Să râdem cu Daea. Ministrul Agriculturii explică de ce merge oaia cu capul în jos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, pentru Libertatea, că oaia merge cu capul în jos pentru că îi este ruşine de modul în care se vorbeşte la televizor despre ea.

„Ştiţi de ce merge oaia cu capul în jos? Îi este ruşine de televiziuni, de ce vorbesc despre ea. Se jenează. Ar trebui să stopăm discuţiile despre această specie extrem de importantă pentru ţară, necesară şi foarte foarte valoroasă pentru cei care se ocupă cu asemenea activitate”, a declarat pentru Libertatea, Petre Daea.

În urmă cu două luni, Petre Daea spunea că în România comunităţi întregi au fost create datorită creşterii oilor, ministrul adăugând că ”oaia are doar dorinţa de a fi înţeleasăde toţi”.

„Oaia a unit generaţii, oaia a descoperit muntele şi a populat muntele. Oaia a dat mâncare şi ne-a îmbrăcat, oaia a dezvoltat industria lânii, oaia a creat localităţi, a generat comune şi frumoase comune, uitaţi-vă în Sibiu, oaia a sudat generaţiile, tata cu fiul, bunicul cu nepotul. Mărginimea Sibiului este construită din lâna oii, din brânza oii, din mielul oii. Astăzi, sigur că oaia are doar dorinţa de a fi înţeleasă de toţi”, a spus ministrul Agriculturii.

Pe 30 mai, Petre Daea s-a arătat deschis ideii de a schimba actualul brand de ţară al României, frunza, cu oaia, el susţinând că ”oaia este o statuie vie” şi că frunze are toată lumea, dar oi ca în România nu.

”Lângă oaie găseşti o frunză, lângă frunză nu poţi să găseşti o oaie”, a spus Daea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite