Să-ţi ceri scuze, este lucru mare!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poza anului Orban fumeaza alcool

Hâdă, fotografia anului. Prim-ministrul României, Ludovic Orban şi mai mulţi miniştri au băut şi au fumat în biroul premierului, fără să poarte măşti, fără să respecte distanţarea socială impusă chiar în acel birou, chiar de către acei politicieni.

Aici nu vorbim doar de Orban şi PNL, haideţi să fim sinceri! 

Jo napot kivanok, România! Această poză semnifică nesimţirea în politică, care sub o formă sau alta, îmbrăcată sau fotografiată într-ul fel sau altul, în ultimii treizeci de ani, nu a dispărut din actualitatea psihică a politicianului. Nesimţirea în politică îşi poate schimba înfăţişarea dar simbolistica rămâne aceeaşi, la fel de toxică.

Din martie 2016, fumatul este complet interzis pentru români în toate spaţiile spaţiile publice închise, inclusiv baruri, cluburi şi restaurante, precum şi în spaţiile închise de la locul de muncă şi în locurile de joacă pentru copii, inclusiv cele în aer liber. 

Primul-ministru şi ai săi miniştrii şi-au dat jos măştile şi au fumat, nerespectând legea interzicerii fumatului în spaţiile publice închise, nerespectând distanţarea socială şi purtatul de măşti, nerespectând restricţiile impuse chiar de domniile lor.

Pe fond, nesimţirea acestei poze nu constă exclusiv din nerespectarea legii şi a bunul simţ faţă de români sau faţă de cei care şi-au pus pe butuci producţia, afacerea, în această perioadă, ci lipsa de bărbăţie.

Da, atunci când eşti bărbat de stat şi greşeşti, să-ţi prezinţi scuze şi să-ţi ceri iertare este absolut necesar. Demonstrezi că eşti hotărât şi asumat în ceea ce faci, nu te ascunzi, pueril, în spatele unei zile de naştere.

Asta-i Românica ludovicilor, mică, nu România brătienilor, mare.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite