Politică

articolul anterior articolul urmator

Săptămâna în care Dăncilă a ajuns consiliera lui Isărescu

5
24 May 2021 00:00:08
Cristian Preda

Cronica politică a ultimelor zile e banală. Nici mai bună, nici mai rea decât ceea ce ne-am obişnuit să recunoaştem ca „normalitate” în România europeană.

Luni am aflat că Rareş Bogdan a fost deranjat de faptul că-n restaurantul bucureştean în care mânca au intrat câţiva jandarmi îmbrăcaţi în uniforme, dar şi că DNA l-a trimis în judecată pe Liviu Dragnea pentru că a plătit 100 de mii de dolari în 2017, pentru a-i strânge mâna lui Donald Trump într-un restaurant new-yorkez.

Marţi, presa a dezvăluit că Viorica Dăncilă va fi consiliera lui Mugur Isărescu, pentru „sustenabilitate şi energie verde”, dar şi că un botoşănean s-a vaccinat cu o a treia doză de vaccin, fiindcă după primele două şi-a dat seama că vede şi aude mai bine decât înainte de pandemie.

Ziua de miercuri le-a adus bucurie în suflete tuturor celor care au citit declaraţia unui secretar de stat de la finanţe, care – vorbind despre impozitarea proprietăţii – a cuvântat aşa: „Fereastra mea de oportunitate nu este foarte rewarding din perspectivă de lucruri notabile. Guvernul domnului Cîţu, noi, avem acum o sarcină oarecum ingrată în care ne dorim să lucrăm la fine tuning

Joi a „scăpat” în gazete corespondenţa dintre patriarhul Daniel şi arhiepiscopul Tomisului: primul îi reproşa celui de-al doilea că e mânat de „un duh de indisciplină şi de răzvrătire”, că patronează doctorate plagiate şi că are mari datorii la tipografia unde se scot cărţi de rugăciune. 

În ultima zi lucrătoare a săptămânii, primarul Capitalei a fost întrebat de gazetari dacă s-a certat cu frizerul, un oficiu poştal din Târgu Mureş a fost inaugurat cu un sobor de preoţi, iar 28 de foşti parlamentari au cerut tribunalului Prahova anularea legii prin care li s-au suprimat pensiile speciale.

Sâmbătă a fost ziua cifrelor: 40 de mii de pelerini la Rusaliile catolice de la Şumuleu Ciuc, 75.451 de doze de vaccin administrate (dintre care 26.884 ca primă doză) şi 1500 de spectatori la finala Cupei României la fotbal.

Duminică, după ce presa a anunţat că preşedintele Bielorusiei s-a transformat în terorist, deturnând un avion ca să-l aresteze pe unul dintre opozanţii săi, Adina Vălean, comisar european pentru transporturi, râdea fericită în timp ce anunţa la un post tv românesc „o veste foarte bună”, şi anume că, după 5 ore de sechestrare la Minsk, avionul a pornit spre Vilnius cu şase călători mai puţini decât se îmbarcaseră în Atena...

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

bino velucci
24.05.2021, 00:50:01

Na-m inteles de ce este consiliera si nu in locul lui Isarescu. in definitiv, ne-a demonstrat ca are valoare...fost prim ministru...atita doar ca este femeie. poate ar trebui sa se autosezize asociatia babetelor feseniste pentru ca este un caz clar de discriminare. eu o vreau pe dancila in locul lui Isarescu. Minsk spre aducere aminte a vremurilor dupa care unii sint nostalgici. Securitatea te gasea oriunde te-ai fi ascuns ca sa-ti zboare creierii. sa ne aducem aminte de profesorul Ioan Petru Culianu. cine duce dorul vremurilor alora, este asteptat in Belarus si Pyongyang. ai uita sa pui in lista cum ca minarea criptomonedelor a ajuns in punctul de a fi terorism statal din cauza imensei energii de care are nevoie.Ajunge sa consume cit 10 IMGB-uri si 23Augusturi la un loc. Pentru cei care au investit in Bitcoin, un wake up call. Iran si China...protagonisti in filmul asta. Ramin fara curent din cauza baietilor astora.

Vanatorul/d.c.
24.05.2021, 09:05:33

”Săptămâna în care Dăncilă a ajuns consiliera lui Isărescu”. Astept si un titlul de articol gen ”Saptamana in care un escroc imobiliar implicat in 17 dosare penale, ”albit” la masa verde de incompatibilitati, deposedat de catre instantă de doua imobile in posesia caroara intrase prin fruda( fals in declaratii, fals in inscrisuri publice, uz de fals, etc -toate fapte penale), a ajuns presedintele tarii”.

-6 (8 voturi)
Iulian Arion
24.05.2021, 12:20:58

Stimate Domn, De bascalie suntem satui ca ursul de ghinda. Ce actiuni veti intreprinde pentru prevenirea golenelii din Banca Nationala in toate entitatile publice din Romania? Sau deja entitatile publice sunt deja metastazate de acest fenomen al iresponsabilitatii si coruptiei? Cum mai poate progresa societatatea cu asemenea derbedei in functii de demnitate publica? Daca progresul societatii este blocat de indivizi penali de genul informatorului Manole din fruntea BNR, de ce va opuneti inlaturarii lor pe caile legale?

-4 (4 voturi)
Iulian Arion
25.05.2021, 07:01:20

Daca politicienii nu vin cu solutii pentru angajarea in entitatile publice doar pe baza de competitie on line de verificare a cunostintelor profesionale, publicul ii va omori. Cere omorarea acestora si a politicienilor care mentin acest sistem feudal. In cazul lui Manole, Va fi alergat prin vie, prins doar in izmene si tras in teapa. Bagati de seama politrucilor ca sfarsitul va este aproape!

-6 (6 voturi)
m yehudy
31.05.2021, 17:44:30

imi aduc aminte cum o sabota dancila pe Codruta Kovesi! acum Codruta este procurorul generaL UE! sa intelegem ca dupa ce Isarescu are crama incearca sa fuga de Kovesi?

Modifică Setările