, halal liberali!

Pe cine crede că păcăleşte dl. Orban atunci când spune că lucrurile ar urma să fie îndreptate în care ticăloasa lege va ajunge la Camera Deputaţilor? Se păcăleşte doar pe sine. Sunt mult prea multe semne că ceva nu merge în coordonarea acţiunilor PNL.

Să fie oare acesta indiciul că dl. Ludovic Orban a pierdut controlul asupra partidului?

P.S. Acest text nu se adresează hiper-activilor vânătorul/d.c., lucifer, ioan stănilă, herr, victor nagy. 

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

57 Comentarii

Vanatorul/d.c.
5.04.2020, 09:46:07

!eri , tot pe pagina de blog a d-lui Morariu, am avut urmatoarea interventie, vis-a-vis de faptul ca unii dintre colegii mei forumisti, o scoteau pe Alina Gorghiu unica vinovata din PNL pentru initierea si trecerea prin Senat a legi cu pricina (cea la care face referire si dl. Morariou in textul dumnealui de azi): ”Ceea ce ma..induioseaza la forumul asta e ca, toti userii moralistii care se doresc a fi perceputi ca atare (ipocriti ce judeca lucrurile in functie de simpatiile lor politice, pesediste sau liberal-iohanniste)..omit sa spuna ca legea respectiv a fost votata in Senat cu 128 de voturi “pentru” şi două abţineri, ceea insemna ca a avut sustinere totala si de la mafia pesedista si de la mafia liberal-iohannista. Iar daca isi inchipuie cineva ca Alina Gorghiu s-a apucat sa faca proiectul legii respective de capul ei, cu de la sine..initiativa si determinare, inseamna ca acel cineva n-are toate tiglele pe casa ..! Sigur ca pedeapsa condamnarii la privare de libertate si puscaria trebuie sa ramana..puscarie (ideal ar fi sa existe din partea condamnatilor avuti si..co-plata impusa prin sentinta pentru ..serviciile penitenciare, alimente, energie electrica, consumabile, salariile gardienilor etc).”

-1 (11 voturi)
Vanatorul/d.c.
5.04.2020, 09:57:28

Buuun..! Acuma, referitor cum sta treaba cu adevat in Romania regimului Iohannis-Orban-Noua Seuritate, trebuie spus escrocul imobiliar cu 17 dosare penale, restul gastii de derbedei politici care-si spun ”liberali” precum si propagandististii lor maoisto0securitoizi, chiar isi prostesc si confuzioneaza cu usurință babuimea si iobagimea electorala, n-au insa niciun succes ”afara”. Diasporenii romani si cetatenii lumii libere si civilizate stiu exact ce se intampal in Romania si din cauza cui..! Iata de examplul ce scrie in https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-03-31/romanian-virus-death-toll-rises-to-worst-in-eu-s-eastern-wing Intr-o traducere libera si scurta a ideilor principale: se spune clar ca sistemul naţional de sănătate a fost cel mai putin puţin pregătit din Uniunea Europeană, iar România a înregistrat cea mai mare creştere a numărului deceselor între ţările est-europene...!! Numai in judeţul Suceava au fost înregistrate mai multe decese decât în Polonia, Ungaria şi Cehia la un loc. Se aminteste ca mulţi medici au demisionat de la izbucnirea epidemiei în ţară. si ca „România cheltuieşte mai puţin pentru sănătate decât oricare alt stat membru UE, are cea mai mare rată a mortalităţii din cauza bolilor tratabile şi una dintre cele mai scăzute speranţe de viaţă din UE. Se mai adauga ca mii de medici şi asistenţi medicali au părăsit ţara în ultimele decenii pentru a munci în Italia, Franţa sau Spania, „sistemul sanitar ucide pacienţi în cea mai coruptă regiune europeană”. Il citeaza si pe un medic, Mircea Dinu Bordiniuc, care lucrează la spitalul din Suceava şi care are o formă uşoara de Covid-19 : ”Ne-a fost dată câte o mască pe zi, iar unii dintre colegi nici măcare asta nu au primit. Unii dintre pacienţi au fost externaţi fără a fi testaţi. A fost descoperit, după decese, că unii erau infectaţi. A fost un lanţ de decizii proaste”. Deci fratilor, indiferent de cat isi vor mai prosti si confuziona babuinii si iobagii electorali mafia liberal0iohannist securistica, asta-i adevarata imagine a Romania regimului Iohannis-Orban-Noua Securitate, regim a carui impostură, calcule politicianiste mizerabile, habarnism si nepăsare isi alunga sau omora proprii medici si proprii cetatenii.

-2 (10 voturi)
Vanatorul/d.c.
5.04.2020, 10:00:37

Acum, din categoria ”Cand cocalarii mafiei liberal-iohannist-securistice sug vârtos din sticla cu dezinfectant in timp ce stau la izolare in grupul sanitar”, azi mascariciul media Bogdan Rareș: ”VESTE EXTRAORDINARÃ !!! Tratamentul împotriva virusului Covid19 se pare ca este gata! Capabil să vindece pacientul în termen de 3 ore de la injectare...” (Bogdan Rares pe pagina sa de Facebook, mesaj pe care l-a sters atunci cand s-a trezit si a intrat in sevraj, dar nu inainte ca mesajul sa fi fost ”șăruit” de o gramada dintre urmaritorii lui.)

0 (10 voturi)
Zâna Măseluţă®
5.04.2020, 10:42:17

V(c) Ne poţi da câteva exemple de urmăritori ai lui BR care au "şăruit" mesajul? Poate îl citim şi noi.

0 (4 voturi)
Victor Nagy
5.04.2020, 09:50:20

„ Să fi pierdut oare dl. Ludovic Orban controlul asupra PNL? ” A avut vreodată dl.Ludovic Orban controlul asupra PNL? Personal , nu am argumente .... să spun .... da . Nu am argumente să afirm asta nici despre KWJ , unii o fac . Trebuie să căutăm , mai sus .

-1 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (57)