Sănătatea şi lupta anti-concurenţă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu mi se pare nici mie deloc firesc faptul că guvernul Orban 1 a profitat de ultima lui zi de viaţă pentru a emite nu mai puţin de 25 de Ordonanţe de urgenţă.

Aceasta cu atât mai mult cu cât în noiembrie 2019, atunci când s-a instalat la Palatul Victoria, premierul a declarat că nu este nicidecum adeptul procedurilor de legiferare care ocolesc, fie şi doar pentru o vreme, Parlamentul.

Pe de altă parte, nu pot admite demagogia ce se răsfaţă în voie în privinţa maratonului legislativ al guvernului deja trecut la cele veşnice. Dl. Călin Popescu-Tăriceanu, etern cu fundul în două luntri, vorbeşte despre ocolirea, chiar sfidarea Parlamentului, uitând că el însuşi, pe când era prim-ministru, a dat într-o singură şedinţă nu mai puţin de 45 de OUG.

Dl. Cornel Nistorescu a publicat vineri dimineaţă în Cotidianul un editorial mincinos de la un cap la altul în care pune semnul egalităţii între OUG-urile date marţea trecută de defunctul  guvern Orban I fărădelegea făptuită în ianuarie 2017 de guvernul PSD-ALDE al bâlbâitului şi etern schimonositului domn Sorin Grindeanu. Cu mâna şi cu vorba plagiatorului Florin Iordache, pe atunci ministru al Justiţiei. Fostul strungar de la I. M. Cugir şi fostul plângăcios la ordinul lui Nicolae Ceauşescu la mormântul ayatolahului Khomeyni se face a nu observa că nici una dintre ordonanţele de urgenţă date marţi seara nu afectează în vreun fel esenţa Statului de drept, aşa cum o făcea OUG 13, producţie colectivă a triadei Grindeanu- Iordache- Dragnea.

Dintre toate OUG-urile date marţea trecută de guvernul PNL demis miercuri cel mai tare deranjează cea referitoare la liberul acces al cetăţenilor la serviciile medicale private. De aici urletul ca din gură de şarpe al instabilului domn Victor Ponta, de aici recitalul făcut din minciuni şi agramatisme al ciudatului domn Alfred Simonis ot Timiş, recital în care insul în chestiune l-a atacat în cel mai josnic chip pe ministrul Sănătăţii, dl. Victor Costache, de aici neadevărurile în cascadă lansate cu fiecare nouă apariţie televizată  de dl. Florian Bodog, senator PSD şi fost lamentabil ministru al Sănătăţii.  Amnezic în privinţa locului în care a şi-a dosit prima lui teză de doctorat făcută sub conducerea ştiinţifică a unui ins lipsit de orice urmă de coloană vertebrală şi plagiator dovedit în cazul celei de-a doua. Dl. Bodog atacă în fel şi chip sistemul privat de sănătate, deşi din câte ştiu s-a înfruptat  el însuşi şi de la respectiva ţâţă. Dl. Bodog depune mărturie mincinoasă în conformitate cu care cetăţeanul de rând ar beneficia de aceleaşi servicii şi la aceleaşi standarde de calitate şi în spitalele din sistemul de Stat. Chiar aşa, Florine?  

Oare cum se face că până azi nu am auzit ca la un spital privat un pacient să aştepte spre a fi băgat în seamă de vreun doctor 16 ore la capătul cărora l-a aşteptat moartea, cum oare la nici un spital privat nu s-a întâmplat ca pacienţii să aibă parte de meniuri îmbogăţite cu goange?

Sunt şi eu, începând din luna iulie, pacientul unui astfel de spital privat, spital care într-un fel sau altul depinde de o seamă de prieteni apropiaţi sau rude prin alianţă ale d-lui Florian Bodog. Care, de altminteri, mi-a fost student şi cu care am, spre regretul meu, neşansa de a fi coleg la Universitatea din Oradea.Totul la acel spital se petrece la cele mai înalte standarde, iar îngrijirea şi atenţia de care am parte sunt absolut excepţionale. Şi, atenţie!, totul se petrece fără să fiu obligat să achit nici un fel de costuri suplimentare.

Cum se explică atunci oare campania împotriva serviciilor medicale private ca şi cea împotriva ministrului Victor Costache? Simplu. Medicii cu tot felul de titluri şi grade universitare, unele obţinute pe bune, altele după formula Mircea Beuran, se tem că îşi vor pierde supremaţia. Dar şi veniturile suplimentare. Acelea denumite cu eticheta de informale.

De aici campania, de aici lupta anti-concurenţă. De aici noianul de minciuni puse la bătaie.

Comentariu publicat concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite