Scandal la Cameră din cauza deputatului “menţinut" în viaţă artificial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opoziţia a cerut socoteală azi democrat-liberalilor pentru că ţin la sertar documentele necesare vacantării postului de deputat rămas liber după decesul lui Palfi Zoltan (UDMR), în urmă cu o lună şi jumătate. Preşedintele Comisiei de validare, Petru Călian, a fost chemat să dea explicaţii la următoarea şedinţă a conducerii Camerei Deputaţilor.

Liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Mircea Duşa, a declarat că puterea nu are niciun interes pentru vacantarea locului de deputat, arătând că dacă s-ar vacanta ar trebui să se organizeze alegeri în colegiu în termen de 90 de zile, iar PDL trage de timp pentru că nu are un candidat pentru acest post.

"Nu există un interes, cel de la Comisia de validare şi cel de la regulament nici până cum nu au făcut raport pentru că nu au candidat pentru colegiul acesta şi atunci se feresc să vacanteze postul pentru că altfel sunt obligaţi în 90 de zile să organizeze alegeri. Cred că trag de timp (...). Cred că se joacă de-a vacantarea postului cei de la PDL", a spus Duşa.

În replică, liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a susţinut că partidul nu are planuri ascunse în privinţa vacantării acestui loc de deputat: "Nu avem niciun plan secret, nu amânăm pe nimeni niciodată".
Deputatul UDMR Erdei Doloczki Istvan a precizat că nu lipseşte nici certificatul de deces nici alt document de la dosar, adăugând că Petru Călian trebuie întrebat de ce nu a fost întocmit încă raportul.

Preşedintele Comisiei de validare a Camerei, Petru Călian, susţine în continuare că a trimis toate documentele şi că decizia vacantării loculuid e deputat, rămas liber de mai bine de cinci săptămâni, este la latitudinea conducerii Camerei Deputaţilor.

Citiţi şi: Deputaţii au descoperit viaţa de după moarte

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite