Politică

articolul anterior articolul urmator

Salvatorii Stângii

20
9 Jan 2020 09:14:23
Mircea Morariu

E de-a dreptul înduioşător să constaţi câte persoane, fie ele cândva politicieni şi foşti deţinători de dregătorii guvernamentale, fie ziarişti în marea lor majoritate cu rădăcini în presa comunistă, vor să sară ba cu acţiuni concrete, ba cu un sfat ori numai cu o vorbă bună, în ajutorul nu doar al PSD, ci în cel al întregii stângi româneşti aflate în grea suferinţă.

Respectivele suflete mizeriocordioase au uitat de sărbători, au lăsat la o parte sarmale, răcituri, chifteluţe, cârnaţi şi cozonaci şi au răspuns prezent la apelurile televiziunilor pe faţă ori numai deghizat controlate ori aservite PSD.

La România tv, demult recunoscută drept Televiziunea infractorilor, s-a dus nu doar ca să-şi plângă durerile, şi nevoile, şi neamul (nu, de sărăcia nu poate fi vorba, de eradicarea ei a avu grijă năstruşnica mătuşă Tamara) ori să îşi expună frustrările, ci şi ca să ne notifice că e gata să uite şi să treacă peste ingratitudinea pesediştilor de ieri şi de astăzi fostul preşedinte al PSD şi premier al României, dl. Adrian Năstase. Care, aşa după cum am scris deja în câteva rânduri, se visează a fi un fel de Den Xiaoping, adică viitor ideolog al PSD. Al cărui rost ar fi să fidelizeze partidul doctrinelor suveraniste. Practic, dl. Năstase nu ar fi decât un fel de Liviu Dragnea.

La Realitatea tv, post care îl are ca patron oe revenitul în PSD Cozmin Guşă, intens coloratul domn Octavian Hoandră i-a avut invitaţi în primele zile ale anului pe tot felul de foşti vechi asecişti, cadre didactice pe la Universitatea „Babeş- Bolyai”, în marea lor majoritate persoane de vârsta a treia, care şi ele sunt gata să uite de nepoţi şi de problemele specifice vârstei spre a salva acelaşi PSD. I-am revăzut, aşadar, pe fostul ministru al Propagandei, dl. Vasile Dîncu, dar şi pe dl. Vasile Puşcaş. Pare-se amândoi gata să se alăture cauzei al cărei port-drapel este sus-menţionatul domn Cozmin Guşă. Fără a se întreba însă cum vor putea comunica cu inşi de sub-nivelul intelectual al domnilor  Marcel Ciolacu şi Paul Stănescu ori  cu gureşe de genul Liei Olguţa Vasilescu sau Gabriela Firea. Căci orice s-ar spune una e dl. Puşcaş care are în spate o remarcabilă carieră universitară, cărţi serioase şi un nedezminţit respect faţă de tot ceea ce înseamnă carte şi alta greu suportabilii Florin Iordache, Eugen Nicolicea sau Claudiu Manda.

Nu s-a lăsat mai prejos nici Antena 3 care a făcut apel la „maestrul”Ion Cristoiu. Căruia, ce să vezi?, i-a trecut prin mintiucă porumbelul că, odată reîntors din America, dl. George Maior ar fi numai bun pentru a prelua şefia PSD. Însă în ograda Evenimentului zilei unde are norma de bază dl. Coroiu  este democraţie şi indiscutabil pluralism al opiniilor. Aşa că a sărit şi redactoriţa şefă, d-na cu telefonul veşnic lipit de ureche pe nume Simona Ionescu. Ea crede că, din motive de rudenie, viitoarea staţie de pe traiectul fostului şef al spionilor din România va fi partidul Pro România. Tare mi-e teamă însă că până să revină din America dl. George Maior, praful şi pulberea se vor alege din partidul d-lui Ponta.

Desigur, în orice ţară e nevoie şi de partide de stânga. E aşadar nevoie de ele şi în România. Marea problemă e că nu ştiu în ce măsură PSD mai are ceva în comun cu stânga europeană ori cu social-democraţia.  El este mai degrabă tributar unui naţionalism ortodox de proastă calitate. Care, din fericire, după cum s-a văzut, prinde la un electorat din ce în ce mai subţiat numeric.

Comentariu publicat concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevarul.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

20 Comentarii

Vanatorul/d.c.
9.01.2020, 10:08:00

”Desigur, în orice ţară e nevoie şi de partide de stânga. E aşadar nevoie de ele şi în România. Marea problemă e că nu ştiu în ce măsură PSD mai are ceva în comun cu stânga europeană ori cu social-democraţia.” Absolut adevarat..! PSD nu are nici in in clin si nici in maneca cu soccial-demorctia occidentala..” Dar stiti ceva, stimate domnule profesor universitar doctor Mircea Morariu..? Nu ca as vrea sa abuzez de bunavointa dumneavoastra, dar vreti sa luminati pana la capat si sa ne spuneti macar ce au in comun noii ”salvatorii ai natiei”, recte Iohannis, Ludovic Orban si restul gastii de mafioti, escroci, smenari si cocalari fripturisti si habarnisti care-si spune PNL, cu ”liberalismul” si cu ”dreapta politica” asa cum au fost ele consacrate de doctrine si practica guvernamental-legislativa in Occident..? Nu de alt , dar sa stim sa-i deosebim si noi de mafiotii pesedisti, impreuna cu care care au fost jefuit si batojcorit tara in guvernari si legifrari comune intr-atat de..jumi-juma , incat gurile rele au spun ca ”PSD si PNL / Aceeasi mizerie..!”

-2 (6 voturi)
Podar
9.01.2020, 13:02:45

@Vănătorul d.c.... Andule, mă crezi ori nu,...:) ... Citind astă...maculatură Ce emană...inverșunare, Dar și realitatea dură, Găndeam aceași...intrebare: Oare cum naiba se intămplă, Că numai ..”Stănga”-i...criticată, In timp ce...”Dreapta”, și mai tămpă, Cea..limberală-i...protejată..?! Cănd evidența este clară, Oricare dintre noi... pricepe, Partidele-n a noastră țară, Sunt compuse din...Otrepe. Cărpe de șters pe jos, mizerii, Bipezi lipsiți de caracter, Toți...Traseiști fără criterii, Mahalagii de cartier. Mulți Fanfaroni cu tinichele Și Mizantropi imbătrăniți, Perpetuează noi lichele, Tinerii politruci ”școliți”. Dacă , la ”Stănga”, mai sunt incă, Vreo 2-3 oameni de valoare, La ”Dreapta”, criza-i mai...adăncă, Nu este nicio...arătare...! Una e...Ideologia, Alta in practică se-aplică... Sunt...Mahalaua, gălăgia Și politruca...fofărlică....:) ...

-2 (4 voturi)
Gib
9.01.2020, 11:35:53

Pacatul din fire n-are lecuire. Asadar nici in 2020 nu vom scapa de tiradele lungi si caraghioase ale vajnicului cr.tin care se autovaneaza.

+2 (4 voturi)
Ludwig
9.01.2020, 11:44:47

De 30 de ani acest grup de la Cluj: Dancu, Rus, Puscas, e folosit pe post de mama omida in psd. Legat de Gusa, el se inscrie in psd regulat, cand e dat afara, cand e reprimit. Asta ca sa nu ajunga la puscarie ca asociatul sau de la relitatea-Maricel Pacuraru pentru evaziune. Nu a platit un leu ani de zile si acum si-a rebotezat postul cu plus....daca nu ajunge iar pe minus..

+4 (4 voturi)
Podar
9.01.2020, 13:18:09

Rus, nu e de anvergură, Cum e Dăncu și Pușcaș, Dar nici o caricatură, Ca Rares Bogdan...pălmaș.

-2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (20)

Modifică Setările