Salvaţi Presseurop!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aşa cum v-am mai anunţat în articolele scrise pe tema World Forum for Democracy în perioada 27-29 noiembrie am participat în calitate de raportor la lucrările laboratorului “Online petitions and campaigning” din cadrul World Forum for Democracy, organizat de către Consiliul Europei la Strasbourg.

În cadrul laboratorului a fost prezentată platforma change.org, o platformă internaţională, utilizată de cetăţeni din 196 de state, prin care orice petiţie poate deveni un fenomen social de amploare - mai multe informaţii despre acest subiect aici şi aici  O astfel de campanie a fost începută de curând cu privire la portalul de ştiri presseurop.eu al cărui contract de finanţare prin Comisia Europeană se încheie la 22 decembrie şi pe care Direcţia Generală de Comunicaţii din cadrul Comisiei a decis să nu-l prelungească, din raţiuni bugetare. În acelaşi timp, Parlamentul European a decis creşterea bugetului UE pe 2014, oferind Comisiei resurse suplimentare pentru proiecte media, din categoria Presseurop.

Ce este Presseurop?

Presseurop este o platforma independentă de ştiri, cu sediul în Paris, înfiinţată în 2009 la iniţiativa Comisiei Europene. Zilnic, Presseurop publică articole despre Uniunea Europeana, acoperind teme diverse, printre care politică, economie sau cultură. De la lansare, Presseurop a publicat articole din peste 350 de surse, majoritatea fiind cotidiene importante din Europa, dar şi 30 de publicaţii din Statele Unite şi Asia, alături de conţinut editorial propriu. Conţinutul platformei este tradus în 10 limbi ale Uniunii Europene:  engleză, spaniolă, portugheză, germană, franceză, italiană, poloneză, romană, olandeză şi cehă.  În fiecare lună, peste 600.000 de utilizatori accesează platforma.

În cei peste 4 ani de activitate, în jurul Presseurop s-a construit o importantă comunitate europeană, o comunitate care a hrănit în permanenţă dezbateri de opinii pe teme europene.

Pentru salvarea platformei a fost iniţiată o petiţie pe change.org, petitie destinată vicepreşedintelui Comisiei Europene, Viviane Reding, în subordinea căreia se află Direcţia Generală de Comunicaţii, cea de care depinde soarta acestei platforme.

Vă încurajez să semnaţi această petiţie, accesând link-ul: www.change.org/en-GB/petitions/to-vivianeredingeu-save-presseurop

Preluat şi pe  http://www.alinagorghiu.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite