Politică

articolul anterior articolul urmator

Salvaţi Presseurop!

6
5 Dec 2013 09:29:35
Alina Gorghiu

Aşa cum v-am mai anunţat în articolele scrise pe tema World Forum for Democracy în perioada 27-29 noiembrie am participat în calitate de raportor la lucrările laboratorului “Online petitions and campaigning” din cadrul World Forum for Democracy, organizat de către Consiliul Europei la Strasbourg.

În cadrul laboratorului a fost prezentată platforma change.org, o platformă internaţională, utilizată de cetăţeni din 196 de state, prin care orice petiţie poate deveni un fenomen social de amploare - mai multe informaţii despre acest subiect aici şi aici  O astfel de campanie a fost începută de curând cu privire la portalul de ştiri presseurop.eu al cărui contract de finanţare prin Comisia Europeană se încheie la 22 decembrie şi pe care Direcţia Generală de Comunicaţii din cadrul Comisiei a decis să nu-l prelungească, din raţiuni bugetare. În acelaşi timp, Parlamentul European a decis creşterea bugetului UE pe 2014, oferind Comisiei resurse suplimentare pentru proiecte media, din categoria Presseurop.

Ce este Presseurop?

Presseurop este o platforma independentă de ştiri, cu sediul în Paris, înfiinţată în 2009 la iniţiativa Comisiei Europene. Zilnic, Presseurop publică articole despre Uniunea Europeana, acoperind teme diverse, printre care politică, economie sau cultură. De la lansare, Presseurop a publicat articole din peste 350 de surse, majoritatea fiind cotidiene importante din Europa, dar şi 30 de publicaţii din Statele Unite şi Asia, alături de conţinut editorial propriu. Conţinutul platformei este tradus în 10 limbi ale Uniunii Europene:  engleză, spaniolă, portugheză, germană, franceză, italiană, poloneză, romană, olandeză şi cehă.  În fiecare lună, peste 600.000 de utilizatori accesează platforma.

În cei peste 4 ani de activitate, în jurul Presseurop s-a construit o importantă comunitate europeană, o comunitate care a hrănit în permanenţă dezbateri de opinii pe teme europene.

Pentru salvarea platformei a fost iniţiată o petiţie pe change.org, petitie destinată vicepreşedintelui Comisiei Europene, Viviane Reding, în subordinea căreia se află Direcţia Generală de Comunicaţii, cea de care depinde soarta acestei platforme.

Vă încurajez să semnaţi această petiţie, accesând link-ul: www.change.org/en-GB/petitions/to-vivianeredingeu-save-presseurop

 

Preluat şi pe  http://www.alinagorghiu.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Vanatorul/d.c.
5.12.2013, 09:53:57

Regret dar nu pot semna petitia..Nu atata timp cat manca paine de-acolo o jurnalista, o frantuzita care si-a facut o datorie din a specula intamplari nefericite sau a cita doar eurosceptici, pentru a cultiva astfel in randul cititorilor adevarul.ro un puternic sentiment anti-UE. De altfel, respectiva jurnalista scrie si la comanda. Oda inchinata plagiatorului si mincinosului Ponta, fiind o dovada in acest sens. Cititi aici si minunati-va de ce a putut spune Iulia Badea-Gueritee, despre stanga romananesca si Ponta: http://adevarul.ro/international/europa/stanga-franceza-sora-mai-mare-stangii-romane-1_52723a8cc7b855ff569f15c5/index.html

-4 (4 voturi)
Conu' Leonida
5.12.2013, 16:20:42

Vânătorule, franțuzit ești tu cu prietena ta. N-are voie femeia să se mărite cu cine dorește ? Trebuia să te întrebe pe tine mai întâi, presupun, să-ți ceară aprobarea părintească. Dacă i-ai citi toate articolele, ai vedea balanța se înclină și în favoarea „plagiatorului și mincinosului Ponta”, și în favoarea „onorabilului domn Traian”, și nu după cum bate vântul, ci după acțiunile și zisele distinșilor, deoarece - ghici ce ?! - amândoi sunt penibili de multe ori. În plus, subiectele articolelor doamnei sunt mult mai diversificate decât poate mintea ta de postac să conceapă sau măcar să citească. Spune-mi și mie cum să fac să mă angajez la tine acolo, că îmi fac și eu alt cont și înjur pe cine vrei tu atâta timp cât pot sta pe faleză cu vântul în freză și cu laptopul în brațe. Glumesc, da ?

+2 (2 voturi)
Conu' Leonida
5.12.2013, 16:33:14

Oricum, eu nu cred că tu ești pur și simplu plătit, Vânătorule, cred că ești obsedat. Dacă citești un articol despre chiloți, tu scrii că de ce nu vedem că Ponta are chiloții murdari, iar ai lui Antonescu sunt rupți în fund. Dar mai uită-te, domnule și la tine, poate că și chiloții tăi sunt pe dos sau poate sunt de damă. (Adevărul e că și mie îmi place să mă iau de tine, că scrii prea multe comentarii și ești fixist.)

+1 (1 vot)
Gherman Adrian
5.12.2013, 13:40:17

Lasa ca ai ce salva in Romania. Uite aici. Uite cum va bateti joc de populatie! http://www.youtube.com/watch?v=r-RxO9Jz648

Ion Tamis
5.12.2013, 15:44:01

Din aceasta relatare se degaja impresia ca UE incepe sa semene, tot mai mult, cu defunctul CAER, mai ales in ceea ce priveste inventarea, in cascada, a fel de fel de pretexte, prilejuri, forumuri, conferinte, simpozioane, platforme de dezbateri etc, etc in cadrul carora reprezentantii privilegiati si parazitari ai eclecticului electorat european mananca, beau, trancanesc si se distreaza in draci pe banii contribuabililor, convenind, in final, adancirea activitatilor de acest gen.

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările