Politică

articolul anterior articolul urmator

Săptămâna DNA

19
9 Jul 2017 08:25:46
Mircea Morariu

Dacă trecuta săptămână a fost aceea a zămislirii şi instalării unui guvern mai degrabă de strânsură decât destinat perormanţei şi care deja dă semne de oboseală prematură, de derută şi de diletantism cât cuprinde, cea pe care o încheiem astăzi este, fără doar şi poate, aceea a asaltului, pentru moment nereuşit, împotriva Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

O Direcţie pe care mulţi inşi deţinând prea multă putere în ţara aceasta ar vrea să îl decapiteze, să îl vadă nefuncţional, readus la condiţia de instituţie fără obiect real de activitate, de formă fără fond. Aşa cum gândise Parchetul Naţional Anticorupţie fostul premier Adrian Năstase. Cel care, atunci când şi-a pus semnătura pe Ordonanţa 43/2002 îşi dorea ceva de formă, de închis gura cârcotaşilor. O instituţie de decor şi de imagine al cărei unic rost ar fi fost acela de a mima trânta cu corupţia.

O lungă perioadă, PNA-ul condus de Ilie Botoş a emis în serie NUP-uri atunci când era solicitat să ancheteze fărădelegile marilor ştabi, neezitând, în schimb, să trimită la ani grei de închisoare câteva băbuţe care furaseră din piaţă un ou şi din hipermarket o pâine de 1 leu bucata.

Cei ce visează şi uneltesc zi şi noapte spre a-şi vedea împlinit visul anihilării DNA o doresc în primul rând înlăturată de la şefia instituţiei pe d-na Laura Codruţa Kövesi.

Uneltitorii se recrutează din mai toate partidele politice, cu precădere din PSD şi ALDE. Deloc fără motiv. Şefii acestora sunt clienţi de seamă ai DNA, posesori de dosare grele şi în consecinţă mereu pregătiţi să protesteze de la tribuna unui Parlament pe care îl controlează şi l-au trimis în derizoriu.

Lor, politicienilor şi politrucilor, li se asociază patronii unor mari trusturi de presă, de la Dan Voiculescu (Intact) la Sebastian Ghiţă (România tv) şi Dan Andronic (Evenimentul zilei), dar şi tot mai compromisa Televiziune Română, condusă spre faliment moral şi audienţă zero de slugarnica Irina Radu. Care i-a îngăduit falsului ziarist Ionuţ Cristache, angajat de tovărăşica Radu, un Pristanda în fustă, în TVR din ordinul lui Liviu Dragnea, cu misiunea clară de a transforma principalul talk show al unui post care nu mai merită deloc să fie socotit unul public într-un loc unde se adună seară de seară, ca la priveghi, penalii, infractorii şi cei care îi slujesc cu gura în asaltul împotriva DNA. Se revoltă, se umflă, se înfierbântă în emisiunea lui Cristache de la fostul utecist Ion Cristoiu la trimisul lui Nicolae Ceauşescu la mormântul ayatollahului Khomeini, Cornel Nistorescu, de la Mirel Curea la Val Vâlcu, de la Răzvan Savaliuc la Doru Buşcu, toţi ziarişti unul şi unul. De la sociologul naţional cu vizibile simpatii şi datorii pesediste Marius Pieleanu la Mircea Dinescu, fostul poet şi disident care, ajuns la bătrăneţe, face ce face şi ne reaminteşte prin tot ceea scoate pe gură că e absolventul Academiei de partid „Ştefan Gheorghiu”.

Pe la b1tv şi România tv tună şi fulgeră împotriva Laurei Codruţa Kövesi în cel mai jalnic chip cu putinţă fostul preşedinte al României, dl.Traian Băsescu. Cel care îşi plânge în cel mai ridicol chip cu putinţă crunta soartă, puternica dezamăgire şi deplânge umilinţele la care ar fi fost supuse Julieta din dotare, atât de afectată de ceea ce i s-a întâmplat încât se pare că se pregăteşte să-şi unească destinele cu un manechin de-al lui Botezatuşi propria lui fiică. Poate fi oare admisibil ca însăşi doamna Kövesi să fi avut îndrăzneala de a fi semnat actul care permitea supravegherea ambientală a inegalabilei notăriţe Ioana Băsescu? Cu neputinţă de suportat un astfel de afront pe care Traian Băsescu îl detaliază cu lux de amănunte în nenumăratele şi penibilele lui apariţii televizate. Vineri, acest individ care, preţ de zece ani a fost preşedintele României, şi-a dat încă o dată măsura degradării lui morale ireversibile, a ticăloşiei, declarând pentru RFI că cei ce aplaudă astăzi realizările DNA sunt urmaşii celor ce ar fi aplaudat în anii 50 arestarea burghezilor. Trist personaj, tristă ţară dacă a avut un astfel de individ josnic preşedinte.

În fapt, toţi aceşti vorbeţi au sarcina fermă de a crea o imagine falsă în privinţa DNA. Supralicitează din înalt ordin politic (în cazul lui Dinescu e vorba de naivitate) stările de tensiune intervenite între procurorul şef şi unii dintre subordonaţii acesteia, insistă interesat asupra unor greşeli comise de şefa DNA, pregătesc terenul pentru o evaluare negativă a activităţii manageriale a d-nei Laura Codruţa Kövesi pe care se aşteaptă să o produc ministrul Justiţiei, dl. Tudorel Toader.

Mulţi au pariat la începutul săptămânii care se încheie astăzi că după şedinţa CSM de marţi d-na Kövesi ar fi urmat să îşi dea demisia. Unii au spus că au informaţii ferme că deja preşedintele Klaus Iohannis i-ar fi solicitat şefei DNA plecarea. Pentru moment lucrurile stau cu totul altfel. Situaţia este însă fluidă, repoziţionările oricând posibile. Este mai mult ca sigur că DNA va rămâne pe mai departe un obiectiv în bătaia puştii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

19 Comentarii

adin
9.07.2017, 09:40:49

"unii au spus că au informaţii ferme că deja preşedintele Klaus Iohannis i-ar fi solicitat şefei DNA plecarea. " Doamna Kovesi nu poate sa-si dea demisia pentru ca este mult mai nerusinata ca Elena cu Ceausescu . Si nu domnul Iohanis poate sa-i ceara demisia ci Ambasadorul ! Demisia nu trebuie sa si-o dea pentru ca DNA trebuie sa se autodistruga, si asta va face doamna Kovesii exact asa cum a facut si Elena cu Ceausescu

-5 (5 voturi)
Vanatorul/d.c.
9.07.2017, 09:56:03

Pacatele ne ajung din urma pe toti..Nimeni nu scapa. N-a scapat nici Nastase, nici Fenechiu, nici Voiculecu, nici altii care se credeau pe cai mari si intangibili o..eternitate. Toti cei care, in ,,regimul Iohannis,, au pus umarul din greu la falsificarea statului de drept si a actului de justite, implicandu-si institutiile in luptele pentru putere si bani dintre diferite claunuri politico-juridico-mafiote, vor plati pentru..nesabuinta lor..! Cei care au condus Institutii ale statului roman si le-au remafiotizat in ,,regimul Iohannis,, mergand la sindrofii la care ,,puneau tara la cale,, cu mafioti notorii, vor plati scump, cu ani de puscarie, pentru manariile lor din politica si justitie..! Coldea..a picat..Vor pica si altii..Iar primii care se vor grabi sa-i infunde, vor fi cei care, de frica sa nu faca si ei bulau pentru complicitate, vor sppune..tot..!

0 (6 voturi)
herr v.4.01
9.07.2017, 11:29:36

"Pacatele ne ajung din urma pe toti..Nimeni nu scapa.[...]" (Vanator/de.c.) Ce face ? Doar atata poti ? Trei randuri lesinate mustind a pesimism ? Doamna Julieta vrea determinare, dinamism, credinta in victorie. Complet nemultumita. Ai -20% pe saptamana viitoare. KK (pt conformitate Kalugaru Kristi)

-1 (3 voturi)
adin
9.07.2017, 10:12:56

Exista in politica un politician: Liviu Plesoianu. Onest, cinstit, seamana cu Grindeanu. Si Plesoianu se prezinta in fiecare dimineata la poarta DNA ca sa-i ceara lui Kovesi sa faca testul cu poligraful. Kovesi de cand face planton Plesoianu si cu reporterii de la Antena 3, nu mai intra pe portile de baza ale sediului ci merge pe la portile pe unde sunt adusi detinutii infractori. Ce vreau sa zic: ca ce face Plesoianui e cam naiv, isi pierde vremea degeaba, Kovesi nu va demisiona pentru ca demisia nu tine nici de ea nici de Iohanis. Demisia tine doar de Ambasador. Iar Ambasadorul a declarata ca DNA trebuie rezolvat de autoritatile din romania. Ce inseamna asta in limbaj politic? Inseamna ca Ambasadorul nu vrea s-o schimbe pe Kovesi. Iar PSD apare atat de caricatural pentru ca romania nu guvernul parlamentul si statul de drept conduc ci statul paralel si Ambasadorul.

-4 (4 voturi)
scriptamanent
9.07.2017, 11:36:36

aoleu, daca l-a facut adindvatri cinstit si onest pe plesoianu, atunci e clar. La valorile morale ale trolului kavushkinez inseamna ca e taman pe dos. Si in plus, decat dragnea si tariceanu, distrugatorii statului in interesul personal si prin ei, Putin, mai bine Ambasadorul. Infinit mai bine.

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (19)

Modifică Setările