Săptămâna în care Dăncilă a ajuns consiliera lui Isărescu

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cronica politică a ultimelor zile e banală. Nici mai bună, nici mai rea decât ceea ce ne-am obişnuit să recunoaştem ca „normalitate” în România europeană.

Luni am aflat că Rareş Bogdan a fost deranjat de faptul că-n restaurantul bucureştean în care mânca au intrat câţiva jandarmi îmbrăcaţi în uniforme, dar şi că DNA l-a trimis în judecată pe Liviu Dragnea pentru că a plătit 100 de mii de dolari în 2017, pentru a-i strânge mâna lui Donald Trump într-un restaurant new-yorkez.

Marţi, presa a dezvăluit că Viorica Dăncilă va fi consiliera lui Mugur Isărescu, pentru „sustenabilitate şi energie verde”, dar şi că un botoşănean s-a vaccinat cu o a treia doză de vaccin, fiindcă după primele două şi-a dat seama că vede şi aude mai bine decât înainte de pandemie.

Ziua de miercuri le-a adus bucurie în suflete tuturor celor care au citit declaraţia unui secretar de stat de la finanţe, care – vorbind despre impozitarea proprietăţii – a cuvântat aşa: „Fereastra mea de oportunitate nu este foarte rewarding din perspectivă de lucruri notabile. Guvernul domnului Cîţu, noi, avem acum o sarcină oarecum ingrată în care ne dorim să lucrăm la fine tuning

Joi a „scăpat” în gazete corespondenţa dintre patriarhul Daniel şi arhiepiscopul Tomisului: primul îi reproşa celui de-al doilea că e mânat de „un duh de indisciplină şi de răzvrătire”, că patronează doctorate plagiate şi că are mari datorii la tipografia unde se scot cărţi de rugăciune. 

În ultima zi lucrătoare a săptămânii, primarul Capitalei a fost întrebat de gazetari dacă s-a certat cu frizerul, un oficiu poştal din Târgu Mureş a fost inaugurat cu un sobor de preoţi, iar 28 de foşti parlamentari au cerut tribunalului Prahova anularea legii prin care li s-au suprimat pensiile speciale.

Sâmbătă a fost ziua cifrelor: 40 de mii de pelerini la Rusaliile catolice de la Şumuleu Ciuc, 75.451 de doze de vaccin administrate (dintre care 26.884 ca primă doză) şi 1500 de spectatori la finala Cupei României la fotbal.

Duminică, după ce presa a anunţat că preşedintele Bielorusiei s-a transformat în terorist, deturnând un avion ca să-l aresteze pe unul dintre opozanţii săi, Adina Vălean, comisar european pentru transporturi, râdea fericită în timp ce anunţa la un post tv românesc „o veste foarte bună”, şi anume că, după 5 ore de sechestrare la Minsk, avionul a pornit spre Vilnius cu şase călători mai puţini decât se îmbarcaseră în Atena...

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite